stiri despre barack obama

Politic corect, se numeşte "legea reciprocităţii şi a corespondenţei". O cunoaşteţi mai bine din Vechiul Testament unde, în Cartea Exodului( Ex. 21:23-25), se spune că Moise le-a poruncit israeliţilor: „Iar de va fi şi altă vătămare, atunci să plătească suflet pentru suflet, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior, arsură pentru arsură, rană pentru rană, vânatăie pentru vânătaie".

S-au adunat multe evenimente care demonstrează că Iohannis a avut dreptate. Este momentul să discutăm şi cum s-a ajuns aici. Obedienţa nu competentă, principiul practicat de Iohannis şi de ceilalţi fruntaşi politici, aceasta este boală politicii româneşti care ne-a adus aici. Aproape nu trece săptămână fără să asistăm, neputincioşi, la incendii în spitale care  omoară zeci de oameni

Ziua Culturii Naţionale a devenit o formă fără fond. Sunt atâtea state occidentale care nu au o zi consacrată culturii naţionale. Oricare dintre acestea au, în schimb, o producţie de cultură constantă şi trăiesc cultural, zi de zi, printr-un mod de viaţă dependent de presă culturală, de imaginarul muzeal, de consum cinematografic, de apetit pentru muzică clasică, de energia teatrului care te mută în lumi şi societăţi inaccesibile.

acum 15 ore · comentarii (2)

În sfârşit, producţia lui Andrei Şerban pentru Lucia di Lammermoor revine pe scena Operei Naţionale după o absenţă de patru ani. Restauraţia din interimatele post Beatrice Rancea (Fane Ignat şi scurtul mandat al lui Răsvan Cernat) au exilat montarea în depozit şi probabil că, dacă n-ar fi fost stagiunea centenară, casarea era terminus paradis.

acum 2 zile · comentarii (3)

Când un umorist de talia lui Costel Pătrăşcan îşi pune problema educaţiei (fără semnul întrebării), poţi fi sigur că drumul spre concluzia (de etapă) e presărat cu spinii ironiei, într-un preaplin de inteligentă privire critică, aruncată spre o realitate (cea românească), ce nu duce lipsă de asperităţi, incongruenţe, rupturi, amarnice încordări inutile şi triumfale eşecuri anunţate.

acum 2 zile · comentarii (1)

Amintiri fulgurante de la începutul pandemiei colectivizării forţate sub Măgura Slătioarei. Într-o fotografie a vremii, cuprinsă în capitolul de documente al „Jurnalului unui personaj controversat”, apare Năiţă Lucean la fotograf, la Hurez, în zilele căsătoriei lui, cu Gena, cu coroniţă pe cap ca premianţii la şcoală.

acum 2 zile · comentarii (0)

Preafericirea Voastră, O lecţie importantă pe care am învăţat-o în anii în care am contribuit la conştientizarea, în spaţiul public, a nevoii unei Şcoli de secol XXI pentru o Românie de secol XXI a fost aceea a angajării directe a dialogului la nivelul cel mai înalt de autoritate, responsabilitate şi decizie, atunci când subiectul a cerut aşa ceva.

acum 3 zile · comentarii (12)

„După mine, potopul” este o celebră expresie atribuită lui Jeanne-Antoinette Poisoon, cunoscută şi sub denumire de marchiza de Pompadour, preluată şi utilizată ulterior şi de regele Ludovic al XV-lea, aceasta având o dublă semnificaţie: fie „dacă eu nu voi mai conduce ţara ca rege, atunci va veni haosul”, fie „dacă eu nu voi mai fi rege, ţara se va prăbuşi, dar nu îmi pasă”.

acum 3 zile · comentarii (11)

Conform unei precizări a ambasadei Rusiei, din Marea Britanie, longevivul ministru de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov - un diplomat care nu se joacă deloc cu cuvintele - a afirmat, nici mai mult, nici mai puţin, că "NATO a devenit un proiect pur geopolitic, care vizează preluarea teritoriilor orfane, după prăbuşirea Organizaţiei Tratatului de la Varşovia şi a Uniunii Sovietice." Câtă delicateţe! Orfane...carevasăzică?!

acum 3 zile · comentarii (11)

Nu încetez să mă minunez cât de mulţi comentatori politici, pe ale căror discernământ şi acuitate mă cam bazam, s-au emoţionat după ce au citit materialul din „Libertatea” despre turneul pe care liderul AUR, George Simion, l-a făcut, a doua zi de Crăciun, prin câteva sate din Vaslui. Şi au decretat cu entuziasm: „De aia creşte AUR!” Serios?

acum 4 zile · comentarii (101)

Situaţia prezentă, este agravantă, cu tendinţe de explozie populară. Pare fără ieşire pentru majoritatea populaţiei afectată! Ce să facă săracii cei mulţi ai României în faţa scumpiri fără precedent a vieţii şi a suprafacturărilor pe care nu le pot plăti? Habar nu au! Sunt disperaţi, caută soluţii, dar dacă nu au cu ce să plătească, ce să facă? Promisiunile guvernanţilor nu le plătesc nici lumina, nici gazele şi nici nu le ţin de foame!

acum 3 zile · comentarii (3)
Modifică Setările