stiri despre barack obama

Este un pariu european cu mize foarte ridicate. De reuşita sau eşecul lui depinde posibilitatea de a transforma „formula Steinmeier“ într-o soluţie practică de management al situaţiilor de conflict şi de impunere a păcii cu garanţii multinaţionale, subsumate raţionamentelor unei organizaţii internaţionale, în cazul nostru, pentru început, OSCE.

acum 23 minute · comentarii (0)

A trecut cam neobservată proiecţia acestui film extraordinar, în penultima zi a festivalului Les Films de Cannes (în prezenţa regizorului, a unui actor principal şi a unuia dintre producători, şi urmată de un Q&A de o oră şi jumătate!), aşa că revin asupra lui. Mai ales că „Les misérables“ va fi distribuit în România de Independenţa Film, dar acest lucru se va întâmpla anul viitor, de pe 24 ianuarie.

acum 12 ore · comentarii (1)

Viktor Orbán va celebra azi, la Timişoara, debutul Revoluţiei Române, printr-un discurs la o gală organizată de Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania. Pentru că ”Totul a început cu ungurii”, după cum subliniază, din titlul unui articol vădit provocator, purtătorul de cuvânt al Guvernului maghiar, Zoltán Kovács.

acum 22 ore · comentarii (58)

Un cititor care a avut amabilitatea să parcurgă editorialul  în care socoteam că preşedintele PNL şi actualul premier al României, dl. Ludovic Orban, este, în pofida tuturor criticilor ce îi pot fi aduse (şi i-am adus şi eu, slavă Domnului!, şi în textul cu pricina, şi în comentariul apărut vineri), omul politic al anului 2019 a ţinut să mă contrazică drastic.

acum 2 ore · comentarii (4)

„Care este miza mea? Am dorit să recuperez într-o manieră critică idei de stânga autohtone pentru a fundamenta curente şi politici mai egalitare în spaţiul românesc, dominat ideologic de curente neoliberale şi neoconservatoare” îşi autodescrie, deputatul  independent Adrian Dohotaru, cel mai recent volum, „Socialiştii, o moştenire (1835-1921)”

acum 15 ore · comentarii (1)

Occidentul se îndreaptă spre autorizarea acţiunilor lui Vladimir Putin. Prioritatea preşedintelui Vladimir Putin, la reuniunea în formatul  Normandia, discuţii cu Franţa şi Germania, nu pacea în Ucraina. Putin poziţionează Rusia pentru a prelua controlul asupra deciziilor Ucrainei, îşi legitimează o politică externă revanşardă şi încearcă eliminarea constrângerile internaţionale asupra ambiţiilor sale.

acum 2 zile · comentarii (18)

Oare să fie acestea ultimele mesaje şi manipulări ale lui Ion Iliescu  şi ale marilor săi prieteni, care l-au mai folosit încă odată pentru a-şi urmări interesele în România, iar acesta să scape nepedepsit de Justiţia română pentru faptele de care este acuzat ? Oare să fie o ironie a sorţii ca celebrul ateu comunist, aflat la apusul vieţii pământeşti, să rămână a fi judecat doar de justiţia divină ?

acum 2 zile · comentarii (3)

Revenirea la sistemul de alegere a primarilor în două tururi de scrutin este panaceul de pe agenda tuturor celor care nu susţin PSD ori UDMR. Un simplu exerciţiu de gândire non-partizană, din postura de „advocatus diaboli”, reliefează câteva puncte forte ale sistemului actual care funcţionează din 2012, în comparaţie cu reforma cerută în special de USR PLUS.

acum 3 zile · comentarii (55)

Ne-am întâlnit într-o zi în faţa supermarketului şi, deşi trecuse ceva vreme de când nu ne-am văzut, am reluat conversaţia de parcă abia fusese întreruptă. Vorbeşte repede, dar într-un mod diferit faţă de cei care vorbesc mult şi care nu spun mai nimic, de fapt. Reuşeşte să te captiveze cu orice povestioară, oricât de neînsemnată ar fi.

acum 2 zile · comentarii (0)