Stiri despre ateu

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Simfonia nr. 3“ de Mahler se aude la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Simfonia nr. 3“ de Mahler se aude la Ateneu

  Joi şi vineri, 27 şi 28 februarie, de ora 19.00, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” vor interpreta, în Sala Mare a Ateneului Român,  Simfonia nr. 3,  în re minor de Gustav Mahler. Orchestra va fi condusă de Charles Olivieri-Munroe, iar dirijorului Corului este maestrul Iosif  Ion Prunner. Mezzosoprana Aura Twarowska este solista invitată a concertului, la care participă şi Corul de Copii Radio, dirijat de Răzvan Rădos.

 • #PastiladeMotivaţie. Povestea ateului pasionat de genetică devenit preot: „Am spovedit ofiţeri de securitate, pe patul morţii, care aveau fapte grele
pe suflet“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  #PastiladeMotivaţie. Povestea ateului pasionat de genetică devenit preot: „Am spovedit ofiţeri de securitate, pe patul morţii, care aveau fapte grele pe suflet“

  Studia genetica şi era convins că Dumnezeu nu există. Îşi petrecea timpul pe străzi cu băieţii de cartier sau citind despre Univers şi corpul uman. După ce o întâmplare din armată l-a convins că Dumnezeu există, preotul Mihai Aldea a ajuns să spovedească mii de oameni, la el ajungând chiar ofiţeri de securitate aflaţi în pragul morţii, care aveau fapte foarte grele pe suflet.

 • VIDEO Povestea ateului devenit preot. Cum s-a convins băiatul de cartier pasionat de genetică de existenţa lui Dumnezeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Povestea ateului devenit preot. Cum s-a convins băiatul de cartier pasionat de genetică de existenţa lui Dumnezeu

  Studia genetica şi era convins că Dumnezeu nu există. Îşi petrea timpul pe străzi, cu băieţii de cartier, sau citind despre Univers şi corpul uman. Este povestea preotului care a început să creadă în Dumnezeu în urma unei întâmplări din armată. Acum Andrei Mihai Aldea îşi dedică timpul strângerii de fonduri pentru românii din afara ţării şi pentru copiii ale căror familii nu le pot asigura accesul la educaţie.

 • „Spovedania unui preot ateu” — lapalisadă sau, altfel spus, Evanghelia după Ion Răspopitu’
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Spovedania unui preot ateu” — lapalisadă sau, altfel spus, Evanghelia după Ion Răspopitu’

  E binecunoscut faptul că hârtia suportă orice. Mult trâmbiţata şi „aşteptata” carte a domnului Ion Aion, „Spovedania unui preot ateu”, vine parcă să întărească ţanţoş această evidenţă. Deşi glazura oximoronică a titlului are a stârni, probabil, indiscreţiunea cititorului, în realitate, cartea este un bluf auctorial. O „alarmă” falsă, în cheie dâmboviţeană.

 • Ţările cu cei mai mulţi atei. China se află pe primul loc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţările cu cei mai mulţi atei. China se află pe primul loc

  Unde sunt cei mai mulţi atei? Tot mai des apar discuţii, polemici şi dezbateri despre religii, despre cum ar trebui să fie un om religios sau despre ce păţeşte un necredincios. În ce ţări trăiesc cei mai mulţi atei? În fond, ce este un ateu?

 • 13 ţări în care poţi primi pedeapsa cu moartea dacă eşti ateu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  13 ţări în care poţi primi pedeapsa cu moartea dacă eşti ateu

  În secolul al XXI-lea încă există ţări care consideră ateismul o infracţiune gravă şi persoanele care afirmă acest lucru sau promovează secularismul pot fi condamnate la moarte. Iar asta se întâmplă într-o lume în care numărul celor care se declară fără afiliere religioasă creşte de la an la an, un exemplu fiind Marea Britanie, cu 53% atei, sau Norvegia, unde numărul celor care cred în Dumnezeu a fost depăşit anul acesta de al celor care nu cred.

 • Ora de Religie – „piatră de poticnire“ pentru atei şi „probă de foc“ pentru credincioşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ora de Religie – „piatră de poticnire“ pentru atei şi „probă de foc“ pentru credincioşi

  Educaţia religioasă în şcoala românească a alungat, în anii 90, demonul a ceea ce a fost educaţia socialistă şi marxistă a regimului ateist ceauşist. După 25 de ani de la căderea comunismului, seminţele otrăvite pe care acest regim criminal le-a sădit în sufletele noastre dau proaste roade, inspirând o nouă mişcare ateistă, îmbrăcată în hainele aşa-zisei modernităţi şi predicând o secularizare absolută a statului şi societăţii noastre.

 • „Charlie“ recidivează şi Cernea postează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Charlie“ recidivează şi Cernea postează

  În timp ce alţii manifestează (cinste lor!). Aud că mâine Charlie, din „nefiinţă" (Viaţa de Apoi a ateilor), va mai scoate trei milioane de exemplare blasfemiatoare cu şi despre Mahomed, nimic la întâmplare. Iar Mr. Remus Cernea simte că i-a venit vremea, gata cu smerenia!

 • Poate fi bun un
părinte ateu într-o lume plină de credincioşi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poate fi bun un părinte ateu într-o lume plină de credincioşi?

  Pentru părinţii care nu îmbrăţişează religia, creşterea copiilor în acelaşi spirit este o provocare într-o lume în care sunt înconjuraţi de credincioşi. Ar trebui să urmeze ritualurile religioase de dragul celor apropiaţi sau să-şi înscrie copiii la orele de religie de la şcoală?

 • Dumnezeu ca şef de campanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dumnezeu ca şef de campanie

  Credinţa afişată în mod ipocrit şi interesat este mult mai aproape de blasfemie decît necredinţa. Ateul pune existenţa lui Dumnezeu între paranteze. Nu aşteaptă nimic de la o instanţă pe care o socoteşte absentă şi nu se sfieşte să-şi declare public convingerile, fie că le numeşte „agnosticism”, „liberă cugetare”, „materialism dialectic” etc.

 • Beneficiile demonstrate ale rugăciunii: cum ne ajută rugăciunea în viaţa de zi cu zi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile demonstrate ale rugăciunii: cum ne ajută rugăciunea în viaţa de zi cu zi

  Omul se roagă încă de când a fost capabil să contempleze asupra existenţei sale pe acest pământ. Dincolo de controversa existenţei unei forţe spirituale căreia ne încredinţăm speranţele de mai bine şi care veghează asupra muritorului, veşnic motiv de dezbatere între liber cugetători şi credincioşi, studii recente au arătat că rugăciunea are certe beneficii asupra psihicului uman.

 • Ateul gurmand şi masa fără bucătar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ateul gurmand şi masa fără bucătar

  Ateul? E acel gurmand invitat la o masă copioasă, delectat de toate bunătăţile puse pe tavă, dar care susţine vehement că nu există bucătar.

 • Nicolae Ceauşescu, cel mai necredincios dintre români. A condus un „imperiu al lui Satana“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicolae Ceauşescu, cel mai necredincios dintre români. A condus un „imperiu al lui Satana“

  Conducătorul comunist Nicolae Ceauşescu şi-a împrăştiat veninul peste tot ce înseamnă biserică şi slujitori ai Domnului. Biserici închise, preoţi închişi, copii batjocoriţi la şcoală, oameni care se rugau în secret, aşa arăta România condusă de un ateu convins, Nicolae Ceauşescu. Viata oamenilor gravita în jurul bisericii şi trebuia distrusă.

 • Există Dumnezeu? Nu ştiu sigur. Dar ce ştiu e că nu îi cred pe preoţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Există Dumnezeu? Nu ştiu sigur. Dar ce ştiu e că nu îi cred pe preoţi

  Nu ştiu sigur dacă există Dumnezeu, dar ce ştiu sigur e că nici tu nici altcineva nu a vorbit cu Dumnezeu aşa că toate supoziţiile despre ce vrea cu adevărat această ipotetică fiinţă supra-naturală sunt simple speculaţii. Şi de asta aleg să le ignor. Iar pe preoţi si pe ceilalţi care susţin că au capacitatea de a discuta cu spiritele supra-naturale ar trebui să îi încadrăm la categoria NEBUNI sau ŞARLATANI.

 • Soarta unui ateu în Arabia Saudită: închisoare, tortură sau moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soarta unui ateu în Arabia Saudită: închisoare, tortură sau moarte

  Ateismul în Arabia Saudită este considerat un subiect tabu extrem de sensibil şi o infracţiune gravă, motiv pentru care ateii sunt extrem de greu de găsit în Orientul Mijlociu. Dar ei există, aşa cum o demonstrează un interviu realizat de jurnaliştii publicaţiei „Your Middle East“, chiar dacă duc o viaţă secretă.

 • VIDEO Profesorul evoluţionismului - Richard Dawkins
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Profesorul evoluţionismului - Richard Dawkins

  Profesorul Richard Dawkins predă evoluţionism la Oxford şi este unul dintre cei mai renumiţi atei din lume. El este iniţiatorul unei noi ştiinţe, metaetica, şi autorul cărţii The Selfish Gene (Gena Egoistă).

 • Campanie de arestare a Papei Benedict lansată de un activist ateu din Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Campanie de arestare a Papei Benedict lansată de un activist ateu din Marea Britanie

  Scandalurile se ţin lanţ de Biserica Catolică şi de Papa Benedict al XVI-lea. După ce, în ultimele luni, acuzaţiile de pedofilie au împânzit presa străină, au iscat controverse şi au provocat părăsirea bisericii de către mii de catolici, un activist ateu din Marea Britanie vrea să lanseze o campanie pentru arestarea Papei Benedict.

 • Nevoia de spiritualitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nevoia de spiritualitate

  Poate că omul zilelor noastre a pierdut credinţa strămoşilor, dar are încă nevoie de spiritualitate.

Modifică Setările