Stiri despre atentate teroriste in paris

  50 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Trupa care a concertat la teatrul Bataclan în noaptea atentatelor
teroriste a revenit în Paris, cântând împreună cu U2
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Trupa care a concertat la teatrul Bataclan în noaptea atentatelor teroriste a revenit în Paris, cântând împreună cu U2

  Membrii trupei americane de rock alternativ Eagles of Death Metal, care au concertat la teatrul Bataclan în seara în care sala a fost atacată de terorişti islamici, au revenit în Paris la mai puţin de o lună de la atentat, cântând luni seara în cadrul unui concert al trupei U2, relatează săptămânalul francez L'Express, citând un reporter AFP de la faţa locului.

 • Parisul în flăcări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parisul în flăcări

  Trecusem de zeci de ori prin cartierul în care locuia un foarte bun prieten al meu şi totodată celebrul comisar Maigret din romanele lui Georges Simenon. Şocul a fost imens. Mai întâi, dificultatea de a înţelege cum este posibil aşa ceva la doar opt luni de la Charlie Hebdo.

 • Ameninţarea teroristă – senzaţia de déjà vu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ameninţarea teroristă – senzaţia de déjà vu

  La mai bine de zece zile de la atacurile teroriste din Franţa, de când Parisul a redevenit, cum cu sensibilitate şi inspiraţie îl numea Paul Eluard în vremea Ocupaţiei, „Capitale de la douleur”, de când spaima unor noi atentate a pus stăpânire pe întreaga Lume, nici America nerămânând indiferentă, trăiesc o acută senzaţie de déjà vu.

 • Un război deja pierdut?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un război deja pierdut?

  În luna mai a acestui an serviciile secrete americane avertizau, potrivit cotidianului Washington Post* (Guien 2015), că Europa urma să fie în curând ţinta unor atacuri armate din partea Statului Islamic, considerat capabil de a lansa atacuri superioare din punct de vedere calitativ celor de până acum.

 • Supravieţuitor al atacurilor teroriste din 11 septembrie, rănit la Paris: „Ce am trăit la Bataclan a fost de o mie de ori mai rău“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Supravieţuitor al atacurilor teroriste din 11 septembrie, rănit la Paris: „Ce am trăit la Bataclan a fost de o mie de ori mai rău“

  În noaptea de vineri, 13 septembrie, americanul Matthew a fost împuşcat de teroriştii care au intrat în sala de concerte Bataclan din Paris, unde au murit 89 de oameni. Dar Matthew a supravieţuit pentru că jurnalistul francez Daniel Psenny l-a tras din faţa unor noi tiruri turbate. Daniel a fost şi el împuşcat. Dacă pentru acesta din urmă moartea părea atât de reală acum, Matthew s-a aflat pentru a doua oară, în viaţă, în raza teroriştilor.

 • Securitatea nu poate exista fără libertate. Europa după atentatele de la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Securitatea nu poate exista fără libertate. Europa după atentatele de la Paris

  Interviu cu Dr. Daniela Pisoiu, cercetător la Institutul Austriac pentru Afaceri Internaţionale din Viena, specializată în terorism, radicalizare şi extremism de orientare islamistă, de extremă dreapta şi de extremă stânga. Daniela Pisoiu este autoarea cărţii „Islamist Radicalisation in Europe: An Occupational Change Process” şi editoarea cărţii „Arguing Counterterrorism: New Perspectives”.

 • Frontul jihadist s-a mutat în Europa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frontul jihadist s-a mutat în Europa!

  În cadrul unui seminar la Centrul de Studii Strategice şi Internaţionale şeful CIA, John Brennan, spunea: „Parisul nu este singura opţiune a ISIS. Mă gândesc că şi noi în SUA trebuie să fim vigilenţi. Este clar că organizaţia teroristă are o agendă externă gata să o ducă la îndeplinire, agendă pregătită cu mult timp înainte. Acest lucru a oferit ISIS răgazul să-şi pregătească operativii şi logistica (arme şi centuri cu explozibil).”

 • Europa unită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa unită

  Pentru cine mai avea iluzii cu privire la ameninţarea terorismului islamic, atentatul de la Paris, de săptămâna trecută, le-a spulberat. La doar câteva luni după ce jurnaliştii de la Charlie Hebdo au fost executaţi cu sânge rece în capitala Franţei, un nou val de teroare a pus stăpânire pe inima Europei.

 • Ai dreptul să alegi morţii pe care-i plângi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai dreptul să alegi morţii pe care-i plângi

  Nu cred în corectitudinea politică a suferinţei sau a lacrimilor. Moartea se simte diferit de la om la om şi, de multe ori, reţeaua socială Facebook ajunge să dicteze emoţiile oamenilor. Lovim cu ciocanul judecătoresc să ne fabricăm propria dreptate, care este automat şi cea absolută. Între vii, nu mai există cale de mijloc, trebuie să plângi morţii din Paris, ba nu, morţii din Beirut, ba nu, morţii din Nigeria, ba nu, morţii din Colectiv.

 • La arme, cetăţeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La arme, cetăţeni

  Sângele vicitimelor de la Bataclan strigă din pământ precum cel vărsat de Cain în illo tempore. El reclamă o luare-aminte autentică. Asaltul asupra Parisului şi reacţia optimă se cer bine înţelese şi bine cumpănite.„La arme cetăţeni”, au intonat pe Wembley, în melodia marseillezei, englezii şi francezii veniţi să asiste la un meci de fotbal amical.

 • Au învins teroriştii? Nu, dar ceva s-a schimbat definitiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au învins teroriştii? Nu, dar ceva s-a schimbat definitiv

  Sigur că, cel puţin în această etapă, au învins. Au arătat eficienţa unei metode foarte demult anunţate, încă din manualul de gherilă urbană al lui Carlos Marighella din 1969: cum se poate, cu un consum minimal de resurse umane şi materiale, organizând un număr extrem de restrâns de lovituri, se poate obţine un rezultat extraordinar de important în sensul îndeplinirii obiectivului esenţial: provocarea terorii.

 • Cum a decurs
operaţiunea antiteroristă din Saint-Denis, conform directorului unităţii
antiteroriste RAID
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a decurs operaţiunea antiteroristă din Saint-Denis, conform directorului unităţii antiteroriste RAID

  Operaţiunea antiteroristă desfăşurată miercuri dimineaţă în cartierul Saint-Denis s-a soldat cu cel puţin doi morţi şi cinci persoane arestate, printre care s-ar putea afla şi creierul atentatelor de pe 13 noiembrie, Abdelhamid Abbaoud. Însă intervenţia nu a decurs întocmai conform planului forţelor speciale, povesteşte directorul unităţii speciale RAID pentru „Le Figaro”, explicând şi circumstanţele morţii câinelui-erou Diesel.

 • Suntem în război, dar nu e clar cu cine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suntem în război, dar nu e clar cu cine

  Atacurile de la Paris din seara de 13 noiembrie au creat panică şi, pe acest fond, solidaritate. După modelul „Je suis Charlie“, politicienii şi publicul larg au folosit formula „Je suis Paris“, pentru a-şi exprima compasiunea.

 • Colectiv vs.
Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colectiv vs. Paris

  „De ce să ne arătăm solidari cu francezii, după atentatele de la Paris? Ce, ei s-au solidarizat cu noi după drama de la Colectiv?” Cam aşa sună, în esenţă, ultima dezbatere fără sens care circulă în mediul virtual.

 • „Vinerea neagră” la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vinerea neagră” la Paris

  Amploarea tragediei sângeroase petrecute în seara zilei de 13 noiembrie la Paris pare să înceapă să-i trezească la realitate pe actorii implicaţi într-o măsură sau alta în războiul haotic purtat împotriva Statului Islamic, soldat până în prezent cu sute de mii de morţi şi de refugiaţi. Spun „pare”, deoarece nimic nu este sigur într-un conflict care durează de prea multă vreme şi care nu dă semne că va înceta prea curând.

 • Terorismul convingerilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terorismul convingerilor

  Teroristul nu-i omul care să câştige un război, e doar cel care-l stârneşte şi întreţine. Scopurile sale sunt de a provoca o teamă generalizată, un vid în care să se audă doar vocea lui – exploziile bombelor şi răpăitul de gloanţe – şi în care toţi ceilalţi să trăiască potrivit legii sale.

 • Ana Blandiana, critici dure la adresa UE: „Ţările ce au probleme cu musulmanii au greşit pentru că au avut ca lege supremă libertatea supremă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ana Blandiana, critici dure la adresa UE: „Ţările ce au probleme cu musulmanii au greşit pentru că au avut ca lege supremă libertatea supremă”

  Scriitoarea Ana Blandiana, prezentă la Cluj-Napoca la o conferinţă internaţională care are ca temă cultura europeană, a făcut o analiză a celor mai mari problemele ale Uniunii. Disidenta anticomunistă critică dur politica dusă de Uniunea Europeană şi de Germania în ceea ce priveşte valul de refugiaţi, dar şi declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene privind apropierea de Rusia.

Modifică Setările