Stiri despre arbdd

  132 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Reguli pentru valorificarea stufului din Delta Dunării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reguli pentru valorificarea stufului din Delta Dunării

  Accesul şi atribuirea dreptului de valorificare a resursei stuficole se face în baza permiselor şi a autorizaţiilor emise de ARBDD, iar activitatea de valorificare a resursei stuficole se poate face în scop gospodăresc şi scop comercial.

 • A  început recensământul păsărilor din Delta Dunării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A  început recensământul păsărilor din Delta Dunării

  Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este recunoscută drept un loc important de iernat pentru fauna sălbatică şi în special pentru diverse specii de păsări de apă. Astfel, în data de 17 noiembrie personalul din cadrul Serviciului de Inspecţie şi Pază Ecologică al ARBDD, a efectuat recensământul sincron de iarnă la păsările acvatice.

 • Amenzi pentru braconaj piscicol și cinegetic în Delta Dunării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amenzi pentru braconaj piscicol și cinegetic în Delta Dunării

  Valoarea sancțiunilor se ridică la peste 13.000 de lei, spun reprezentanții Administrației Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Controalele au fost efectuate în perioada 22 – 29 octombrie 2012, de către agenții ecologi ai ARBDD de la Maliuc și Crișan, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de Coastă.             

 • GALERIE FOTO Guvernatorul ARBDD a prins doi braconieri în Grindul Lupilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO Guvernatorul ARBDD a prins doi braconieri în Grindul Lupilor

  La finalul săptămânii trecute, guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (A.R.B.D.D.), Edward Bratfanof, împreună cu şeful Serviciului de Pază şi Supraveghere ecologică şi doi agenţi ecologi din districtul Mihai Viteazu a efectuat, o vizită de lucru în zona Grindul Lupilor din RBDD.

 • În zona lacului Puiu: Zece plase monofilament, găsite în stuf
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În zona lacului Puiu: Zece plase monofilament, găsite în stuf

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi reprezentanţii A.R.B.D.D. au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă în urma căreia au ridicat în vederea confiscării plase monofilament în lungime de 200 metri.

 • Dezbatere la ARBDD: Se discută regulamentul de circulaţie în deltă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere la ARBDD: Se discută regulamentul de circulaţie în deltă

  Sâmbătă dimineaţă, la sala de conferinţe a Administraţiei Bisoferei Delta Dunării au ajuns reprezentanţi ai asociaţiilor de pescari, tour operatori, reprezentanţi ai ONG-urilor de mediu şi alţi factori implicaţi în procesul decizional legat de Delta Dunării.

 • Guvernatorul ar putea fi numit în această lună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernatorul ar putea fi numit în această lună

  Cel care o va înlocui pe Viorica Bîscă la conducerea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării trebuie să fie „trup şi suflet“ pentru Delta Dunării. Ar trebui să fie un specialist, de preferinţă apolitic.

 • Ziua Biodiversităţii şi Ziua Parcurilor, serbate la Tulcea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Biodiversităţii şi Ziua Parcurilor, serbate la Tulcea

  În fiecare an, pe data de 22 mai, respectiv pe 24 mai se sărbătoresc două evenimente de mediu importante pentru protecţia şi conservarea biodiversităţii, a habitatelor naturale, a ariilor protejate: Ziua Internaţională a Biodiversităţii şi Ziua Europeană a Parcurilor.

 • Se reabilitează centrul de informare de la Crișan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se reabilitează centrul de informare de la Crișan

  Administrația Biosferei Delta Dunării a început procedurile pentru reabilitarea și modernizarea Centrului de Informare și Educatie Ecologică din localitatea Crișan.

 • Astăzi: Ziua Mondială a Apei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Astăzi: Ziua Mondială a Apei

  Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în fiecare an pe 22 martie pentru a atrage atenţia lumii întregi asupra importanţei apei şi pentru a susţine cauza managementului sustenabil al resurselor de apă.

 • FOTO Elevii din Delta Dunării creează trasee turistice on-line
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Elevii din Delta Dunării creează trasee turistice on-line

  Joi şi vineri la Tulcea a avut loc un seminar pe tema Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă şi a modalităţilor  pentru implementarea sa în şcoli.  Proiectul NaviNatur a fost implementat de Centrul pentru Educaţie de Mediu (SCHUBZ) din Luneburg în două ateliere de lucru din Tulcea şi Sighişoara.

 • Elevii unei școli din Delta Dunării, în vizite educaționale în Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elevii unei școli din Delta Dunării, în vizite educaționale în Germania

  Astăzi  și mâine la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) are loc un seminar în cadrul proiectului NaviNatur „Descoperă şi prezintă durabilitatea de o manieră transnaţională şi prin noi modalităţi: Educaţie pentru o dezvoltare durabilă în cadrul unui program de schimb de elevi prin vizite educaţionale între şcoli din România şi Germania“.

 • Ghidul turistului din Delta Dunării, în zeci de mii de exemplare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghidul turistului din Delta Dunării, în zeci de mii de exemplare

  Administraţia Biosferei Delta Dunării a demarat astăzi procedurile de licitaţie pentru realizarea ghidului vizitatorului din deltă, ghidul cu speciile de interes comunitar, dar şi a unor microalbume foto, respectiv unor pliante pentru vizitatorii care vin să admire delta.

 • Se caută sponsori pentru mâncarea faunei sălbatice din Delta Dunării!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se caută sponsori pentru mâncarea faunei sălbatice din Delta Dunării!

  În condiţiile grele ale acestei ierni, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) face un apel către societatea civilă, societăţi comerciale, ONG-uri de mediu şi către toţi cei interesaţi, pentru sprijin în vederea unor acţiuni de hrănire a faunei din RBDD.

 • Formulare on-line pentru pescarii profesionişti din Delta Dunării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Formulare on-line pentru pescarii profesionişti din Delta Dunării

  Conducerea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării invită pescarii profesionişti care îşi desfăşoară activitatea în aeralul RBDD să îşi descarce pe de pagina de internet a instituţiei toate formularele de care au nevoie pentru a intra în legalitate.

 • Incendiu în zona Deltei Dunării!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incendiu în zona Deltei Dunării!

  Miercuri după amiază, în jurul orei 16.00, pe numărul unic de urgență 112 a fost anunțat un incendiu izbucnit în zona gârlei Somova. Pompierii militari sunt pregătiți să intervină în orice moment dacă focul se extinde la alte obiective.

 • FOTO Manual de management al nurcii europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Manual de management al nurcii europene

  După mai multe studii pe tema nurcii europene, specie periclitată, în anul 2011 s-a elaborat un „Manual de management al nurcii europene“. Acesta cuprinde date generale privind situaţia istorică şi cea actuală a speciei.

Modifică Setările