Stiri despre alina mungiu pippidi

  151 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alina Mungiu-Pippidi: Întrebările după Guran
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Întrebările după Guran

  Protestează lumea fină că a fost conflict de interese la Moise Guran, pentru că lucra şi la programul USR-PLUS în timp ce făcea pe patronul de presă şi comentatorul independent în ultimii doi ani. Bravo pentru vigilenţă, dar asta e tot aşa de relevant pentru eventualele probleme etice pe cît este prezenţa disciplinei “deontologie” la facultatea de comunicare o garanţie pentru deontologia din jurnalism.

 • Iranul are un nou ambasador în România: Alina Mungiu-Pippidi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iranul are un nou ambasador în România: Alina Mungiu-Pippidi

  Titlul acestui articol este pamfletăresc şi la fel trebuie tratate bazaconiile alarmiste cum că stăm pe picior de război cu Iranul pe motiv că Iohannis n-a sunat panicat la Kremlin după vestea morţii generalului Soleimani, iar statul român n-a trimis şi el măcar de obraz o coroană de flori la înmormântarea lui ca să creştem în ochii ayatolahului.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Mai putem opri fabrica de impostură?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Mai putem opri fabrica de impostură?

  Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a declarat că se va retrage de la conducerea Consiliului de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) după ce instituţia pe care o conduce a dat un verdict de neplagiat în cazul fostului ministru al Justiţiei, Florin Iordache. La sfârşitul lui decembrie 2019, CNATDCU a decis că Florin Iordache (PSD) nu a plagiat şi documentul care valida decizia purta, conform legii, numele preşedintelui Ioan-Aurel Pop.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cum a ajuns România la un pas de război
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cum a ajuns România la un pas de război

  Fără nicio consultare şi aproape fără niciun motiv, suntem ca şi în război cu Iranul, o veche putere malignă care a supravieţuit istoric chiar şi învingătorilor săi, ca Alexandru Macedon. E simplu: dacă americanii sunt consideraţi în război cu Iranul, la fel şi noi.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De Anul Nou, putem fi mai oneşti cu noi înşine?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De Anul Nou, putem fi mai oneşti cu noi înşine?

  Anul Nou nu va aduce României ceva nou decât dacă ne îndurăm să ne despărţim de unele lucruri vechi şi mai ales de părerea noastră statornic eronată despre ele. Românii după ’89 (titlul primei mele cărţi) au adesea păreri foarte eronate, deşi foarte categorice.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Când populismul se răzbună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Când populismul se răzbună

  Ce e populismul? Puţini români ştiu că un compatriot, mentorul meu, profesorul Ghiţă Ionescu de la London School/Manchester, a fost printre primii europeni care s-au ocupat de definiţia fenomenului. Cam tot atâţia ştiu că Revista română de ştiinţe politice (Polsci), acreditată de mine la ISI acum vreo cinsprezece ani, a făcut deja un număr întreg dedicat chiar înainte să explodeze fenomenul.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu iau românii testul PISA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu iau românii testul PISA

  Copiii estonieni sunt în topul Europei la citit, ştiinţe şi matematică, deşi vin dintr-o ţară sovietică. Copiii români şi bulgari sunt la coada Europei, cu ciprioţii, au aproape jumătate analfabeţi funcţionali (ştiu literele, dar nu şi sensul), nu le e clar că Pământul se învârte în jurul soarelui şi dacă zice Denise la TV că ţara s-a prăbuşit economic în ultimii doi ani.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Votăm, nu gândim!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Votăm, nu gândim!

  Jerome K. Jerome povesteşte o anecdotă scoţiană în una dintre cărţile lui. E vorba de un flăcău pe nume Davie care se îndrăgosteşte de o fată pe nume Jessie (sau aşa ceva). Fata nu vrea să treacă la cele esenţiale fără să fie luată de nevastă, iar Davie consimte la pasul decisiv. Dar, flăcău onest din fire, o previne pe viitoarea că el mai trage la măsea. Nu-i nimic, zice ea, dacă atunci când eşti treaz eşti cu frica lui Dumnezeu.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Dragă Klaus, dacă nu ieşi la dezbatere nu ieşim nici noi la vot. E simplu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Dragă Klaus, dacă nu ieşi la dezbatere nu ieşim nici noi la vot. E simplu

  Klaus a avut de câştigat data trecută din discuţiile cu Ponta (soţul meu mi le-a rezumat la telefon aşa: Ponta l-a călcat în picioare cu aroganţă pe bietul Klaus şi cred că multă lume s-a solidarizat cu el atunci). Ca atare, de ce e el singurul, dintre toţi preşedinţii, care nu are curajul să dea piept cu o femeie, mai ales că nu îl pasc eu la cotitură, ca pe ceilalţi, sau Monica Macovei, sau Muma Pădurii, ci Viorica Dăncilă? Explicaţi-mi şi mie…

 • Alina Mungiu-Pippidi: Guvernul pe bază de merit, la Sfântu Aşteaptă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Guvernul pe bază de merit, la Sfântu Aşteaptă?

  E colecţia asta de liberali cu merite modeste, adăugată la butoniera stabilimentului de siguranţă naţională, un guvern pe merit? E măcar un guvern liberal? Are PNL măcar o propunere cum să facem tranziţia spre merit sau ce îşi propune e doar să dea afară pilele PSD ca să le înlocuiască cu pilele liberale, mai ales la Externe, unde întotdeauna e bătaie mare, în companii de stat etc?

 • Alina Mungiu-Pippidi: Jos labele de pe Şora şi Arafat, măi, nemernicilor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Jos labele de pe Şora şi Arafat, măi, nemernicilor!

  Foarte scurt şi pe înţelesul tuturor, că am cinci zile întârziere la predarea articolului Administraţie publică şi calitatea guvernării pentru Oxford Research Encyplopedia şi cincizeci de studenţi la uşă. Din motive nefericite, ţinând de antreprenoriatul unor proşti sau ticăloşi care ţin musai să folosească sau să înjosească oameni mai de valoare ca ei, doi oameni de valoare, Mihai Şora şi Raed Arafat, sunt iarăşi ţinte.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cazul RISE Project contra Dan Barna pe înţelesul tuturor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cazul RISE Project contra Dan Barna pe înţelesul tuturor

  Revista Le Monde Diplomatique (LMD) se ocupă în numărul ei din septembrie ac de anticorupţie. E o mai veche obsesie a lor, mai uşor de înţeles când vezi scandalul suspendării lui Donald Trump din cauza Ucrainei: stânga se teme că dreapta conservatoare face din promovarea globală a anticorupţiei ultima armă a imperialismului. Când îi auzi pe Trump şi Biden dând ordine ucrainenilor, cam greu să susţii că nu e un pericol.

 • Alina Mungiu-Pippidi: PSD alege să piară cum a trăit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: PSD alege să piară cum a trăit

  Câte şedinţe s-or fi ţinut la PSD de recunoaştere a erorii concedierii Laurei Codruţei Kovesi de la DNA (când le-am prezis că dacă nu se liniştesc o fac procuror european aici) şi de tragere a concluziilor care se cuveneau? Zero.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cum s-au împuşcat americanii în picior cu anticorupţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cum s-au împuşcat americanii în picior cu anticorupţia

  Probabil puţină lume pricepe tsunamiul declanşat de convorbirea telefonică dintre Trump şi preşedintele ucrainean Zelenski, prima dintr-o serie de dezvăluiri care urmează. Sunt multe lucruri de învăţat din această istorie ucraineană care aruncă lumina şi asupra evenimentelor din România din ultimii trei ani, şi o să vă spun povestea ei, fiind, din întâmplare, printre oamenii cei mai informaţi...

 • Alina Mungiu-Pippidi: Figuranţii la preşedinţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Figuranţii la preşedinţie

  29 de militari români au fost ucişi şi 180 răniţi, în Afganistan sau Irak, în misiunile militare la care participă România. Lor li se adaugă personalul diplomatic rănit zilele astea la Kabul, plus cei răniţi pe alte fronturi, mai puţin sîngeroase. România nu a ajuns mai aproape de programul Visa Waiver în toţi aceşti ani.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Istoric de penibil. Iohannis în SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Istoric de penibil. Iohannis în SUA

  O singură naţiune putea fi aşa penibilă şi să îi umple timpul marelui om, căruia în sfîrşit o autoritate a reuşit să îi impună să respecte legea, adică să publice ce impozite plăteşte (a făcut avere contestînd declaraţiile de impozitare, practic neplătindu-le, şi de ce să schimbe asta de cînd e preşedinte). A noastră! Noroc cu Klaus Iohannis, care avea nevoie de un start la campania electorală...

 • Alina Mungiu-Pippidi: USR-PLUS începe salvarea României cu minorii securişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: USR-PLUS începe salvarea României cu minorii securişti

  Cum de membrii onorabili din Guvernul Cioloş, care erau la începuturile PLUS pe lângă Dacian, sau oamenii onorabili din USR, şi mai ales publicul acestor două partide, acceptă aşa ceva? Or fi în neregulă vechile criterii ori alianţe de integritate sau proiectul de reformă al clasei politice a fost deturnat?

 • Alina Mungiu-Pippidi: #Europa e femeie. Dar nu la români!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: #Europa e femeie. Dar nu la români!

  Popoarele mature fac reforme, cele primitive vînează ţapi ispăşitori. #Europa e femeie a fost sloganul de pe stindardul noii preşedinte a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, medic, mamă a şapte copii, reformatoare în domeniul asistenţei familiei, care a trimis vorbă statelor membre că vrea jumătate dintre membrii executivului european femei.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Când cerem iertare familiei Săcărin?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Când cerem iertare familiei Săcărin?

  Din două ştiri diferite, dar înrudite, aflăm că părinţii adoptivi ai Sorinei au pierdut avionul din cauza Poliţiei de frontieră, contaminată de isteria publică şi crezînd că hotărîrile judecătoreşti definitive pot fi încă date peste cap într-un stat de drept.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Constituţia e valabilă şi pentru popor. În statele de drept
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Constituţia e valabilă şi pentru popor. În statele de drept

  Aşa după cum era de prevăzut, referendumul lui Klaus Iohannis a fost degeaba. Eu nu am televizor, dar din ce am văzut prin presa electronică, nu am fost singura care să avertizeze că referendumul preşedintelui Iohannis era neconstituţional; măcar Traian Băsescu, dacă nu şi alţii, făcuseră această observaţie elementară.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Are PSD viitor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Are PSD viitor?

  Ţara cu cea mai mare inegalitate din Europa are nevoie de un partid de stânga, dar de unul pe bune. Partidul cel mai reprezentativ din România, după numărul de membri şi primari, se adună să îşi hotărască soarta. Deşi câştigător a două rînduri de alegeri legislative succesiv şi distribuitor generos de beneficii generalizate (pensii, venit minim) şi concentrate (profesori, doctori), partidul e în cel mai greu moment din istoria sa.

 • Degeaba ţinem alegeri! Serviciile secrete conduc jocul politic!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Degeaba ţinem alegeri! Serviciile secrete conduc jocul politic!

  Marţi seara, la B1 TV, Alina Mungiu-Pippidi a spus că, după căderea lui Dragnea şi menţinerea guvernului, e mai clar ca niciodată că principala problemă a democraţiei româneşti este amestecul serviciilor secrete în politică.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Un elicopter pentru Plahotniuc!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Un elicopter pentru Plahotniuc!

  Democraţia de la Chişinău este ameninţată serios de câţiva ani, culminând în aceste zile, de un „oligarh“, de fapt un băiat de cartier ridicat cu ajutorul crimei organizate din serviciile secrete pe culmile afacerilor şi politicii.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce ratăm ONU şi alte jelanii româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce ratăm ONU şi alte jelanii româneşti

  Tot plouă cu lamentări despre cum pierd românii şi la ce umilinţe sunt supuşi. Pe scurt, nu avem ce aştepta internaţional dacă acasă nu facem o treabă mai bună în a ne reconcilia şi a face împreună un plan de evoluţie. Am zis evoluţie, nu involuţie, cum văd de vreo doi ani încoace. Trei mostre:

 • Alina Mungiu-Pippidi: Calea înainte!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Calea înainte!

  Există şi poziţii prin definiţie imparţiale în statul român şi măcar pentru acelea ca Avocatul Poporului am putea încerca un consens nepartizan.