Stiri despre alina mungiu pippidi

  86 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alina Mungiu-Pippidi: Cântarea PSD versus Anticorupţia Română în Direct
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cântarea PSD versus Anticorupţia Română în Direct

  De ce lăsăm propaganda să împingă lucrurile în zona în care nu mai există nicio brumă de solidaritate naţională şi fiecare grup visează să îl elimine pe celălalt? Unde naţiune nu e, şi nu se poate naţiune fără un numitor comun de solidaritate, proiectul european al unei ţări nu are succes. Eliminarea celorlaţi nu e un proiect fezabil de ţară.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Şi acum ce ne facem? 2012 în reluare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Şi acum ce ne facem? 2012 în reluare

  Nu era mai bine ca, în loc de episodul zece din Pesediada, noua sagă eroică în care Obelicşii autohtoni îşi imaginează că luptă cu Ceauşescu şi cu minerii, dar numai pentru că nu fost pe acolo cînd ne luptam pe bune cu respectivii şi pentru că spun orice, se petrecea episodul trei din Înţelegerea?

 • Alina Mungiu-Pippidi: Procesul Dragnea. De partea cui e statul de drept?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Procesul Dragnea. De partea cui e statul de drept?

  S-ar putea crede, după agitaţia generală şi frenezia lui Victor Ponta, că odată cu sentinţa lui Liviu Dragnea în procesul ”Bombonica” va avea loc o eliberare istorică a PSD (principalul interes al preopinentului), a ţării şi a omenirii în general de tirania coruptă a baronului de Teleorman Liviu Dragnea. Ce frumos ar fi. Dar e chiar aşa?

 • Alina Mungiu-Pippidi: Trădări şi naţionalizări. Voi v-aţi pierdut minţile?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Trădări şi naţionalizări. Voi v-aţi pierdut minţile?

  Un sistem politic în care adversarii se pot suspenda şi aresta unii pe alţii, unde ameninţarea cu suspendările şi cu puşcăria a devenit cotidiană, nu mai e o democraţie. Soluţia e exact ce lipseşte acum: mai mult dialog şi cooperare, nu mai multe ameninţări şi plîngeri şi insulte cu penali şi trădători. Sunteţi iresposabili de tot?

 • Alina Mungiu-Pippidi: Frînghia tăiată. La moartea lui Lucian Pintilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Frînghia tăiată. La moartea lui Lucian Pintilie

  Lucian Pintilie mă oprise să îmi vorbească despre acoperişul mansardei lui de la Paris şi cerurile pe care le vedea de acolo, cerurile atlantice, schimbătoare, prevestitoare, care te convocau, te invadau, te înspăimîntau şi te locuiau la toate orele şi la toate zilele, pregătindu-te în propria ta casă de pasul final.

 • Alina Mungiu-Pippidi, despre Doina Cornea: O sută de ani de nerecunoştinţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi, despre Doina Cornea: O sută de ani de nerecunoştinţă

  E mai şocant la Doina Cornea pentru că e cazul cel mai recent, dar să nu credeţi că anul de centenar va putea aduce, sau măcar va încerca să aducă, această enormă recunoaştere care lipseşte, această lipsă de merit şi de etică pe care o rostogolim de la generaţie la generaţie...

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cu ce ocazie micii şi berea din Kiseleff?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cu ce ocazie micii şi berea din Kiseleff?

  Deşi sunt departe, la vreo două mări şi oceane, tot au ajuns la mine ecouri ale marii lovituri de imagine a lui Liviu Dragnea de la volan, care văd că duce la o sărbătoare a uşilor deschise în Kiseleff, meschin contracarată de adversari cu informaţia că omul conducea un BMW cu ITP expirat.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Defăimarea pe înţelesul lui Liviu Dragnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Defăimarea pe înţelesul lui Liviu Dragnea

  Preşedintele PSD reales cu o largă majoritate, Liviu Dragnea, are toate motivele să fie supărat. A cîştigat alegerile şi la partid şi pe ţară, neîndoielnic, în ciuda unei largi coaliţii contra lui, care nu s-a sfiit să sfideze legea protecţiei datelor personale şi alte legi de bun simţ (mandate de siguranţă naţională pentru agenţii din Teleorman!) doar-doar or reuşi să îl doboare.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cine a cîştigat meciul Kovesi-Toader
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cine a cîştigat meciul Kovesi-Toader

  Mare păcat că toată lumea are prejudecăţi şi ca atare o opinie dinainte formată despre meciul dintre Tudorel Toader şi Codruţa Kovesi, care devine astfel doar încă o rundă a luptei politice de la noi.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Autist e PSD! Despre libertatea de exprimare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Autist e PSD! Despre libertatea de exprimare

  Ca fost psihiatru şi doctor în psihologie, nu îmi vine să cred ce rafinată a ajuns opinia publică din România, că grupuri diferite sar ca arse atunci cînd oamenii folosesc termeni psihologici cu scopul net de a se critica unii pe alţii: