Stiri despre alina mungiu pippidi

  118 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alina Mungiu-Pippidi: De Revoluţia asta ne-am pierdut încrederea în procuratură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De Revoluţia asta ne-am pierdut încrederea în procuratură

  Au trimis în instanţă doar ca să se afle în treabă un dosar care nici nu va aduce condamnări (că, slavă Domnului, instanţele, mai ales dacă sunt trei diferite, prima, apel şi recurs, se feresc în majoritatea cazurilor de eroare), nici nu va stabili adevărul. Trebuiau să ne spună cine e responsabil de cei o mie de morţi din Bucureşti. Nu au fost în stare.

 • Alina Mungiu-Pippidi: O activistă anticorupţie a câştigat alegerile în Slovacia. S-ar putea întâmpla la noi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: O activistă anticorupţie a câştigat alegerile în Slovacia. S-ar putea întâmpla la noi?

  O femeie, luptătoare anticorupţie şi complet începătoare în ale politicii, a câştigat, la 42 de ani, cursa pentru preşedinţia Slovaciei. Ei au reuşit să se adune în spatele unui avocate pentru drepturile omului şi contra corupţiei, cu un istoric public de asemenea procese, în vreme ce noi ne prezentăm la europarlamentare cu liste integral epurate de oricine s-a luptat pe bune cu statul prin procese pentru concetăţenii săi.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Desene animate cu profeţii autoîndeplinite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Desene animate cu profeţii autoîndeplinite

  O javră fură osul alteia şi vrea să sară un gard. Evident, zice că osul fusese al ei mai înainte.Javra de la care s-a furat osul e plină de elan şi îl fugăreşte toată grădina, până se ajunge la partea din gard care are balta în spate.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Indiferent ce iese cu Kovesi. Cinci fapte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Indiferent ce iese cu Kovesi. Cinci fapte

  Va ajunge LCK procuror european şi va curăţa România de corupţie din exterior, după ce nu i-a ieşit din interior? Întrebarea e greşit pusă, deşi explică pasiunea cu care lumea urmăreşte chestiunea. Românul e chibiţ şi în permanentă campanie electorală, ceea ce întunecă suplimentar judecata unora.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Amnistia se discută, dar nu se dă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Amnistia se discută, dar nu se dă

  Pare greu de crezut, dar ce desparte PSD de dezastrul total la alegerile viitoare este Viorica Dăncilă, o contra eroină de Teleorman dacă vreodată a fost una, a cărei poveste va fi citită pe viitor în toate coafoarele de provincie în reviste glossy, de la povestea coafurii de Teleorman la preşedinţia Consiliului UE.

 • Alina Mungiu-Pippidi: E vreun sondaj politic autentic?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: E vreun sondaj politic autentic?

  Strategii partidelor sunt complet ignoranţi asupra beneficiilor unei cercetări reale şi nu mai văd decît beneficiile manipulării, plătesc sondaje nu ca să ştie, ci ca să intoxice. Or să aibă suprize la alegeri.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Planetele, aliniate catastrofal pentru Europa. Noi unde suntem?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Planetele, aliniate catastrofal pentru Europa. Noi unde suntem?

  Nu există altă situaţie în care Anglia, Franţa şi SUA, ţările pe care s-a bazat ordinea liberală mondială în ultimul secol şi jumătate, să fi fost atît de vulnerabile ÎN ACELAŞI TIMP, în vreme ce duşmani vechi şi noi – Iranul, Rusia, China – sunt în formă relativ bună (...) Revenim cumva pe pămînt, acum cînd se cutremură, sau ne mai jucăm de-a rotaţia cadrelor toată luna decembrie?

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cine trebuie educat e Klaus Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cine trebuie educat e Klaus Iohannis

  „Cred că era mai reuşită lansarea dacă se ducea să pună gresie în toaleta unei şcoli din cele două mii care nu au – sunt şi pe aproape, prin Ilfov. Că ăsta era un gest, îl ţinea lumea minte. Avea concreteţe, claritate şi modestie, ceea ce ar trebui să transmită un lider celor care l-au votat. Dacă ar învăţa un pic care sunt aşteptările oamenilor de la el. Ieşea şi de un clip bun.”

 • Alina Mungiu-Pippidi: De centenar, căutăm România şi nu o găsim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De centenar, căutăm România şi nu o găsim

  O sută de ani buni viitori vă urez, şi nu mai faceţi atâtea eforturi să ieşiţi din Europa, că integrarea acolo a fost principala realizare a trecutei sute de ani, şi nu plătită pe coronarele voastre. Cine ştie, poate de aia vi se pare aşa o bagatelă, pentru că nu aţi făcut nimic pentru ea.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Candidaţii la preşedinţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Candidaţii la preşedinţie

  Mai are vreo ţară nişte candidaţi la preşedinţie care să îşi pună diplomaţii în asemenea situaţii? Mai are vreun om de bună credinţă şi curaj să reprezinte România zilele astea?

 • Alina Mungiu-Pippidi: Ce ne facem dacă cîştigă şi Dragnea la CEDO?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Ce ne facem dacă cîştigă şi Dragnea la CEDO?

  Cînd Mircia Gutău a fost arestat şi apoi condamnat pentru corupţie, votanţii s-au strîns şi au protestat. Mai mulţi comentatori, printre care şi eu, au deplîns la vremea aceea lipsa de cultură civică a votanţilor. Vezi însă că trebuie să le cerem scuze, şi lor, lui, că oamenii se pare că l-au apărat pe bună dreptate.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Aceşti infractori care apără justiţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Aceşti infractori care apără justiţia

  A doua oară în şase luni a trebuit să fac plângere la poliţie în Germania, care pentru a doua oară s-a crucit de ce infractori care aparent nu au nimic de cîştigat îmi devalizează regulat cutia poştală (numai mie din 30 de cutii) sau fac diferite cybernonsensuri care îmi dau de lucru şi pun în pericol securitatea altora fără să se aleagă ei cu nimic.