Stiri despre afectiuni cardiovasculare

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Sportul este necesar pentru o viaţă sănătoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sportul este necesar pentru o viaţă sănătoasă

  Nu este niciun secret că sportul este activitatea care ne ajută să ne menţinem în formă şi sănătoase, fizic şi psihic. Însă, din păcate, numărul persoanelor care practică exerciţii fizice regulat este foarte mic. Dacă nu eşti destul de motivată, în cele ce urmează îţi vom spune în ce moduri te ajută.

 • Bolile de inimă afectează tot mai mult tinerii. Care este explicaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile de inimă afectează tot mai mult tinerii. Care este explicaţia

  Ne-am obişnuit ca patologiile cardiovasculare să afecteze, în principal, populaţia peste 50 de ani. Ele sunt întâlnite tot mai frecvent la persoane abia trecute de 30 de ani. Potrivit OMS, în următorii 10 ani, afecţiunile cardiovasculare vor fi cauza de deces pentru 23 de milioane de oameni. Frapaţi de scăderea continuă a vârstei pacienţilor, medicii au dezvoltat un tipar al vieţii tinerilor care influenţează apariţia acestor afecţiuni.

 • Un deţinut de la Penitenciarul Jilava a murit după ce i s-a făcut rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un deţinut de la Penitenciarul Jilava a murit după ce i s-a făcut rău

  Un bărbat de 69 de ani, închis la Penitenciarul Jilava, cunoscut cu afecţiuni cardiovasculare, a murit vineri după ce i s-a făcut rău. Chiar dacă echipajul de ambulanţă l-a preluat pentru a-l duce la un spital public, medicii nu au reuşit să-l resusciteze.

 • Medicamentele generice pot salva milioane de vieţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicamentele generice pot salva milioane de vieţi

  PERSPECTIVĂ Aproape şapte milioane de români suferă de boli de inimă, România ocupând locul doi în Europa şi trei în lume la numărul de decese provocate de acest tip de afecţiuni. 150.000 de oameni mor anual în ţara noastră din cauza problemelor cardiovasculare. Cifrele ar putea fi mult reduse, datorită medicamentelor generice.

 • Problemele dentare declanşează afecţiuni periculoase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Problemele dentare declanşează afecţiuni periculoase

  Gingiile umflate, sângerarea după periaj, slăbirea dinţilor, respiraţia urât mirositoare - toate acestea sunt semne ale igienei orale precare şi a impactului negativ pe care aceastea le au asupra gingiilor.

 • Atenţie la bolile care se agravează iarna!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie la bolile care se agravează iarna!

  Temperaturile sub zero grade Celsius pun sănătatea în pericol persoanelor de vârsta a treia şi nu numai lor. Printre cele mai frecvente probleme de sănătate apărute iarna se numără hipotermia, durerile articulare şi complicaţiile cardiace.

 • Efectele vindecătoare ale drojdiei de bere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectele vindecătoare ale drojdiei de bere

  În compoziţia drojdiei de bere se găsesc aminoacizi, lipide, glucide, săruri minerale, vitaminele D, E şi toate din complexul B, potasiu, fier, calciu, magneziu şi fosfor. Aceste substanţe joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii.

 • Reţete vindecătoare cu rădăcinoase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţete vindecătoare cu rădăcinoase

  De la anemie şi până la bolile cronice, rădăcinoasele pot preveni şi trata numeroase probleme de sănătate. Depozit de vitamine şi de minerale, rădăcinoasele sunt un leac de care este bine să profiţi, mai ales că în această perioadă le găseşti din abundenţă.

 • Statul pe scaun ne omoară cu zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul pe scaun ne omoară cu zile

  Persoanele care au un loc de muncă care presupune să stea jos peste 10 ore pe zi au un risc crescut de deces prematur, arată un studiu recent efectuat de cercetătorii australieni, care a inclus peste 2.000 de subiecți cu vârsta peste 45 de ani.

 • Cum gătim pentru a ne păstra inima puternică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum gătim pentru a ne păstra inima puternică

  Nu doar alegerile alimentare pe care le faci, ci şi modul de preparare şi de păstrare a hranei contribuie la prevenirea şi chiar la stoparea evoluţiei unor afecţiuni cardiovasculare.

Modifică Setările