Stiri despre administratia locala

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Răducu Filipescu, despre finanţarea sportului local:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răducu Filipescu, despre finanţarea sportului local: "Dacă lăsăm lucrurile aşa, fotbalul şi handbalul vor dispărea"

  Senatorul PNL de Călăraşi, Răducu Filipescu, a anunţat că va face demersuri la Guvern pentru sprijinirea sportului din oraşul de pe malul Borcei.  Pentru că finanţarea echipelor de fotbal, futsal şi handbal nu se mai poate face de către administraţia publică locală, Filipescu, fost preşedinte al CJ Călăraşi timp de 3 mandate, ia atitudine.

 • Cei mai buni elevi şi profesori brăileni, premiaţi de autorităţile 
locale. Valorea totală a premiilor acordate se ridică la circa 300.000 
lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei mai buni elevi şi profesori brăileni, premiaţi de autorităţile locale. Valorea totală a premiilor acordate se ridică la circa 300.000 lei

  Aproximativ 200 de elevi brăileni, premianţi la olimpiade şi diferite alte concursuri teoretice sau sportive, precum şi profesorii care i-au pregătit, au fost recompensaţi de administraţia locală, în cadrul unui eveniment găzduit de sala mare a teatrului “Maria Filotti”, în seara zilei de marţi, 6 decembrie.

 • Negoiţă: Salariile din administraţia publică locală sunt la jumătate
 faţă de privat şi de trei ori mai mici faţă de administraţia centrală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Negoiţă: Salariile din administraţia publică locală sunt la jumătate faţă de privat şi de trei ori mai mici faţă de administraţia centrală

  Asociaţia Municipiilor din România a făcut o analiză comparativă privind salarizarea în administraţia publică locală, centrală şi în privat, rezultatul fiind că în administraţia locală salariile sunt la jumătate faţă de privat şi chiar de trei ori mai mici faţă de administraţia centrală, a declarat luni, la Forumul Administraţiei Publice Locale, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Robert Negoiţă.

 • Descentralizarea în România:
4 direcţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Descentralizarea în România: 4 direcţii

  Sunt în administraţia publică din anul 1991. Am fost numit primar de Oradea în virtutea legii administraţiei publice de la acea vreme. Şi am rămas în această demnitate, cu o pauză de patru ani, până în 2007, ocupând diverse poziţii în structurile asociative ale primăriilor de mari municipii din România sau participând la o sumedenie de seminarii şi cursuri privind descentralizarea sau mai nou, privind principiul subsidiarităţii.

 • Municipiile Chişinău şi Bălţi vor avea statut nou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Municipiile Chişinău şi Bălţi vor avea statut nou

  Parlamentul va elabora două proiecte de legi privind noul statut al municipiului Chişinău şi al municipiului Bălţi. În acest context, deputaţii au format două grupuri de lucru a câte nouă membri.

 • Zece ani de administraţie PNL în comuna Mihail Kogălniceanu din Ialomiţa. Primarul: „sunt mândru că sunt liberal”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece ani de administraţie PNL în comuna Mihail Kogălniceanu din Ialomiţa. Primarul: „sunt mândru că sunt liberal”

  La Mihail Kogălniceanu, în Ialomiţa, primarul Alexandru Dinu este unul dintre puţinii liberali autentici pe care judeţul îi are. Membru al organizaţiei judeţene a PNL de peste două decenii, a reuşit să pună în practică doctrina liberală şi-n administraţie. Şi-a dezvoltat comunitatea cu fonduri europene şi vrea să facă din localitatea sa o comună cu facilităţi urbane.

 • Delegaţie chineză, în sectorul 4. Piedone a încheiat un parteneriat socio-cultural ce va debuta în octombrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Delegaţie chineză, în sectorul 4. Piedone a încheiat un parteneriat socio-cultural ce va debuta în octombrie

  Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a primit, duminică, vizita unei delegaţii din China care reprezenta Provincia Shang Dong, oraşul Jinan. Oaspeţii au discutat cu reprezentanţi ai Consiliului Local al Sectorului 4 despre creşterea performanţei în administraţia locală. Întâlnirea a marcat debutul unui parteneriat pe termen lung.

 • Accesul câinilor interzis în oraș
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Accesul câinilor interzis în oraș

  Administrația locală a unui oraș din Pennsylvania SUA se gândește serios să interzică accesul câinilor pe o distanță de 10 străzi.

 • Guvernul ne numără ca Ghiţă Pristanda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul ne numără ca Ghiţă Pristanda

  Primarii şi funcţionarii din administraţia locală nu ştiu cum să-i numere pe românii plecaţi în străinătate, aşa cum le cere Guvernul.

 • Parlamentarii de Timiș primesc, mâine, propunerile de îmbunătățire a legii transparenței
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentarii de Timiș primesc, mâine, propunerile de îmbunătățire a legii transparenței

  Reprezentanții societății civile, aliați sub de numirea de Coaliția 52, se întâlnesc la o masă rotundă cu politicienii care îi reprezintă pe timișeni în parlament, pentru a le propune sancțiuni conducătorilor autorităților publice care nu respectă Legea 52 din 2003. Actul normativ privește transparența în cazul deciziilor administrative, luate în multe cazuri fără a fi luate în considerare părerile cetățenilor.

 • 2011: concedieri şi pensii îngheţate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2011: concedieri şi pensii îngheţate

  Anul care vine va fi tot unul de austeritate: încă 15.000 de bugetari îşi vor pierde joburile, pe lângă cei peste 100.000 disponibilizaţi anul acesta. Angajaţii care vor supravieţui concedierilor îşi vor pierde bonusurile, primele de vacanţă şi al 13-lea salariu. 

 • Afacerea ridicării maşinilor blocată de o sentinţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afacerea ridicării maşinilor blocată de o sentinţă

  Administraţia locală a organizat deja o licitaţie ca să concesioneze serviciul, dar aceasta a fost contestată.Deşi municipalitatea a avut câştig de cauză, aşteaptă revenirea judecătorilor din vacanţă, ca să aibă la mână o sentinţă judecătorească definitivă, ce le va permite contractarea unei firme, care să se ocupe de maşinile parcate haotic.

 • Ghid de supravieţuire pe timp de criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghid de supravieţuire pe timp de criză

  „Adevărul de Seară,” ediţia Deva-Hunedoara, lansează, începând de mâine, campania „Cum să scapi de criză”. Timp de cinci zile, în pagina patru a ziarului vei afla care sunt cele mai bune soluţii pentru ca judeţul nostru să poată face faţă recesiunii.

Modifică Setările