Va obţine Kovesi scalpul lui Iohannis? Afacerea BMW ajunge la Bruxelles

0
0
Publicat:

Mega-escrocheria pusă la cale de Klaus Iohannis, împreună cu Lucian Bode, ministrul de Interne şi unul dintre cei mai importanţi şi influenţi lideri ai PNL, prin care Poliţia Română va cumpăra 600 de maşini BMW de la Automobile Bavaria, firma condusă de Michael Schmidt, prietenul şi sponsorul preşedintelui României, un contract ce a fost atribuit în urma unei licitaţii „cu dedicaţie”, este pe cale să producă un adevărat cutremur pe scena politică din România.

FOTO Facebook
FOTO Facebook

Cum să nu-l apuce pe Iohannis, împreună cu toată gaşca din jurul lui, pofta de furat sau cum să nu râvnească la borcanul cu miere când toate instituţiile statului, în frunte cu DNA, Parchetul General şi serviciile de informaţii, sunt la picioarele lui, iar presa, acest câine de pază al democraţiei, este anihilată cu bani grei din subvenţia acordată partidelor politice? Dacă în trecut curajoşii Gâdea, Badea, Ciuvică sau Chirieac se tăvăleau până făceau spume la gură prin studiourile Antenei 3, executând adevărate linşaje mediatice prin care dărmau preşedinţi, premieri, guverne şi miniştrii, acum stau în genunchi în faţa liderilor politici. Şi le mai şi place!

Chiar dacă marile trusturi de presă ignoră complet subiectul afacerii BMW – Iohannis – Ministerul de Interne, ba chiar, într-un gest fără precedent, au boicotat conferinţa de presă organizată de către şefii Poliţiei, scoşi la raport ca urmare a indicaţiilor şi ordinelor trasate de preşedintele României, iar de la DNA-ul condus de Crin Bologa, prietenul, partenerul de fotbal şi vecinul ministrului Lucian Bode, nu există mari speranţe că se va autosesiza în cazul acestei licitaţii dubioase, speţa tunului de 98 de milioane de lei dat de tandemul Iohannis – Bode va ajunge pe masa procurorului european, Laura Codruţa Kovesi.

„Am sesizat Parchetul European condus de Laura Codruţa Kovesi cu privire la achiziţia celor 600 de automobile de lux de către Inspectoratul General al Poliţiei Române. Aşa cum a fost descris deja în spaţiul public, licitaţia prin care au fost achiziţionate aceste maşini ridică suspiciuni serioase, caietul de sarcini fiind precis proiectat în aşa fel încât un singur producător auto să se califice”, a anunţat, marţi, pe Facebook, europarlamentarul REPER, Alin Mituţă.

Cum jumătate din achiziţie este finanţată din bani europeni, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (P.O.I.M) axa 2.5, afacerea BMW – Iohannis este o adevărată pleaşcă pentru Laura Codruţa Kovesi, care va avea ocazia să revină în forţă în marile jocuri de putere. Astfel, prin ancheta pe care o poate declanşa în legătură cu licitaţia organizată de către Ministerul de Interne şi câştigată de Michael Schmidt, fosta şefă a DNA ar putea să aibă un rol cheie în desemnarea viitorului Secretar General al NATO. Oricât de bine plasată strategic ar fi România în contextul războiului din Ucraina, un Klaus Iohannis implicat într-o anchetă a EPPO şi asupra căruia planează suspiciuni de trafic de influenţă nu are ce căuta în fruntea unei instituţii de anvergura NATO.

De asemenea, ancheta EPPO ar putea să fie o adevărată gură de oxigen pentru REPER, partidul condus de Dacian Cioloş, în contextul alegerilor care vor avea loc în anul 2024. Declanşarea unui scandal internaţional în jurul preşedintelui României, în urma sesizării făcute de partidul REPER, nu ar putea să fie ignorat de presa din România, astfel că formaţiunea lui Cioloş ar putea să acapareze întreg segmentul electoral justiţiar şi să obţină voturile necesare pentru atingerea pragului electoral.

Nu în ultimul rând, cu scalpul lui Iohannis la cingătoare Laura Codruţa Kovesi s-ar putea răzgândi în privinţa candidaturii la prezidenţiale. Sau ar putea să fie un asset extraordinar pentru candidatul pe care îl va susţine pentru funcţia de preşedinte al Românei. După opt ani de huzur prin vacanţe de lux, plătite din banii românilor, „imaculatul” Klaus Iohannis a căzut în ispită. Dacă a fost „ajutat” sau nu de anumite personaje din serviciile de informaţii, nici nu mai are importanţă. Statuia lui Iohannis începe să se prăbuşească. Pas cu pas!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite