Spirala răului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România de astăzi este foarte greu dacă nu chiar imposibil să fii echilibrat, să-ți păstrezi cumpătul, luciditatea, calmul, mintea limpede, să-ți vezi liniștit de toate treburile tale, neafectat de ceea ce se întâmplă în jurul tău!

Pe de altă parte, s-ar putea să fii foarte liniștit, netulburat dacă ai sau nu ai toate țiglele pe casă, răbdare, apatie, indiferență, iresponsabilitate, dacă nu-ți pasă de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău, de tot și toate lucrurile și oamenii care îți influențează într-un fel sau altul viața de zi cu zi!

La noi și hoții și oamenii simplii, oamenii buni, întreaga societate pe toate segmentele ei de categorii se află într-o dinamică amețitoare, care ne dictează mersul lucrurilor și ne ține într-o tensiune continuă.

Tot ceea ce se întâmplă de ani buni în România și în jurul ei ne dă stări tot mai intense de îngrijorări și nesiguranță în permanență.

Nimic din ceea ce ar fi perceput drept previzibil de întâmplat nu se întâmplă așa cum credem și cum ar fi normal și logic să se se întâmple.

Spirala răului este tot mai prezentă și mai puternică indusă de alegerile cetățenilor și ale guvernărilor toxice repetate!

Iluzia că lucrurile vor merge mai bine în viitor pare din ce în ce mai mult o linie a orizontului tot mai îndepărtată, chiar dacă speranțele încă mai pâlpâie și ne fac să mergem înainte cu orice preț, crezând că odată și odată o să iasă soarele și pe ulița noastră!

Viața oamenilor este tot mai mult la mâna prădătorilor și prăduitorilor care controlează de ani buni țara!

Astăzi, în spațiul public se resimt tot mai mult și se răsfrâng asupra celorlalți cetățeni principalele preocupări și interese majore, care-i dezbină și unește pe prăduitorii de țară.

Totul până la bani și beneficii!

Două lucruri stringente le ocupă acum toată atenția și eforturile acestora:

-Primul este grija pentru a-și păstra în orice fel privilegiile și beneficiile pe care și le-au acordat singuri, în calitate de aleși speciali ale căror drepturi au crezut că sunt intangibile și pe viață;

drepturi speciale imorale și inechitabile, pe care însă și le-au stabilit prin legi;

drepturi și beneficii nemeritate pe spinarea poporului pe care nu se sfiesc să-l calce în picioare și să-l manipuleze fără scrupule, pe care acum simt că le-ar putea pierde;

drepturi și beneficii speciale pe care nu doar că nu vor să le piardă, ci dimpotrivă le doresc extinse la toți membri găștilor de prăduitori și la urmașii lor dacă ar putea!

Acești ticăloși cu drepturi speciale, cu reprezentanții lor cu toți de la putere, vor călca totul în picioare, inclusiv interesele majore, legitime ale unui popor și ale unei țări, pentru a-și păstra privilegiile dobândite de-a lungul anilor! Iar acest lucru îl vedem cu toții, zi de zi, în spațiul public.

-A doua mare preocupare și interes major, care le ocupă tot mai mult timpul este de a face totul pentru ca la anul, când vom începe un nou ciclu electoral, să-și asigure din nou câștigarea și perpetuarea puterii politice, care le garantează viitorul!

Ticăloșii se manifestă vizibil, fără nicio frică de faptul că ar putea cineva să-i tragă la răspundere pentru faptele lor.

Singura frică ticăloșilor care conduc România de ani de zile, este frica de a-și pierde privilegiile și puterea!

Patrihoților naționali, numai asigurarea în continuare a drepturilor ticăloșilor și a puterii politice le garantează viitorul!

Pentru cei care conduc și guvernează azi nu mai există alte chestiuni importante, probleme, priorități, cum ar fi pericolul, efectele, consecințele războiului din apropiere, economia, siguranța națională sau mersul lumii de care depindem cu toții!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite