„SCURTĂTURA” generalului Ciucă

0
0
Publicat:

Pe principiul „S-a suit scroafa în copac”, premierul Ciucă a început să se viseze deja un veritabil candidat pentru viitoarele alegeri prezidenţiale. Iscusitul general, ultra decorat şi medaliat pentru merite deosebite, a rezolvat dintr-un foc toate problemele guvernării, iar acum a decis că este timpul să treacă la un alt nivel. Sub ocârmuirea bravului general, economia duduie, bunăstarea curge gârlă în buzunarele românilor, autostrăzile brăzdează ţara în lung şi în lat, iar şcoala românească, după implementarea cu succes a României Educate, produce duzini întregi de genii şi talente.

Evident, pentru că este un candidat care se respectă, nu unul de duzină, programul electoral al generalului Ciucă propune şi un proiect de ţară. Cum spuneam, vechiul proiect de ţară, cel propus de preşedintele Klaus Iohannis, este deja un veritabil succes, aplaudat la scară planetară. Aşa că, viitorul preşedinte Ciucă nu poate să conducă ţara stând în umbra enormelor reuşite ale predecesorului şi mentorului său politic şi le propune românilor propriul său proiect de ţară. Anume, SCURTĂTURA!

„Acesta este, cred, punctul de plecare în dezbaterea naţională pe care trebuie să o generăm. Eu cred că proiectul nostru de ţară sau cum vom vrea să-l numim trebuie să fie o scurtătură spre viitor, un accelerator al dezvoltării României”.

Nu ştim dacă preşedintele PNL şi premierul României este lucrat informativ de structuri ostile interne sau din afara României, dacă în preajma şefului Executivului mişună tot felul de cârtiţe sau, pur şi simplu, generalul Ciucă este înconjurat de o întreagă şleahtă de incompetenţi plătiţi regeşte din banii românilor, pentru că un foarte bun psiholog sau un fin cunoscător al culturii poporului român ar fi trebuit să-i explice viitorului candidat la alegerile prezidenţiale că, la români, SCURTĂTURA este echivalentă cu ŞMECHEREALA, ESCROCHERIA, ÎNŞELĂTORIA sau FENTAREA regulilor şi ARDEREA etapelor.

Sau, poate, atunci când a decis să le propună românilor să o ia pe scurtătură, generalul Ciucă s-a inspirat chiar din propria sa carieră politică. Adică, s-a autoplagiat, cum ar veni. Deşi nu mai departe de anul 2018, Nicolae Ciucă declara ferm şi apăsat că „niciodată nu voi face politică”, iar cuvântul unui militar ar trebui să valoreze ceva mai mult decât o ceapă degerată, în mai puţin de 3 ani, folosindu-se de SCURTĂTURA pe care acum vrea să o ridice la rang de proiect de ţară, acesta s-a căţărat direct în fruntea Guvernului României şi a Partidului Naţional Liberal.

Tot la acestă reţetă care garantează succesul în viaţă, această poţiune magică, acest excelent atu care este SCURTĂTURA, a apelat generalul Ciucă şi când şi-a scris teza de doctorat, dar şi când a reuşit să îşi albească cv-ul politic şi să scape de acuzaţiile de plagiat după ce judecătorul Marius Iosif a anulat sesizările de plagiat depuse împotriva sa. Probabil, nu ar fi o surpriză foarte mare dacă, la un moment dat, publicul ar afla că tot cu ajutorul SCURTĂTURII a ajuns domnul Ciucă şi general al Armatei Române.

Până la urmă, marea dramă nu ar fi că un personaj care a ars toate etapele în cariera sa politică îi instigă pe români să urmeze acest exemplu extrem de nociv, ci faptul că nici măcar nu este original. Pentru că timp de 33 de ani, cât s-au scurs de la Revoluţia din decembrie 1989, România a mers doar pe SCURTĂTURĂ. Prima scurtătură a fost democraţia originală pe care a propus-o fostul preşedinte Ion Iliescu. Apoi, tot nişte scurtături au fost şi Constituţiile adoptate în 1991 şi 2003. La fel şi legile justiţiei, elaborate sub diverse guverne, tot scurtături au fost şi ele. În Uniunea Europeană, România a intrat tot pe o scurtătură. De aceea, nu a fost primită nici până astăzi în Schengen, iar MCV-ul este în continuare activ. Şi astea sunt doar câteva exemple de „Scurtături”.

Dacă România arată astăzi ca un stat total nefuncţional este şi din cauză că fiecare lider politic, indiferent cum s-a numit, când a ajuns la putere a imaginat şi a propus tot felul de scurtături. Şi, aşa cum vedem, scurtăturile se prăbuşesc imediat. Nu sunt nişte soluţii care să genereze rezultate durabile. Iar după 33 de ani, românii s-au cam săturat de scurtături, şmechereli şi tot felul de escrocherii. Şi aşteaptă un lider care să le propună nu o nouă scurtătură, ci un drum lung spre viitor, dar drept, stabil şi luminos.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite