La muncă, tovarăși! Cu sacii în căruță, primarii realeși fac ce știu ei mai bine

0
0
Publicat:

În campania electorală pentru alegerile locale, propaganda candidaților care erau deja în funcție pe mandatul trecut, pe lângă atacurile obișnuite la adresa contracandidaților, au înnebunit alegătorii cu marile lor „realizări” reale, fictive, nefăcute și viitoare. Ca de obicei!

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Cei care au avut cu ce se lăuda în mod real și-au crescut realizările ca Făt Frumos din poveste, chiar dacă lucrurile nu stăteau deloc așa.

În același timp, cum se obișnuiește la români, mulți dintre edilii care cerșeau voturile cetățenilor să fie realeși, încercau pe ultima sută de metri să „îngrașe porcul în ajunul” alegerilor. Se străduiau din răsputeri să arate comunității că lucrează din toate puterile în beneficiul oamenilor ca acestora să le fie mai bine, arătând în teren tot felul de lucrări publice în plină desfășurare, astfel încât oamenii să fie impresionați și să pună ștampila unde trebuie. Unii au făcut lucrurile ceva mai serioase, în timp ce alți primari au dat o spoială/rasoleală de ochii votanților.

Chiar și așa, mulți dintre alegători s-au arătat impresionați plăcut de „hărnicia” de conjunctură a propriilor edili, care le cerșeau voturile să-și continue „operele” în folosul comunității în continuare. Unii alegători chiar își exprimau dorința de a exista mai des campanii electorale, astfel încât primarii să mai facă și ei ceva concret pentru localitățile lor.

Alegerile locale au trecut, cu bune cu rele, cu aleși/partide fericiți/fericite, cu învingători și învinși, cu circul de rigoare, cu scandaluri, contestații, probleme privind organizarea și corectitudinea scrutinului.

Alegerile s-au încheiat, scandalurile continua, dar, cu toate acestea jocurile s-au făcut, zarurile au fost aruncate. Este puțin probabil ca ceva sau cineva, nici măcar sesizările de fraudă, cererile de renumărare a voturilor, plângerile în justiție sau la Uniunea Europeană să mai poată schimba câștigătorii și învinșii în localitățile și secțiile de votare unde s-au semnalat astfel de probleme.

Între timp, primarii câștigători au dat drumul la manelele politice, sărbătorind în gașcă în organizațiile de care aparțin marile victorii, iar cetățenii dau din nou în gropile realeșilor!

Tot între timp, realitatea post electorală ne arată că zelul și hărnicia primarilor din campania electorală, acum edili realeși, s-a stins ca focul de paie! Lucrările, spoielile de fațadă, de ochii electoratului s-au oprit ca prin minune în majoritatea locurilor unde ele erau făcute doar ca să pară că se fac.

În euforia lor, pe mulți dintre realeși în fruntea administrațiilor publice, i-a luat valul celor văzuți cu sacii în căruță și s-au întors siguri de încă patru ani de mandat, la ce știu ei să facă mai bine.

Și ce știu să facă mai bine edilii realeși, unii la al doilea, al treilea, al patrulea sau al cincilea mandat în funcție, se vede foarte bine cu ochiul liber nu doar din avion, starea deplorabilă în care se află localitățile, unitățile administrative și comunitățile peste care conduc cu voturile oamenilor.

Acum, degradare, ruinarea, drumurile proaste, problemele comunităților unde primarii anilor trecuți doar s-au făcut că fac treabă și au furat sau doar au fost pur și simplu incompetenți în administrație, dar nu și incompetenți în a-și urmări propriile interese sau de grup, sunt mai vizibile decât înainte!

Iar cetățenii care i-au votat sau nu i-au votat pe realeși constată cu năduf, că vorbele, promisiunile, propaganda deșănțată din campania electorală nu le-a adus nimic bun, dimpotrivă le face mai mult rău! Și le trimit realeșilor „felicitări” cu de toate, de mama, de familie și alte înjurături tradiționale până la următoarele alegeri!

Dar acum, după realegere și urcarea sacilor în căruțele candidaților, nu mai au ce face!

Cu minciuni, propagandă deșănțată, manipulare, hoție și incompetență în nicio localitate din țară, fie oraș sau comună, investițiile, fondurile europene, lipsa de implicare dezvoltarea comunităților nu se poate face!

Și cum majoritatea țării este înroșită de câștigătorii alegerilor locale, PSD care a obținut mai multe mandate decât toate partidele la un loc, le putem spune un clasic ”La muncă, tovarăși!” că destul ați întins mâinile după voturi!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite