Grupul PPE Creștin-Democrat din Parlamentul European este singurul care garantează că modul nostru de viață, european și creștin, nu va fi alterat!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca europarlamentar liberal român, eu cred că pentru a ne pregăti mai bine – ca să facem față provocărilor viitorului – trebuie să învățăm din dificultățile prezentului, în primul rând pentru a nu le repeta!

Parlamentul European
Parlamentul European FOTO arhiva Adevărul

În același timp însă, cred că prezentul, problemele noastre de acum la nivelul UE, sunt și un rezultat al abandonului rădăcinilor comune, europene și creștine, promovat de partidele de stânga.

Iar dacă renunțând la tradițiile care ne unesc, la modul de viață comun, european, ne facem prezentul mai complicat, oare cum va fi atunci viitorul?

De aceea, toți europarlamentarii liberali, alături de grupul PPE Creștin-Democrat, garantează faptul că în următorii ani modul nostru de viață nu va fi alterat de tot felul de doctrine neomarxiste, exotice și trecătoare, ci dimpotrivă, el va fi întărit, consolidat.

Românii, și toate națiunile membre ale Uniunii Europene, trebuie – pentru a face față viitorului – să își regăsească dar și să își valorifice rădăcinile și tradițiile, adică suma de lucruri care ne compun și care ne-au adus până în acest moment al istoriei. Este, pur și simplu, suma de lucruri fără de care nu am mai fi noi înșine. 

Iar la asta, dragi prieteni, nu vom renunța niciodată, nici ca români și nici ca europeni!

În același timp, tocmai pentru că suntem liberali, nu putem nega faptul că provocările de astăzi creează și oportunități.

Dar tocmai pentru a putea beneficia de ele, pentru a transforma dificultățile în oportunități, Uniunea Europeană are o obligația de a promova modul nostru de viață creștin și european, o viziune care este mai relevantă astăzi decât oricând, atât în România cât și în restul Europei democratice.

Modul de viață european este o idee continuă, un concept permanent care, la fel ca democrația, trebuie apărat și fără de care Uniunea Europeană nu poate nici dăinui și nici prospera.

El este legat, cum spuneam, de rădăcini, de tradiții, dar și de lege. Statul de drept nu este doar un garant al drepturilor și valorilor; el reprezintă întruparea concretă, vie, a corectitudinii europene și trebuie să fie mereu consolidat. Doar aplicarea legii, fără a ține cont, cum am scris și la început, de mode trecătoare și de multe ori toxice, va da oamenilor sentimentul de siguranță și dreptate fără de care nu putem avea nici progres și nici bunăstare.

Cooperarea și înțelegerea sunt valori fundamentale care definesc Uniunea noastră, chiar dacă, de ani de zile deja – aș spune că de peste un deceniu – ne confruntăm cu forțe nu doar agresive, criminale, dar și total opuse modului nostru de viață, unul eminamente pașnic.

Războiul declanșat de ruși în Ucraina este, fără niciun dubiu, și un război împotriva Uniunii Europene și a tot ce reprezintă ea. El demonstrează, dacă mai era nevoie – iar pentru unii se pare că era nevoie... – că Uniunea Europeană trebuie să se afirme ca o comunitate politică cu un rol geopolitic.

Cred că este momentul să reexaminăm crearea unei forțe militare a UE permanente și în cadrul NATO. Puterea în unitate este o valoare care caracterizează comunitatea noastră. În fața unor provocări geopolitice fără precedent, trebuie să ne unim, să ne coordonăm și să cooperăm pentru a proteja Europa și modul nostru european de viață, în care credem.

Dar pentru a ne uni, este nevoie nu doar să știm, ci și să afirmăm clar cine suntem!

Iar noi, liberalii și creștin-democrații europeni afirmăm clar acest lucru, promovăm clar, în tot ce am făcut și în tot ce vom face, valorile, tradițiile și rădăcinile noastre, cele care ne unesc, cele care ne dau sens, coerență, coeziune și, desigur, putere.

Acum, credem noi, este momentul să ne unim cu scopul comun de a îmbunătăți viața fiecărui european. Cred din toată inima că putem realiza acest lucru dacă, și numai dacă, revenim la rădăcinile noastre!

Nu putem să ne luptăm cu forțe care vor să ne distrugă, și este evident că asta vor, dacă o parte din politicienii europeni, mai ales de extremă stângă, subminează permanent tot ce e bun în societățile noastre, toate valorile, tot ce e trainic și sfânt!

De aceea, ca de fiecare dată, dacă simțiți la fel, dacă sunteți atașați și atașate de valorile noastre comune – liberale, europene și creștine – eu vă chem alături de noi pentru că împreună ne putem apăra modul de viață și împreună, privind cu mândrie și recunoștință spre trecut, putem construi un viitor sigur și prosper într-o Europă democratică și creștină.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite