Cui mai folosește Televiziunea Română de astăzi?

0
0
Publicat:

Lumea rea, cârcotașii, spun că nu sunt bani la bugetul de stat, că sacul a ajuns de mult la fund și că guvernul Ciolacu, în disperare de cauză, a dat spargere la fondul de rezervă și dă preferențial banii anumitor instituții alese, într-o formă de rectificare bugetară mascată!!!

televiziunea romana tvr 75417100 jpeg

Printre aceste instituții favorizate am citit că se numără și colosul care înghite bani cu nemiluita și nu produce nimic-TVR!

De zeci de ani! TVR și angajații care-l populează, dintre care unii parcă sunt nemuritori, care trăiește pe spinarea cetățenilor, iar la schimb își bate joc de aceștia, fie că sunt telespectatori care se mai uită la acest mamut național, fie că nu, dar cu toții îl finanțează obligați, prin bugetul de stat.

Astfel, Televiziunea națională merge mai departe, cu emisiuni retro produse acum zeci de ani în perioada comunistă (mai bune decât cele de acum) și reluate continuu, cu filmări ale unor emisiuni post decembriste ai căror realizatori sunt senatori de drept care nu se dau duși de la ciolanul televiziunii de stat, cu filme de acum 50/60 de ani rulate și repetate excesiv, cu căpușe noi, tinere, însetate de celebritate și parvenire rapidă, cu jurnale de știri vizibil neprofesioniste și depășite total de concurența posturilor private, cu o conducere care face ce vrea, discreționară, fără să dea socoteală...

Nu-i asta o ”performanță” notabilă a televiziunii publice care trebuie finanțată tot mai mult an de an și menținută artificial în viață, ca un muribund fără speranță ținut în viață de aparate, dar a cărei susținere materială costă inutil tot mai mult!

Cu celebrul Eurovision unde România este reprezentată an de an, cu participare internațională, cu hartiști de plastic, vedete de ocazie, concurs costisitor de unde sunt nelispiți angajații, colaboratorii, lipitorile TVR, angrenate și plătite pentru ”succes”!

O TVR căreia mulți români nu-i mai văd rostul în modul în care este pusă în slujba cetățenilor și al interesului public, național, dar care de ani de zile înghite degeaba bani cu nemiluita!

Cui folosește televiziunea publică de stat?

Este o întrebare pe care, pe bună dreptate pot să o pună toți cetățenii acestei țări, contribuabili la finanțarea acestui mamut înfometat de bani!

Răspunsul adevărat nu va fi dat de cei abilitați prin lege să răspundă!

Mulți cetățeni cred însă că TVR este folosită în scop electoral de politicienii și partidele aflate la butoane, iar angajații nemuritori ai acesteia, vedetele mai vechi sau mai noi, conducerea numită politic și mulți alți colaboratori sunt principalii profitori ai acestei instituției publice de stat.

Percepția publică este că de zeci de ani, TVR este doar o trambulină electorală pentru partidele politice și politicienii lor.

Iar la anul, se știe, avem un șir de patru runde de alegeri, iar televiziunea de stat este musai să trăiască, în interes public, național, cum se zice și odată cu aceasta și cohortele de angajați, colaboratori, căpușe mai vechi sau mai noi!

Ca în orice instituție însă, și aici, pe lână mulțimea de senatori de drept, piloși, vedete de mucava expirate, reciclate sau mai tinere, există și angajați onești, profesioniști adevărați dar mai puțin văzuți sau chiar deloc pe micul ecran, care merită tot respectul nostru!

Cetățenii, simpli telespectatori sau nu, sunt doar cei care finanțează fără să vrea această instituție, care nu doar că îi sfidează, ci își bate joc în permanență de ei!

Bătaia de joc este vizibilă și se vede ca lumina zilei pe micul ecran al televiziunii publice, cu sumedenia ei de canale neproductive!

Cu turism profesional, politic, național și internațional, că doar se poartă la ora actuală!

Toți boșii fac turism acum: președintele țării face turism de sfârșit de mandate pe mapamond, premierul face turism politico-electoral în zonele fierbinți ale globului-Ucraina, Israel, parlamentarii fac tot felul de turnee de vacanță în lume mascate sub forma diverselor întruniri internaționale, conducerea TVR și a altor instituții de stat fac un așa zis turism profesional...

Totul pe banii lor, nu-i așa? Ha, ha!

Cei mai neieșiți, neplimbați politicieni ai momentului din țară, par să fie vicepremierul, șeful PNL, Nicolae Ciucă, care pare că are munci grele în țară: ”despre echilibrarea balanței financiare...despre susținerea măriri pensiilor..În fața electoratului să nu venim cu promisiuni nesusținute financiar...să susținem anvelopa de la Ministerul Muncii...”

Ghinion, domnul Ciucă n-a fost niciodată în vacanță afară din țară, după cum a afirmat, nici măcar în Bulgaria, doar ce l-a mai luat la remorcă, în interes de serviciu, premierul în funcție, partenerul Ciolacu, pe la Bruxelles sau la Kiev!

Tot acasă a robotit și robotește și neobositul politician de aur, George Simion, care bate țara-n lung și lat, face cu sârg propagandă electorală cu convingerea că la anul tot mai mulți alegători îi vor propulsa cu voturi pe el și auriștii lui tot mai sus în fruntea bucatelor României!

Acesta sigur va ieși în turnee prin Europa, unde sunt și cei mai mulți români fugiți din țară, în căutarea unei vieți mai bune, cetățeni care ar putea și ei contribui la voturile de aur!

Neoficial, campania electorală pentru la anul este în toi, iar sondajele încep să lucreze după comenzi.

Ultimul sondaj îl indică pe independentul Mircea Geoană în frunte, urmat de Ciolacu și Simion, care trag tare să treacă pe primul loc la președinția țării!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite