Clotilde Armand îngroapă USR

0
0
Publicat:

Perioada în care Sectorul 1 era o veritabilă perlă a Capitalei a apus de foarte mult timp. Măreţia acestui sector a început să se prăbuşească mai întâi sub corupţia cronică pe care fostul primar PSD, Dan Tudorache, a dezvoltat-o şi implementat-o în ADN-ul întregii administraţii.

FOTO Inquam Photos/George Călin
FOTO Inquam Photos/George Călin

Programul „diamante şi bijuterii”. Apoi, primăria a intrat pe mâna USR-istei Clotilde Armand, cea care a fost instalată în scaunul de edil chiar în timp ce căra nişte saci cu voturi în cârcă.

Astfel, sacul a devenit simbolul Sectorului 1. Pentru că, sub pretextul că luptă cu mafia care a căpuşat ani de zile această administraţie, Clotilde Armand a început un veritabil război de guerrillă pentru a aduce la masa contractelor şi a jocurilor de putere mafia sa personală. Fără a ţine cont de drepturile, nervii sau de sănătatea locuitorilor din acest sector. În scurt timp, s-a dovedit că reforma USR-istei a însemnat doar munţi de saci de gunoaie şi turme întregi de şobolani care au inundat străzile din Sectorul 1. Prin comparaţie cu mizeria şi duhoarea din cel mai bogat sector al Bucureştiului, Ferentariul ar putea să pară un adevărat paradis îmbibat de miresme franţuzeşti. 

Avidă după atenţia mass-media şi dornică de a fi cu orice preţ în atenţia reflectoarelor, Clotilde Armand a devenit o veritabilă specialistă în scandaluri şi isterii de orice fel. Însă, apetenţa primarului Armand pentru zarvă cât mai multă şi cât mai zgomotoasă a fost şi masca perfectă pentru a-şi ascunde incompetența şi incapacitatea de a negocia şi a-şi asigura majoritatea necesară în Consiliul Local pentru promovarea eventualelor proiecte de investiţii pentru dezvoltarea Sectorului 1. Dacă le-a gândit vreodată. Astfel că, soluţia găsită de ingenioasa Clotilde Armand a fost să ofere vouchere de 1.000 de lei pentru toţi locuitorii din sector. Un fel de tichete anticriză pentru „săracii” milionari. 

Adevărata bombă a căzut abia ieri, când Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că primarul Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese administrativ şi incompatibilitate pentru că s-a numit singură manager într-un proiect finanţat din fonduri europene, în urma căruia ar fi câştigat aproape 19.000 de lei, fiind sesizat şi Parchetul General în legătură cu săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. În replică, Clotilde Armand nu a negat faptele de care este acuzată de către inspectorii ANI, ci a trecut direct la atac şi a declanşat o întreagă operaţiune de victimizare punând tunurile pe consilierii PNL şi PSD din primărie.

Însă, la o privire mai atentă, orice persoană cu o minimă inteligenţă politică poate înţelege că pe reprezentanţii PNL şi PSD din Consiliul Local nu îi încurcă prea tare prezenţa USR-istei Armand în fruntea primăriei. Un edil aflat veşnic într-o criză de isterie nu este chiar o fericire pentru ei,  însă afacerile şi interesele lor curg şi se dezvoltă mai departe şi în acest context destul de ostil. De asemenea, partidul USR, din care face parte şi doamna Armand, conform sondajelor de opinie, nu mai este de foarte mult timp o provocare politică pentru cele două mari partide aflate la guvernare.

Indiferent câte gafe ar face partidele conduse de Ciucă şi Ciolacu, USR se dovedeşte a fi destul de neputincios pentru a capitaliza din punct de vedere electoral de pe urma erodării PNL şi PSD. Pe de o parte liberalii şi social-democraţii controlează cu mână de fier aproape întreaga presă şi dictează agenda media în funcţie de propriile interese electorale, iar pe de altă parte USR este incapabil să îşi revină din şocul ieşirii de la guvernare şi să depăşească ruptura recentă care s-a produs în interiorul partidului.

Dacă acuzaţiile lansate de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate la adresa primarului Armand se confirmă, atunci eticheta de arivism şi corupţie va atârna foarte greu de imaginea USR, care riscă să dispară cu totul de pe scena politică. În acest context, singurul câştigător din întreaga poveste care îi are în rolurile principale pe ANI şi Clotilde Armand va fi REPER-ul lui Dacian Cioloş. Partid care este pregătit să înlocuiască definitiv USR-ul din basmul anticorupţiei. Mai ales că, REPER are şi acces direct la biroul Procurorului General European. Iar pentru cei care au uitat, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a jucat un rol fundamental şi în propulsarea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României. Se repetă istoria?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite