Apel public la neindiferență

0
0
Publicat:

Este revoltător, ilegal, imoral și antidemocratic ceea ce se petrece, de duminică, la Biroul Electoral Central si la Birourile Electorale de Sector 1 si 2!

Foto Arhivă
Foto Arhivă

Voi prezenta numai câteva fapte (subliniez: fapte):

1. sunt anulate buletine cu vot valabil exprimat;

2. sunt puse ștampile peste ștampila cu ,,votat,, - ca să se anuleze votul;

3. a fost luat ca vot alt vot exprimat - din cauza foii subtiri (!!??), stampila cu ,,votat,, a trecut pe verso. S-a luat ca vot pentru cel de pe verso, nu pentru ceea ce a votat cetățeanul. Un exemplu: ștampila pusă pe Dreapta Unită a trecut pe verso la PUSL si s-a luat vot pentru PUSL; la fel s-a făcut la alegerile pentru PE, pentru Consiliul General și pentru Consiliul Local, desigur cu beneficiari diferiți;

4. s-a trecut gresit în Procesul Verbal numărul (cifra) voturilor; s-a luat de la un candidat (Radu Mihaiu și Clotilde Armand) și s-a trecut în PV la alt candidat (Hopincă și Tuta);

5 există zeci (sau, poate, sute) de Procese Verbale greșite care au fost deja înregistrate de BES - se dă vina pe oboseala membrilor secțiilor si a membrilor BES;

6. nu există corespondență între număr votanți, număr voturi exprimate, număr buletine în numeroase secții - din cauza faptului că unii au votat numai pentru PE, alții pentru primar etc.  De aici, suspiciunea că acele buletine de vot ce au rămas de la cei care nu au folosit cinci buletine, au fost introduse în urne în mod fraudulos.

Concluzia este simplă: trebuie făcute plângeri penale și trebuie să se admită renumărarea TUTUROR voturilor, de la toate secțiile din Sectorul 1 si Sectorul 2. Este nevoie ca procuratura să se (auto) sesizeze.

Se va spune că aceste aspecte țin de cei implicați (posibile victime și posibili făptași). Părerea mea este că neimplicarea în aceste momente ar însemna a se da încredere și undă verde unor practici complet incorecte, ilegale și extrem de periculoase. In plus, dacă așa ceva se întâmplă în inima Capitalei, să ne imaginăm cum stau lucrurile în mediul rural, adică în jumătate de țară.

În plus, nu trebuie uitat că România este țară europeană, astfel că avem nevoie să aderăm la valorile comunitare, ce pun statul de drept, democrația, drepturile omului pe primul plan.

Un aspect extrem de interesant, din perspectiva unei abordări neutre este faptul că unii candidați au anunțat câștigarea alegerilor după numai 10-20 la sută din numărarea și înregistrarea voturilor (respectiv, a proceselor verbale de secție la BES). Or, acest fapt poate arăta nu numai manipulare și dezinformare, dar și un adevărat îndemn la furt – membrii de partid colegi ai așa-zișilor câștigători sunt îndemnați să facă tot ce pot pentru ca rezultatul final să fie în acord cu ceea ce a declarat candidatul.

Închei prin a face apel public la neindiferență adresat tuturor, dar în special oamenilor onești, obiectivi (neutri în raport cu PSD sau USR) din administrație, din justiție și din serviciile secrete din toată țara. A asista pasiv la desfășurarea unui rău ar însemna a fi părtaș la efectuarea răului.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite