Amazon Studios va adapta, într-un serial TV, conceptul "True Skin" al regizorului americano-român Stephan Zlotescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţial, Warner Bros. a vrut să transforme acest scurt metraj într-un film de lung metraj. Termenul limită expirând fără că aceasta să se întâmple, Amazon Studios a preluat proiectul şi-l va transforma într-un serial de televiziune.

se poate citi aici). 

  

 În ziua de azi una din cele mai cunoscute căi pentru un potenţial regizor de a se lansa este aceea de a concepe şi executa un film de scurt metraj care să arate talentul creatorului şi prin asta să atragă nume cunoscute din industrie (producători, agenţi, alţi creatori). Aici puteţi afla mai multe detalii despre această metodă de lansare. 

  

 Stephan Zlotescu nu a făcut excepţie. În 2012 el a creat conceptul şi filmul de scurt metraj "True Skin", care la vremea lui a fost considerat un "Blade Runner" modern. 

"True Skin" este povestea unei lumi în care totul şi toţi sunt de vânzare, în care oamenii "naturali" (fără implanturi) sunt priviţi ca nişte paria ai societăţii, o lume în care fiecare încearcă să alerge după implanturi care să-i facă să arate mai bine, să fie mai sănătoşi, mai sexy.   Este şi povestea personajului principal care doreşte să-şi augmenteze corpul dar nu o poate face în SUA ci pe piaţa neagră din Bangkok, din cauza preţurilor. Acolo el este implantat cu un cip misterios care nu numai că-i transformă corpul într-un robot dar acel cip este căutat şi dorit de unele agenţii. Eroul este într-o cursă de a scăpa de urmăritori dar în acelaşi timp într-o cursă de a salva ce a mai rămas uman din el. 

Filmul "True Skin"

TRUE SKIN from H1 on Vimeo.

Filmul a atras atenţia câtorva case de producţie americane dintre care Warner Bros a câştigat drepturile în urma unei licitaţii. Ideea era ca acest film de scurt metraj să fie adaptat, într-un timp rezonabil, într-un film de lung metraj cu aceeaşi temă.  

 Au trecut trei ani de atunci şi lucrurile nu s-a mişcat în direcţia dorită, studioul dorind să schimbe  şi să transforme conceptul într-un film de acţiune gen super eroi de comicbook (gen devenit destul de popular în ultimii ani-ultimul film de succes fiind "Deadpool"). Stephan Zlotescu mi-a spus, într-o discuţie privată, că nu a dorit asta iar aici trebuie să-i dau dreptate, fiind inflaţie de genul acesta de filme (pe care eu personal nu prea le apreciez). Poate că la această decizie a studioului Warner a contribuit şi faptul că "Blade Runner 2" (sequel-ul de la originalul "Blade Runner") va începe filmarea anul acesta în Iulie-cu Harrison Ford, regizat de Denis Villeneuve, acest film fiind de asemenea produs şi distribuit de Warner Bros. 

image

  

 După ce termenul limită agreat a expirat Zlotescu a recăpătat proprietatea asupra filmului iar Amazon Studios nu a pierdut ocazia să între în tratative cu tânărul regizor în a adapta "True Skin" ca serial de televiziune păstrând conceptul original nealterat. Şi Amazon Studios a cumpărat aceste drepturi tot pentru o perioadă limitată de timp, timp în care va trebui să aducă acest preconizat serial pe micile ecrane. 

  

 Amazon, cea mai mare companie de comerţ electronic din SUA, încearcă să între şi în zona de entertainment prin producţie de filme de lung metraj cât şi seriale de televiziune. Primul film produs este "Chi-Raq" regizat de Spike Lee iar cel mai cunoscut serial produs este "The Man în the High Castle" (unde a jucat actorul canadian de origine română Rareş Dimofte). Amazon Studios are o paletă întreagă de proiecte în dezvoltare şi putem să ne aşteptăm ca în viitor să apară pe piaţă mai multe filme şi seriale de la ei. 

Stephan Zlotescu va regiza acest serial, cu episoade de câte o oră, iar Scott Glassgold - agentul care a ajutat la achiziţia iniţială a conceptului de către Warner Bros - şi compania lui de producţie, Ground Control, va produce. Filmările se preconizează a se începe anul viitor in Thailanda - care este si locul unde se va desfăşura acţiunea acestui serial. Acum sunt în faza de căutare scenarişti. 

  

 Un bonus pentru România este ca efectele vizuale ale filmului vor fi execută de compania românească Optic Flavor cu sediul în Bucureşti. Tot această companie (unde şi Zlotescu este acţionar, alături de Vlad Caprini) a executat o parte din efectele speciale ale conceptului original "True Skin" cât şi unele efecte speciale din video-clipurile lui Kanye West şi Lady Gaga. Optic Flavor a produs şi filmul de scurt metraj "Fusion" (tot un SF), regizat de un alt regizor român-Tudor Botezatu. 

Demo reel Optic Flavor

OPTICFLAVORSHOWREEL-2016 from Opticflavor on Vimeo.

 Între timp, până vor începe filmările la viitorul serial de televiziune "True Skin", Stephan Zlotescu are în lucru un alt concept de film de scurt metraj numit "Product Wars" care va fi lansat în vara aceasta, produs fiind tot de acelaşi Optic Flavor (în colaborare şi cu Damon Chung, directorul de imagine cunoscut sub numele de H1, acelaşi care a produs şi imaginea din "True Skin"). 

 Mai jos aveţi teaser-ul de la filmul "Product Wars", film care se anunţă a fi interesant. 

Teaser "Product Wars"

PRODUCT WARS - TEASER from H1 on Vimeo.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite