3 motive pentru care echipa ta are nevoie să înveţe limbi străine în 2021

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Multe companii se extind la nivel global datorită tehnologiei care permite lucrul la distanţă. Acest nou context va aduce din ce în ce mai multe companii în situaţia de a avea echipe multiculturale. În consecinţă, accentul pe cunoaşterea de limbi străine va fi mai mare.
Multe companii se extind la nivel global datorită tehnologiei care permite lucrul la distanţă. Acest nou context va aduce din ce în ce mai multe companii în situaţia de a avea echipe multiculturale. În consecinţă, accentul pe cunoaşterea de limbi străine va fi mai mare.

Mai mult, companiile cu echipe multilingve recunosc, conform Forbes, că au o reputaţie mai bună pe pieţe geografice specifice şi la scară globală. Iată care sunt top 3 motive pentru care ar trebui să investeşti în cursuri de limbi străine în 2021…

Limba engleză nu este de ajuns

Învăţarea limbilor străine determină organizaţiile să regândească abordările tradiţionale de învăţare şi să adopte modele bazate pe tehnologie pentru formare şi dezvoltare. Competenţele lingvistice câştigă clienţi, conform The Guardian pentru că pertenerii de afaceri simt la nivel emoţional o apropiere faţă de compania ta. Astfel, nu este vorba doar de uşurinţa comunicării ci de faptul că învăţarea unei limbi înseamnă şi înţelegerea unei culturi. Un exemplu care arată cât de important este să comunici în limba natală a partenerilor tăi este din zona econimiei Regatului Unit. Se pierd deja aproximativ 50 de miliarde de lire sterline pe an din cauza lipsei de competenţe lingvistice a forţei de muncă, spune baroneasa Coussins, preşedinta grupului parlamentar al tuturor partidelor pentru limbile moderne (APPG).

Beneficiile de a vorbi cu partenerii tăi în limba lor

Mulţi dintre parteneri sunt multinaţionale. Să comunici cu un client în limba lui înseamnă că afacerea se face mai rapid şi mai eficient pe pieţe mari şi complexe. Există multe reguli nescrise între oameni din medii culturale diferite. Regulile nescrise sunt invizibile, cum ar fi valorile, educaţia, credinţele, atitudinea etc. Forbes spune că motivaţia este un factor critic care determină succesul în învăţarea unei noi limbi. Când vine vorba de învăţarea la locul de muncă, angajaţii sunt motivaţi în primul rând să înveţe o nouă limbă pentru a-şi îmbunătăţi încrederea, pentru a câştiga o promovare, pentru a avansa în carieră şi pentru a-şi îmbunătăţi productivitatea. Comunicarea cu partenerii de afaceri în limba lor natală te ajută să observi şi să te concentrezi asupra procedurilor relevante din zona ta de interes comercial. Învăţarea unei limbi străine te face un expert în identificarea informaţiilor înşelătoare, acest lucru este esenţial în special în negocierile şi în întâlnirile cu potenţiali parteneri şi clienţi, potrivit Forbes.

Limbile străine se învaţă rapid şi eficient

Unul dintre trendurile importante în învăţare care dă rezultate foarte bune în cursurile de limbi străine este învăţarea agile. Acest concept este un hybrid între învăţarea online şi învăţarea asistată de un trainer care poate măsura progresul fiecărui cursant în parte şi poate lua decizii legat de procesul de învăţare în funcţie de nevoile cursanţilor. Există şi calculatoare de preţuri care pot face o estimare cât mai apropiată de realitate a costurilor necesare, în funcţie de nevoile de învăţare ale echipei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite