Remus Tanasă

Cercetător istorie

Thomas Sowell este de părere că atât de mulţi oameni nu înţeleg foarte multe idei sau concepte, nu neapărat pentru că acestea ar fi prea complexe, ci pentru că o explicaţie analitică sau factuală i-ar putea deranja emoţional, sau i-ar scoate din precarul echilibru interior[1].

Începutul de an nu pare a sugera că am fi la început de an Centenar. Cel puţin asta este impresia mea după evenimentele de la 24 ianuarie, dedicate unirii de la 1859. Târgul Iaşilor, oraşul simbol al unirii din timpul lui Cuza, nu a mai atras în vreun fel interesul Bucureştilor.

  • Remus Tanasă a publicat un nou articol acum 25 zile

    Aş fi dorit ca jocul de cuvinte din titlu să nu fie posibil, însă, din păcate, evoluţia socio-politică din România îndrituieşte folosirea celor doi termeni.

  • Remus Tanasă a publicat un nou articol luna trecuta

    Să spunem că am un prieten. Să spunem că omul a muncit ceva peste un deceniu în străinătate, că a acumulat cunoştinţe tehnice şi antreprenoriale, dar, mai ales, că a acumulat capital.

  • Remus Tanasă a publicat un nou articol acum 2 luni

    Săptămâna trecută, societatea civilă din Moldova s-a mobilizat pentru a semnaliza guvernului că partea de nord-est a ţării nu mai poate aştepta la nesfârşit branşarea la reţeaua infrastructurală modernă. Moldova are nevoie ca o autostradă să străpungă Carpaţii!

Vezi mai multe