Echipamente performante la noul Ambulatoriu din Feteşti. Un tomograf va fi pus în funcţiune VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul Ambulatoriu se află la Spitalul Municipal Feteşti FOTO Facebook/Primăria Feteşti

Un echipament performant a fost livrat noului Ambulatoriu al  Spitalului Municipal „Anghel Saligny” Feteşti. Este vorba despre un aparat de radiologie, urmând ca, în curând, să fie montat şi un computer tomograf.

Conform primarului Laurenţiu Şonchereche, echipele au lucrat la branşamentele electrice, dar şi la cele de apă şi căldură care au fost finalizate.

„Aparatul de radiologie a fost montat,  urmând să fie pus în funcţiune. Specialiştii responsabili cu montarea Computerului Tomograf au sosit, ieri, la Feteşti. Ei au  participat la transportarea componentelor din spaţiul în care fuseseră depozitate, în cabinetul din noul ambulatoriu al spitalului municipal. Zilele acestea, lucrează la asamblarea aparatului. După ce vor finaliza aceste lucrări specialiştii vor face probe de funcţionare atât la Computerul Tomograf cât şi la Aparatul RX pentru Radioscopii şi Radiografii, proceduri care  au fost întârziate cu câteva zile din cauza unor situaţii imprevizibile”, a precizat edilul.

Investiţia la noul Ambulatoriu se ridică la 10,6 milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene. Recent, aici au ajuns echipamentele moderne şi obiectele de mobilier.

Conform primarului municipiului Feteşti, Laurenţiu Şonchereche, actul medical se va îmbunătăţi şi aproximativ 100.000 de persoane din localitate şi zone învecinate vor avea acces la investigaţii şi tratament, nemaifiind nevoie să meargă la spitale din Bucureşti sau Constanţa. 

Servicii gratuite, cu trimitere

„Am primit echipamentele medicale şi obiectele de mobilier pentru noul Ambulatoriu. De asemenea, zilele trecute a sosit şi aparatul de radiologie RX şi mobilierul pentru zona de recepţie a unităţii medicale.

„Ambulatoriul este o unitate medicală de stat, iar în baza biletelor de trimitere de la medicul de familie, serviciile oferite beneficiarilor vor fi gratuite. Sunt medici care aşteaptă să îşi preia noile cabinete, iar o parte dintre ei, care provin din alte localităţi, şi-au exprimat interesul de a profesa la Feteşti. Primăria şi Consiliul local au aprobat o serie de facilităţi pentru aceştia, printre care se numără asigurarea de locuinţe de serviciu sau decontarea transportului pentru navetă.

Referitor la vechea policlinică, Primăria nu poate interveni pentru reabilitarea clădirii deoarece aproape toate cabinetele din această incintă au fost cumpărate de medicii care profesează aici. Singura soluţie este ca aceştia să se unească şi împreună să facă tot posibilul pentru realizarea lucrărilor de reparaţii. Administraţia locală va amenaja spaţiile verzi şi căile de acces din jurul policlinicii precum şi o zonă de aşteptare în aer liber”, a explicat primarul  municipiului Feteşti. 

Investiţie cu fonduri europene

În luna mai 2019 a fost parafată o investiţie cu fonduri europene, la spitalul din Feteşti, acesta fiind cel mai important proiect derulat în judeţul Ialomiţa în domeniul sănătăţii, în ultimii 5 ani. Prin acest demers început în urmă cu 2 ani când s-a depus documentaţia, s-a avut în vedere extinderea şi dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean „Anghel Saligny”. 

Astfel, administraţia din municipiul Feteşti a reorganizat spaţiul aferent Ambulatoriului, a dotat cu mobilier şi echipamente atât Ambulatoriul, cât şi Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală, pentru ca locuitorii din municipiu să beneficieze de mai multe specializări, precum şi de servicii medicale la standarde înalte. Din cele 10.692.543,64 de lei, la cât se ridică valoarea totală a proiectului, 7,4 milioane de lei reprezintă fondurile nerambursabile alocate din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), aproape 3 milioane de lei este contribuţia din bugetul de stat, iar peste 200.000 de lei reprezintă cofinanţarea eligibilă a beneficiarului. 

Unitatea medicală deserveşte 100.000 de persoane

Spitalul din Feteşti, unitate medicală care deserveşte 100.000 de persoane, a fost una dintre primele investiţii demarate în judeţul Ialomiţa, imediat după Revoluţie. Deşi, conform planurilor iniţiale, construcţia ar fi trebuit finalizată integral la mijlocul anilor 1990, recepţia lucrărilor a fost efectuată abia în anul 2011, adică după aproximativ două decenii. În tot acest timp, şantierul unităţii medicale de la Feteşti a înghiţit 10 milioane de euro, cu aproximativ 80% mai mulţi bani decât se preconiza.

Vă mai recomandăm şi:

Soţia unui fost deţinut din lotul demnitarilor anticomunişti: „Nu ştiam că nu-l voi mai vedea vreodată”

 

„Operaţiunea Inimaginabil”, planul secret al lui Churchill pentru al Treilea Război Mondial