Protecția Copilului a demarat astăzi o anchetă pentru fetița muşcată de şobolan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Protecţia Copilului au început astăzi investigaţiile în Vaşcău. Deşi bebeluşul de opt zile ar fi trebuit să rămână în spital pentru supraveghere, mama copilului a cerut ieri externarea, pe propria răspundere.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor s-a sesizat în cazul Floricăi T., muşcată de şobolan în somn, din comuna orădeană Vaşcău. „Din primele informaţii pe care le avem, este vorba despre o familie înstărită din Vaşcău, care nu s-a mai confruntat cu astfel de probleme, deşi mai au încă doi copii”, a spus managerul instituţiei, Szarka Arpad.

Pentru a clarifica incidentul, Arpad a trimis o echipă de inspectori în anchetă. „Am trimis în această dimineaţă o echipă în Vaşcău, pentru a vedea dacă este vorba despre un accident sau despre neglijenţă”, a explicat directorul.

Externată după o zi

Fetiţa a beneficiat de îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Gavril Curteanu doar o zi şi o noapte. Ea fost externată ieri, la ora 13.00, la cererea mamei. „În timpul spitalizării, bebeluşului i s-au dezinfectat rănile şi i s-au aplicat pansamente. Nu prezenta stări febrile, iar plăgile erau superficiale”, a povestit doctorul Marlene Crişan, manager al spitalului. „Pentru a preveni infectarea, fetiţei i-au fost administrate vaccinul antirabic şi vaccinul antidifterotetanic. Dar le-am subliniat părinţilor că vaccinul antirabic trebuie făcut în rapel, în data de 27 aprilie şi în 11 mai”, a specificat Crişan.

Doctorul spune că, deşi se afla în afara pericolului, fetiţa ar fi trebuit să rămână sub supraveghere medicală. „Am recomandat familiei să continue spitalizarea, pentru îngrijirea plăgilor. Mama a insistat să-şi ia copilul acasă şi a semnat cererea de externare pe propria răspundere”, a explicat Marlene Crişan.

Muşcată în somn

Luni, în jurul orei 5.00 dimineaţă, familia fetiţei a sunat la urgenţe. „A fost trimis un echipaj al Ambulanţei din Ştei la faţa locului. Medicii au găsit o fetiţă de opt zile, care prezenta plăgi provenite din muşcătură, la nivelul feţei şi bărbiei. Semnele vitale erau stabile“, a spus  doctorul Emil Boţcău, purtător de cuvânt al serviciului de Ambulanţă. Părinţii bebeluşului au refuzat să facă declaraţii în legătură cu acest incident.