Revitalizare urbană în unul dintre cele mai mari campusuri studenţeşti din ţară. Ce presupune proiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Comunitară Iaşi în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) inaugurează în Campusul studenţesc „Tudor Vladimirescu” o zonă verde de recreere creată de pentru studenţi.

În zona căminelor T3 – T4 din Campusul studenţesc „Tudor Vladimirescu” va fi inaugurat vineri, 24 noiembrie, un proiect inedit. Acesta a presupus amenajarea unui spaţiu verde reabilitat utilizând materiale reciclate. Potrivit Fundaţiei Comunitare Iaşi,  în zonă au fost puse bănci din bolţari cu scânduri rindeluite, ghiveci cu flori plantate în cauciucuri utilizate donate de antreprenori ieşeni, un leagăn, o masă de tenis, un mini-circuit sportiv pentru tracţiuni şi în partea de sus o instalaţie electrică cu becuri led făcută manual, becurile fiind amplasate în borcanele primite de studenţi de-a lungul anilor în pachetele de acasă.

„Proiectul de revitalizare urbană a fost implementat în urma concursului de soluţii desfăşurat în perioada aprilie – mai 2017 în cadrul Fondului Antreprenorilor Locali. Ediţia pilot a programului a presupus derularea unei competiţii de idei în urma căreia s-a oferit 10.000 lei celei mai interesante iniţiative propusă de către organizaţiile studenţeşti ale studenţilor Universităţii Tehnice. Realizarea proiectului a presupus o investiţie financiară de 10.000 lei din partea Fondului Antreprenorilor Locali, la care s-a adăugat o contribuţie de peste 20.000 lei a TUIASI“, au transmis reprezentanţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Tot în aceeaşi zonă a fost inaugurată una dintre cele mai moderne săli de lectură din Iaşi, reabilitată de către Direcţia Servicii Studenţeşti a TUIASI. În această sală de lectură va funcţiona şi Societatea Antreprenorială Studenţească (SAS – TUIAŞI), care se doreşte a fi un cadru nonformal şi prietenos unde ideile de „business” ale studenţilor vor prinde contur. 

Potrivit TUIASI, proiectul de revitalizare urbană este un hibrid între proiectul propus de Mihaela Sârbu şi proiectul propus de grupul de iniţiativă „Arhitistic”, format din Georgiana Butnariu şi Ionuţ Furdu, cu toţii studenţi ai Facultăţii de Arhitectură.

Campusul Tudor Vladimirescu din Iaşi este unul din cele mai mari campusuri studenţeşti din România. Are o suprafaţă de aproximativ 14 hectare. În interiorul campusului se găsesc 21 de cămine, primele au fost construite în anul 1969, iar ultimile au fost finalizate în anul 1982.

Citeşte şi:
Industria care produce anual în Iaşi câte o „fabrică fără fum“. Care sunt punctele forte şi pericolele din acest domeniu