Şcoala Generală din Simeria a devenit membră a Academiei Şcolilor Central Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întâlnirea de lucru a avut loc în oraşul Senec din Slovacia.

Titulatura a fost obţinută în urma participării şi câştigării concursului internaţional “Găseşte soluţia”. Proiectul pe care instituţia hunedoreană l-a adus în atenţia evaluatorilor europeni a fost “Without conflicts în schools - Fără conflicte în şcoli”.

Unitatea de învăţământ este singura din judeţul Hunedoara care a câştigat competiţia. Activităţile s-au desfăşurat pe secţiuni şi grupe de proiecte, pe ateliere de lucru, elevii şi cadrele didactice participând la diverse seminarii având ca temă soluţionarea conflictelor în mediul şcolar. Întâlnirea de lucru s-a desfăşurat în localitatea Senec din Slovacia, un orăşel situat la doar 25 km distanta de capitala slovacă Bratislava, în perioada 27 septembrie- 1 octombrie.

Concursul de proiecte a fost un bun prilej de a cunoaşte elevi şi profesori din alte ţări, de a schimba opinii cu privire la sistemul educaţional al ţărilor noastre, de a învăţa din experienţa colegilor noştri şi de a da o dimensiune europeană educaţiei”, a declarat profesor Emilia Crişan, cadrul didactic care, alături de eleva Ioana Alexandra Cozmuleanu din clasa a VIII-a C, a reprezentat judeţul Hunedoara. La proiectul hunedorean au colaborat, de asemenea, profesoarele Elena Bob, Beatrix Toncian, Mărioara Cernescu şi eleva Orsa Naomy din clasa a VIII-a C.


 În total, au fost 220 de participanţi din ţări precum Israel, Austria, Slovenia, Croatia şi Cehia. Printre proiectele dezbătute s-au numărat “Fereasta spre sentimentele noastre”, “Lideri şi leadership”, “Luarea deciziilor”, “Strategii în vederea soluţionării conflictelor”, “Cât de mult contează culoarea ochilor”.


Academiei Şcolilor Central Europene a lansat concursul de proiecte şcolare “Găseşte soluţia” în luna februarie a acestui an. Şcoala Generala din Simeria a aplicat alături de alte peste 1.100 de proiecte, din totalul cărora  au fost selectate 44, aparţinând unui număr de 15 ţări ale Europei Centrale.