Un gălăţean a aruncat în aer blocul în care locuia FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bubuitură puternică le-a tulburat somnul locatarilor de pe strada Caiselor. Un locatar a încercat, cu ajutorul unui chibrit, să afle de ce butelia de gaz nu funcționează. Micro 40 a fost zguduit, sâmbătă seara, de o explozie puternică provocată de pierderile de gaz din butelia unui locatar al blocului A3, Stănică Nicoară (60 de ani).

Omul a simţit miros de gaz în garsonieră şi a încercat să depisteze de unde provenea. Neinspirat, a aprins un băţ de chibrit, moment în care s-a produs deflagraţia.

„ Am aprins chibritul ca să văd de unde vine mirosul și am auzit o bubuitură. Nu-mi mai amintesc nimic", spune Nicoară, care a fost dus la spital cu arsuri grave pe jumătate din suprafața corpului. Paul Bubulac, un vecin care îl ajuta să dezlege „misterul buteliei", a fost proiectat la o distanță de doi metri, în ușa vecinei. Şi el a fost internat cu arsuri și multiple tăieturi de la așchiile ușii în care a fost proiectat.

FOTOGALERIE

Click pe colaj pentru a vedea cum arăta blocul după explozie


Potrivit pompierilor care au anchetat incidentul, scurgerea de gaze a provenit dintr-un furtun defect.

„Prima dată am fost chemați la ora 19 de către o vecină care ne-a semnalat un miros de gaze. Atunci, proprietarul a scos afară butelia și a golit-o. Am plecat, dar am fost chemați două ore mai târziu. Explodase o altă butelie, conectată la același furtun de aragaz, defect ", a declarat lt. colonel Gabriel Rângheanu, din cadrul ISU Galați.

Vecini îngroziţi

„A fost ca un cutremur, tremura și carnea de pe mine. Eram în stație și am rupt-o la fugă spre casă", spune Sanda Budescu, o locatară din blocul afectat.
13 oameni de la scara respectivă s-au pomenit, într-o fracțiune de secundă, cu ușile dărâmate sau deformate.

„Băiatul meu, care dormea, a căzut din pat. Eu eram afară și am alergat repede sub geam să-i spun să nu se miște de acolo", povestește Ana Crețu, o altă vecină. Femeia crede că nenorocirea putea fi evitată dacă pompierii ar fi urcat la apartamentul cu pricina să facă verificări.