În 2011 studenţii nu renunţă la taberele gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Speranţa studenţilor la o distracţie pe cinste rămâne în vacanţa intersemestrială. Foto: Adevărul

Fentaţi înainte de Sărbători, studenţii merituoşi vor să-şi recupereze taberele gratuite în vacanţa intersemestrială. Supăraţi că nu au mai primit bilete în tabere gratuite, în această iarnă, studenţii sunt hotărâţi să-şi ceară acest drept - de care au beneficiat până şi în perioada comunistă - în vacanţa intersemestrială.

„Dacă tot au spus că nu ne-au dat aceste bonusuri pentru studenţii merituoşi pentru că nu le-am cerut, ei bine o să le cerem să ni le dea în vacanţa de la mijlocul lunii februarie", spune secretarul Asociaţiei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Cristina Fiţ.

Mai în glumă, mai în serios aceasta spune că pentru a fi siguri că atât ANST cât şi Ministerul Educaţiei vor intra în posesia „cererilor" , studenţii sunt hotărâţi să le umple căsuţele electronice cu mail-uri de solicitare!

„Mai mult ca sigur cineva va citi unul dn cele peste 3.000 de e-mailuri care ar urma să ajungă la aceste instituţii ale statului şi atunci nimeni nu mai poate spune că nu am cerut bani pentru tabere", spune râzând Cristina Fiţ.

Reamintim că Ministerul Educaţiei nu a mai dat bani Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret pentru achiziţionarea de tabere pentru studenţii merituoşi sub pretextul că organizaţiile studenţeşti nu au mai cerut acest lucru.

„Şi în vară, taberele au fost organizate pe ultima sută de metri, dar fără să le cerem noi nimic. De fapt, de prin 1997, aceste tabere sunt achiziţionate constant din iniţiativa guvernanţilor. Cum se face că în această iarnă au aştepatat de la noi să le cerem aceste bonusuri, nu înţeleg", se întreabă retoric secretarul ANOSR.