E-uri peste tot. Un chimist australian a demonstrat că şi alimentele bio sunt pline de coloranţi şi conservanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

James Kennedy a demonstrat că o serie de alimentele bio conţin e-uri. Fructe precum afinele, ananasul şi bananele au în compoziţie o mulţime de coloranţi şi conservanţi în starea lor naturală.

James Kennedy a ţinut din start să specifice că se referă la alimente care nu au fost niciodată tratate cu insecticide sau cu alte substanţe chimice şi nici modificate genetic. El a mai precizat şi că e-urile conţinute de aceste alimente nu au cum să fie dăunătoare pentru organismul uman, deoarece sunt prezente în cantităţi infime. 

Printre fructele şi legumele studiate de chimistul australian s-au numărat bananele, ananasul, afinele şi căpşunile, kiwi şi fructul pasiunii. Rezultatele au fost publicate pe blogul său şi urmează să fie cuprinse şi într-o carte. 

Ce E-uri conţin bananele, ananasul şi căpşunile

Potrivit lui James Kennedy, bananele conţin, în starea lor naturală, cel puţin 12 E-uri. Este vorba despre  E460, E461, E462, E464, E466, E467, E515, E300, E306, E101, E160 şi E1510. Toate produse 100% în laboratorul ”mamei natură”. Studiul a fost făcut încă din 2013.

Din analiza făcută pentru ananas rezultă că acest fruct are cel puţin şapte E-uri – E 106a, E161b, E161c, E300 şi E307. Cel puţin la fel de populare, căpşunile conţin E-uri din abundenţă. În ele se regăsesc E236, E296, E160a, E161b, E161c, E140, E161d, E161e, E161g, E161h, E300, E307, E1510 şi E210. În total ar fi nu mai puţin de 12 E-uri.

”Unor oameni le pasă mult prea mult de ceea ce conţin alimentele pe care le mănâncă şi se îngrozesc numai când văd un E pe etichetă. Am analizat bananele pentru a le arăta oamenilor cât de naturală este o banană bio şi ce ingrediente cu reputaţie proastă conţine. Subliniez că toate ingredientele de pe listă sunt 100% naturale şi că nu este vorba de banane modificate genetic sau stropite cu pesticide, fertilizatori sau insecticide”, a dezvăluit James Kennedy.

Ce a urmărit prin publicarea studiilor sale

Acesta a mai afirmat că a analizat compoziţia unor alimente naturale pentru a le arăta oamenilor cât de mult se înşeală atunci când se gândesc că alimentele bio nu conţin chimicale. El a mai explicat că motivaţia care a stat la baza publicării acestor informaţii a fost de a-i determina pe oamenii care se tem de chimicale să renunţe la temerile lor exagerate.  

”Există în ultimul timp o tendinţă printre oamenii care se ocupă de publicitate de a folosi cuvinte ca pur şi simplu pentru a descrie produsele naturale, dar se înşeală foarte tare. Mi-am dorit să fac această frică de chimicale să dispară şi să le arăt oamenilor că produsele naturale apar din mecanisme şi structuri cu mult mai complexe decât cele obţinute într-un laborator”, a punctat australianul.

A scris o carte şi a dat zeci de interviuri 

Rezultatele studiilor sale au provocat o adevărată nebunie, astfel că James Kennedy a fost solicitat să dea o mulţime de interviuri pentru diverse posturi TV, radio şi pentru presa scrisă. El a scris o carte în 2016, însă nu a publicat-o până acum. 

Următoarea mea carte, ”Combaterea chimiophobiei”, va fi publicată la sfârşitul anului 2017. Promit că ea va conţine următoarele: povestiri pe care le puteţi împărtăşi la prima întâlnire, matematică (dar puţin), chimie (dar nu prea multă). Voi explora rădăcinile chimiofobiei şi voi oferi soluţii tangibile pentru combaterea ei. Cartea mea este dedicată oamenilor educaţi care sunt interesaţi de un fenomen social, fascinant şi în creştere”, a scris Kennedy pe blogul său.

Mai multe pentru tine:
Jaf de peste un milion de euro la Paris. Hoții au fugit cu genți de mărci dintr-un magazin second hand
Din ce cauză a murit tatăl lui Nicușor Dan. Detalii despre decesul ascuns al lui Grigore Dan
Sora lui Kate Middleton nu mai arată deloc așa! Ce apariție wow a avut Pippa duminică: s-a tuns bob și s-a bucurat de Formula 1
Ești printre cei 5% dintre oameni care pot găsi, în 5 secunde, broasca?
Cât costă să dormi în vila familiei lui Leo Iorga din Eforie Nord? Ce nemulțumiri au turiștii: „Nu ne lasă” Edy Iorga: „Unii n-au bun-simț”
Fostul deputat PSD Radu Cristescu spune cum a fost angajată fiica sa la Primăria Sectorului 4, dar și cum a ajuns detașată de MAE la New York: „Fata mea a crescut fără mamă, e praf emoțional acum. Nu e handicapată și nu stă cu mâna întinsă după un post”
Horoscop luni, 7 iulie. Probleme din trecut revin în viața Berbecilor, 2 zodii pot câștiga mai mulți bani, noi șanse pentru Capricorni
Corina Dănilă a fost căsătorită cu un celebru prezentator TV. De ce s-a sfârșit mariajul lor: „Cred că l-am păcălit și eu pe el”
Calendar 7 iulie: 2005 - Atentatele de la Londra: Patru teroriști islamiști sinucigași au detonat patru bombe artizanale în transportul public din Londra
Sofia Vicoveanca, secretul tinereții fără bătrânețe, la 83 de ani: „Nu le-am avut cu paharul!” Masca pentru ten care șterge instant ridurile
La 49 de ani, Charlize Theron face dezvăluiri-șoc: „Tocmai ce m-am culcat cu un bărbat de 26 de ani!”