Cluj: INCREDIBIL Un tavan „expirat” a căzut peste o femeie gravidă. UPDATE - Copilul şi victima nu au păţit nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: <b>INCREDIBIL</b> Un tavan „expirat” a căzut peste o femeie gravidă. UPDATE - Copilul şi victima nu au păţit nimic

Incidentul a avut loc aseară, în jurul orei 19, într-un bloc construit într-un ansamblu rezidenţial din Comuna Baciu, de lângă Cluj-Napoca, finalizat în luna noiembrie a anului trecut.

Octavia Naş, în vârstă de 32 de ani, femeia gravidă în luna a şaptea, a ajuns la spital după ce tavanul unui bloc nou s-a desprins şi i-a căzut în cap.  Ea este în afara oricărui pericol, alegându-se doar cu dureri de cap. Problema care a apărut, însă, imediat după incident şi care continuă să o îngrijoreze şi acum este dată de faptul că, fiind însărcinată în luna a şaptea, copilul nu se mai mişcă.

Luau masa când tavanul le-a căzut în cap

Aseară, femeia însărcinată era în vizită la Loredana Pintea, proprietara apartamentului, unde luau masa, în momentul în care tavanul s-a desprins şi a căzut peste ea. „Octavia e acasă acum, se odihneşte. A fost la neurochirurgie şi imediat vom merge iarăşi. Momentan o doare doar capul, însă copilul nu se mai mişcă”, ne-a spus proprietara apartamentului, care este şi cea mai bună prietenă a victimei.

Ea ne-a povestit cum s-a întâmplat incidentul. „Eu coborâsem la magazin iar ei (victima şi soţul său, n.r.) au sunat disperaţi şi mi-au spus «hai repede că e grav». Când am ajuns sus tavanul era prăbuşit”, a mai spus aceasta.

: „Femeia este acasă de aseară, nu a fost reţinută la spital, deoarece nu prezenta niciun semn de îngrijorare”, ne-a spus Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă din Cluj-Napoca, unde s-a deplasat femeia lovită de tavanul desprins aseară.

Copilul se simte bine, tocmai am fost în vizită. Prietena mea e mulţumită că fetiţa a început să se mişte şi va mai trebui să fie monitorizată încă două zile”, ne-a povestit proprietara apartamentului.

Loredana Pintea spune că îşi vrea banii înapoi. „Nu mai vreau apartamentul, să-mi dea banii înapoi. O să dau constructorul în judecată”, a exclamat aceasta. Femeia trebuie să plătească, în rate, 47.000 de euro pentru locuinţă.

Materialul folosit era expirat?

Potrivit firmei Europort, care s-a ocupat de vânzarea apartamentelor din blocul respectiv, toate tavanurile reprezintă un risc pentru locatari, materialul folosit fiind expirat.

Cauza producerii accidentului o reprezintă neaplicarea tehnică şi la timp de către muncitori a materialului ce face priza dintre tencuială şi tavanul propriu-zis”, ne-a explicat Septimiu Panait, reprezentant al firmei Europort.

Potrivit inspectorului Cosmin Rusu, şef al serviciului de control al calităţii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii Cluj, căderea tencuielii s-a datorat finisajului. „Probleme de rezistenţă nu sunt, ci de finisaj. Cofrajele fiind foarte netede nu s-a făcut aderenţa cum trebuie între tavanul propriu-zis şi finisajul aplicat”, a spus acesta. În ceea ce priveşte calitatea materialului, inspectorul nu a putut să ne spună dacă acesta a fost sau nu expirat în momentul aplicării, acest lucru fiind posibil abia după o expertiză tehnică.

Incidentul produs aseară nu e singurul ce a dat bătăi de cap proprietarilor din ansamblul rezidenţial din comuna Baciu. Potrivit Loredanei Pintea, un vecin al său, care locuieşte cu un etaj mai jos, a avut aceeaşi problemă. Acesta nu a putut fi găsit, însă, pentru a ne oferi explicaţii. De asemenea, nici antreprenorul general nu a putut fi contactat, reprezentantul Europort explicându-ne că firma ce a construit apartamentele e în faliment. Este vorba de RUN Investiţii.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

Mai multe pentru tine:
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”