După Girafa Marius, grădina zoo din Copenhaga a ucis patru lei sănătoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina Zoologică din Danemarca ce a ucis girafa Marius  şi a provocat reacţii dure a anuţat că va ucide patru lei - doi bătrâni şi doi pui, pentru a face loc unui nou mascul.

"Din cauza mândriei leilor prin structura lor naturală, grădina zoologică a trebuit să eutanasieze doi lei bătrâni şi cei doi pui ai lor pentru a face loc unui nou mascul”, a declarat grădina din Copenhaga.

Leii de 10 luni ar fi fost altfel mâncaţi de nou venitul mascul, în momentul în care ar fi avut ocazia, a declarat directorul instituţiei. Luni cei patru lei au fost ucişi după ce Grădina din Copenhaga nu a putut să găsească un loc pentru a-i muta. Toţi erau din aceeaşi familie.

De data aceasta, nu va fi vorba şi de o disecţie în faţa publicului, aşa cum s-a întâmplat cu girafa Marius. “Nu toate animalele noastre sunt disecate în faţa audienţei”, au spus cei din Copenhaga.

Nou-venitul va fi prezentat în curând femelelor care au ajuns la vârsta împerecherii. “Grădina este recunoscută pentru treaba excelentă pe care o face cu leii şi ne bucurăm că aici se vor naşte exemplare noi”, a declarat pentru “The Guardian” Steffen Straede, directorul executiv al instituţiei.

Povestea girafei Marius

Angajaţii unei grădini zoologice din Copenhaga au eutanasiat o girafă sănătoasă. Ei au vrut să evite astfel împerecherea acesteia cu una dintre rudele sale, ducând astfel la consangvinizare. Animalul a fost tranşat în faţa vizitatorilor şi carnea a fost folosită pentru a hrăni alte animale, scrie Mediafax.

Cei din Danemarca au ales să ucidă girafa, deşi o grădină zoologică din Marea Britanie s-a oferit să o găzduiască, iar o persoană a promis echivalentul a 680 de mii de dolari în schimbul animalului. Toate aceste tentative au eşuat însă, iar Marius, aşa cum era numită girafa de către îngrijitori, a fost ucis, duminică, în faţa vizitatorilor.  Mutarea lui Marius nu era o opţiune viabilă pentru că ar fi produs aceeaşi problemă, multe dintre animalele din grădinile zoologice europene fiind înrudite.

„Girafele noastre fac parte dintr-un program internaţional de creştere, care are ca scop asigurarea unei populaţii sănătoase“, a afirmat Bengt Holst, director ştiinţific la grădina zoologică din Copenhaga. „Nu putem realiza acest lucru decât prin potrivirea compoziţiei genetice a diverselor animalele, ţinând cont şi de spaţiul disponibil. Atunci când împerecherea merge atât de bine ca în cazul girafelor, se ajunge din când în când la problema surplusului“, a mai spus el. Grădina zoologică din Copenhaga face parte din Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor, care nu permite consangvinizarea şi se opune vânzării animalelor, mai scrie Mediafax.

Citeşte mai mult. 

Mai multe pentru tine:
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“