Berlinul, acuzat că dictează în PE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania exercită o influenţă ascunsă în Parlamentul European, care subminează democraţia din UE şi reformele de liberalizare a pieţei, a declarat liderul grupului liberal din PE, citat de

Germania exercită o influenţă ascunsă în Parlamentul European, care subminează democraţia din UE şi reformele de liberalizare a pieţei, a declarat liderul grupului liberal din PE, citat de "Financial Times".
Graham Watson a spus că guvernul de amplă coaliţie al Angelei Merkel dictează în Parlamentul European şi a avut un rol esenţial luna aceasta în respingerea textelor de lege pentru deschiderea pieţei de servicii a UE. Watson a spus că liderii celor două mari grupuri din PE - conservatorii Partidului Popular European (PPE) şi socialiştii - sunt germani şi susţine că aceştia au supervizat ceea ce el numeşte "blocajul impus de Berlin". El a declarat că Poettering şi Schultz au încheiat înţelegeri secrete, acceptabile pentru guvernul de la Berlin, şi apoi au încercat să impună compromisul în cadrul grupurilor lor.