Asociaţia Producătorilor Internaţionali de Medicamente are o nouă conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Călin Gălăşeanu este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), un actor extrem de important în industria farmaceutică de la noi din ţară.

Gălăşeanu a fost ales preşedinte al ARPIM la Adunarea Generală a Asociaţiei din 9 ianuarie. Medic de profesie, Gălăşeanu are o experienţă de peste 15 ani în industria farmaceutică. A ocupat funcţii de management în cadrul mai multor companii farmaceutice mari.

În 2013, Gălăşeanu a fost membru în biroul de conducere al ARPIM.

„Consider că principala mea misiune în calitate de preşedinte ARPIM este de a consolida relaţia cu autorităţile şi ceilalţi parteneri şi împreună să creem un sistem de sănătate performant, fără să uităm că elementul central este pacientul român. Astfel, companiile membre ARPIM pun la dispoziţia autorităţilor şi partenerilor expertiza lor pentru a contribui la dezvoltarea unui sistem de sănătate în beneficiul pacientului şi în acelaşi timp a unui mediu de business etic, predictibil şi transparent”, a spus Călin Gălăşeanu.

Acces la medicamente noi pentru români

Potrivit acestuia, unul dintre cele mai importante obiective ale asociaţiei rămâne, şi în 2014, asigurarea accesului pacienţilor români la medicamente inovative, a mai spus Găleşeanu.

„Tratarea unui pacient depinde de două elemente esenţiale: diagnosticul corect şi tratamentul potrivit. Tocmai de aceea, în centrul activităţii companiilor noastre, se află cercetarea şi dezvoltarea de tratamente care uneori pot face diferenţa între viaţă şi moarte. Dar când vorbim de tratamente, nu ne oprim la partea de dezvoltare a noilor terapii. Pacienţii trebuie să aibă acces la cele mai bune opţiuni de tratament şi este datoria asociaţiei de a contribui alături de decidenţii din sistemul de sănătăte la facilitarea accesului pacienţilor la acestea”, a adăugat Călin Gălăşeanu.

Pe aceeaşi temă:

Ping pong cu lista de medicamente noi. Aceasta ar putea intra în vigoare în februarie 2014, odată cu pachetul de bază

Până pe 15 noiembrie, Ministerul Sănătăţii va face publică noua listă de medicamente care urmează să intre in vigoare odată cu pachetul de bază, pentru care termenul avansat a fost 1 februarie 2014. Astfel, cel puţin teoretic, începând de anul viitor bolnavii ar putea avea acces la tratamente noi şi mai eficiente.

AVERTISMENT Necompensarea medicamentelor ieftine va avea efecte catastrofale asupra pacienţilor

Scoaterea medicamentelor ieftine din sistemul de compensare va avea efecte catastrofale asupra pacienţilor cu venituri reduse şi majoritatea pacienţilor cronici din România. De asemenea, susţin reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), vor avea de suferit şi producătorii locali de medicamente.

Actualizarea listei medicamentelor compensate ar genera un impact pozitiv de aproximativ 0.5% din PIB

Actualizarea listei de medicamente ar genera impact pozitiv la produsul intern brut, se arată într-un studiu realizat de Institutul de Prognoză al Academiei Române, cu susţinerea Local American Working Grup. Concret, studiul relevă faptul că, prin creşterea accesului la medicamente de ultimă generaţie în următorii trei ani, pacienţii vor câştiga 75.000 de ani de viaţă activi datorită tratării cu succes a afecţiunilor.

Pacienţii români mor cu zile. Lista medicamentelor compensate şi gratuite nu a fost actualizată de peste 1.900 de zile

Pacienţii români bolnavi de cancer au puţine şanse de supravieţuire în România, unde lista de medicamente gratuite şi compensate nu a mai fost actualizată de peste 1.900 de zile, ceea ce „limitează egalitatea de şanse” pentru pacienţi, atrage atenţia Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).