Frigărui cu legume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

6 porţiiCantităţi: 3 morcovi mari, 3 cepe, 2 ardei graşi, 3 felii de varză, 3 roşii, 4 foi de dafin, 2 dovlecei, 4 căţei de usturoi, 3 crenguţe cimbru, 6 linguri ulei de măsline, zeama de la

6 porţii
Cantităţi: 3 morcovi mari, 3 cepe, 2 ardei graşi, 3 felii de varză, 3 roşii, 4 foi de dafin, 2 dovlecei, 4 căţei de usturoi, 3 crenguţe cimbru, 6 linguri ulei de măsline, zeama de la o lămâie, 4 beţişoare pentru frigărui.

Preparare: spălăm legumele, le scurgem de apă şi le tăiem rondele, cu excepţia ardeilor, care vor fi tăiaţi în fâşii de 4 cm. În vârful fiecărui băţ de frigăruie vom pune un căţel de usturoi, apoi vom înşira legumele câte una din fiecare fel. Înainte de a pune frigăruile pe grătar, le scufundăm în zeama de lămâie amestecată cu uleiul de măsline. Deasupra presărăm condimentele. Se prăjesc pe un grătar încins.