Eroul apelor a pierdut lupta cu viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşit de drum pentru Florin Cepraga, eroul din localitatea vasluiană Teişoru. Medicii nu au mai putut face nimic pentru băiatul în vârstă de 16 ani, care în urmă cu o săptămână s-a aruncat în apele barajului Puşcaşi pentru a-şi salva prietenii de la înec.

Vineri seară, la ora 22.30, Florin s-a stins din viaţă, la Secţia Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Mircea Cepraga, tatăl lui Florin, a aşteptat în zadar să-şi ia ieri copilul acasă. Corpul neînsufleţit al copilului trebuie supus întâi necropsiei. „Am înţeles de la început că nu mai are şanse să supravieţuiască. Poate aşa a vrut bunul Dumnezeu să-mi ia copilul de lângă mine", ne-a spus printre lacrimi Mircea Cepraga.

Băiatul a intrat în comă profundă la 3 septembrie, după ce a stat mai bine de jumătate de oră sub apă. A fost resuscitat de medici, iar după aproximativ 30 de minute a fost readus la viaţă, dar cu şanse minime de supravieţuire. Doctorii s-au arătat sceptici chiar şi atunci când Florin, după 48 de ore de comă, a deschis ochii pentru câteva secunde.

Florin provine dintr-o familie săracă, drept pentru care autorităţile locale din comuna Puşcaşi, de care aparţine satul Teişoru, au hotărât să le acorde un ajutor financiar de 500 de lei.