Osama ben Laden nu pare să-i fi înspăimântat pe americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Osama ben Laden nu pare să-i fi înspăimântat pe americani

Statele Unite consideră că ultimul mesaj audio al liderului al-Qaida, Osama ben Laden, nu pare să conţină indicii privind un atentat iminent, a declarat luni un oficial american din cadrul luptei împotriva terorismului, citat de AFP.

"Nu sunt la curent cu o ameninţare specifică legată de acest mesaj", care nu "pare să conţină semnalul unui atentat iminent", a declarat el sub acoperirea anonimatului.

Osama ben Laden, i-a invitat pe americani să facă presiuni asupra Casei Albe pentru a pune capăt războaielor din Irak şi Afganistan în schimbul renunţării la atentate, într-un mesaj difuzat de site-ul As-Sahab, potrivit centrului american de cercetare în domeniul terorismului Intel Center.

Acest mesaj audio a fost difuzat la două zile după împlinirea a opt ani de la atentatele din 11 septembrie, revendicate de al-Qaida şi soldate cu moartea a 3.000 de persoane.

Potrivit oficialului americane, "ipoteza de lucru continuă să fie că ben Laden este viu" şi probabil se ascunde în zonele tribale pakistaneze de la frontiera cu Afganistanul.