Gard de sârmă pentru a-i ţine departe pe ţiganii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de romi, de naţionalitate română, au fost evacuaţi de pe un teren viran al Universităţii Complutense din Madrid, iar zona a fost împrejmuită cu un gard, pentru a-i împiedica să revină.

Pături, saltele, haine, mâncare... Cam tot ce se găsește într-o casă, dar de data asta într-una din stradă. Este vorba de un camping ilegal de țigani români în Piața Cristo Rez, care acum câteva zile a fost evacuată forţat, după o lună de când măsura a fost cerută de Compania Integrală de Securitate a Universităţii Complutense din Madrid. Terenul viran este proprietatea respectivei instituţii de învăţământ şi este "lipit" de clădirile în care îşi au reşedinţa profesorii, scrie ABC.

Un gard de sârmă a fost soluţia pentru a evita ca aceste persoane să continue să doarmă în colibele improvizate pe terenul viran. Nu mai pot intra acum, deşi angajaţii Universităţii îi mai lasă să intre încă pentru a-şi lua lucrurile. Potrivit unui agent de pază, "nu au existat probleme, nici altercaţii, când li s-a spus că trebuie să părăsească zona". Au rămas până în ultimul moment, dar când muncitorii au început să monteze gardul metalic, au părăsit terenul imediat. "Nu suntem aici pentru a crea conflicte. Avem ordin de la UCM să împrejmuim zona şi asta am făcut, fără violenţă", a spus unul dintre angajaţi.

"Făceau mizerie, inspirau teamă şi aveau purici", spun angajaţii UCM şi locatarii din zonă.

Citește aici articolul integral adevarul.es