Majorări salariale la CFR, doar prin restructurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Căilor Ferate Române (CFR) vor putea primi majorările salariale cerute de sindicate, de peste 8%, doar dacă societatea va fi restructurată, a declarat, ieri, premierul Călin Popescu

Angajaţii Căilor Ferate Române (CFR) vor putea primi majorările salariale cerute de sindicate, de peste 8%, doar dacă societatea va fi restructurată, a declarat, ieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu. El a precizat că CFR merge în pierdere şi funcţionează "din greu" pe bază de subvenţii.

Ministerul Transporturilor acceptase iniţial cererile sindicaliştilor de majorare a salariului minim la 500 de lei din ianuarie 2008 şi la 570 de lei din luna mai. Această variantă a fost respinsă însă de guvern, care a fost de acord doar cu o mărire de 8%, în două etape: aprilie şi octombrie.


Nemulţumiţi de ofertă, 2.000 de salariaţi CFR din întreaga ţară au declanşat, vinerea trecută, un protest spontan, care a paralizat timp de trei ore circulaţia trenurilor.


Ieri, sindicatele şi Ministerul Transporturilor au reluat negocierile privind majorările salariale prevăzute de viitorul Contract Colectiv de Muncă (Sorina Buzatu)