Articol publicitar

Cum funcţionează un set de jaluzele în casa viitorului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copyright ©Somfy SASArnaud Childéric

Probabil şi tu, la fel ca şi toată lumea, îţi doreşti să trăieşti confortabil, într-o casă care ţine pasul cu schimbările din viaţa ta. Acasă trebuie să fie locul cel mai sigur şi comod pentru fiecare dintre noi şi să reprezinte mediul cel mai adecvat stilului nostru de viaţă.

În viitorul apropiat, a avea o locuinţă modernă şi confortabilă nu se rezumă numai la design şi mobilier. Automatizarea şi controlul diferitelor sisteme precum cel de iluminat, încălzire sau umbrire vor deveni normalitate şi trebuie să fim pregătiţi să întâmpinăm aceste avansări tehnologice în casele noastre.

Una din cele mai simplu de implementat automatizări pentru o locuinţă este motorizarea jaluzelelor, astfel încât ele să acţioneze singure pentru confortul tău.

Cu jaluzele automatizate, viaţa e mult mai uşoară

Fie că vorbim de jaluzele interioare automate sau de jaluzele venetiene exterioare, ele îţi aduc o serie de avantaje precum un plus de confort şi siguranţă prin protejarea intimităţii, dar şi reducerea consumului de energie.

Aproape orice tip de jaluzele interioare sau exterioare pot fi motorizate! Dacă deţii jaluzele tip rulou, veneţiene sau romane, acestea permit instalarea unui motor care să le controleze deplasarea lamelelor.

De regulă, trecerea de la sistemul manual la cel motorizat se face în doar câţiva paşi şi este simplu de realizat, fără să fie nevoie de modificări majore.

Copyright @Somfy SAS  Stephane L'hostis

Ce ai nevoie pentru automatizarea jaluzelelor

Ai nevoie de un motor tubular, integrat în cilindrul în jurul căruia este înfăşurată jaluzeaua. Acesta va fi alimentat de la o sursă de curent electric şi va putea fi acţionat cu un dispozitiv de control montat în perete sau cu ajutorul unei telecomenzi.

Dacă preferi să mergi mai departe cu automatizarea, poţi opta pentru senzori de lumină, de vânt sau temperatură. Aceştia vor putea fi instalaţi în interior sau exterior şi vor acţiona automat jaluzelele, la detectarea schimbării de climă pentru care au fost setaţi.

De exemplu, un senzor de lumină îţi poate apăra bunurile din locuinţă în faţa razelor solare. Acesta va detecta intensitatea luminii din interior şi va acţiona în consecinţă, deplasând lamelele jaluzelelor astfel încât să împiedice soarele să îţi deterioreze bunurile, dar totuşi să permită lumini naturale să pătrundă.

Folosirea unui astfel de senzor nu necesită cabluri suplimentare, iar bateriile pe care le foloseşte au o viaţă îndelungată.

Jaluzelele pot fi prevăzute şi cu temporizator pentru a fi programate să respecte un scenariu pentru fiecare zi a săptămânii. De exemplu, poţi seta temporizatorul ca să acţioneze automat închiderea jaluzelelor în fiecare zi după ora 18:00, cu excepţie zilele de weekend când acestea se vor închide după ora 19:00. Există nenumărate scenarii pe care le poţi seta, în funcţie de programul tău şi al celorlalţi membri ai familiei.

Unul din marile avantaje ale temporizatorului îl prezintă şi funcţia de „simulare de prezenţă”. Poţi folosi acest program când nimeni nu este acasă, pentru a face astfel încât casa să pară locuită. Jaluzelele se vor deschide automat în anumite momente ale zilei şi se vor închide noaptea, astfel creând impresia că este cineva acasă şi descurajând posibilii infractori să îşi facă planuri.

Drumul simplu spre automatizare

Toate aspectele menţionate în acest articol nu mai sunt de mult un scenariu al viitorului, ci al prezentului. Tehnologia a evoluat atât de mult încât permite oricui să îşi instaleze în propria locuinţă astfel de sisteme de automatizare şi să se bucure de avantajele lor.

Cu ajutorul soluţiilor de automatizare oferite de Somfy România, casa ta poate dispune de motoare şi comenzi pentru toate sistemele de umbrire dar şi pentru uşi de garaj, porţi de acces, copertine sau pergole. Pentru alegerea soluţiei care ţi se potriveşte şi instalarea acesteia, poţi consulta un expert Somfy de la cel mai apropiat punct de vânzare de tine.

Astfel, casa ta va fi mai simplu de utilizat şi va deveni mai sigură, devenind casa inteligentă la care de mult visai.

Mai multe pentru tine:
Judecătoarea din cazul 2 Mai lovește din nou. A întrebat-o pe mama lui Sebi dacă s-a „speriat“ când a auzit că fiul ei a murit VIDEO UPDATE
Exporturile Chinei în Rusia au scăzut cu peste 10% în aprilie, după un declin de 13% în martie
Tenis: Irina Begu s-a calificat în turul al doilea la Roma (WTA)
Cate Blanchett, Premiul Donostia la Festivalul de Film de la San Sebastian. Este a doua actriță australiană care primește această distincție
Gigi Becali, negocieri „la sânge“ pentru Coman: a dezvăluit cele două variante propuse arabilor
Imagini cu Florin Piersic transportat de la Cluj la București cu un avion SMURD luat din mijlocul antrenamentelor NATO, după ce actorul a fost operat la inimă
Ce frumoasă a fost Daniela Nane la brațul iubitului mai tânăr. Parcă a renăscut! Controversele apărute după Premiile Gopo
Seceta pedologică se menţine în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse, în majoritatea ţării
Adevărul din spatele camerelor de la Chefi la cuțite. Un fost concurent a rupt tăcerea și a spus ce nu se vede pe micul ecran: „Nu totul este chiar așa cum se vede la televizor”
Fratele Mădălinei Manole tună și fulgeră după ce micuța Rebeca, sosia regretatei artiste, nu ar fi ajuns în semifinala Românii au talent: „E mafie acolo! I-ați tăiat aripile unui înger de copil! Rușine!”
Suma pe care o cere Florin Ristei pentru un concert de o oră: „Dacă auziți vreodată prețuri din altă parte, să ne sunați, că e mai ieftin” VIDEO