Copiii români sunt nefericiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai fericiţi copii din Europa trăiesc în Olanda şi în ţările scandinave, informează AFP. România e plasată pe locul 25 din 29 în ceea ce priveşte fericirea în timpul copilăriei, într-un clasament realizat de Universitatea York.

Printre zecile de criterii care au condus la realizarea topului s-au numărat şi rata mortalităţii infantile, obezitatea, sărăcia, condiţiile de locuit sau mediul. Aceste aspecte au fost urmărite de-a lungul a 19 ani înainte de întocmirea clasamentului.

Astfel, pe primele poziţii s-au clasat ţările în care tinerii sunt cel mai puţin expuşi comportamentelor deviante, cum ar fi raporturile sexuale precoce, fumatul sau consumul de alcool la vârste fragede.

Dacă francezii au o copilărie ceva mai frumoasă în ceea ce priveşte expunerea la comportamente riscante, Marea Britanie surprinde în acest top cu o poziţie mai sus de România.

Punctul slab al acestei ţări este că o mare parte din copiii britanici trăiesc în familii în care niciun părinte nu munceşte.

Şi dacă pe spanioli sau italieni nu i-am putut bate la acest capitol, ei ocupând locul 13, respectiv 19 în clasament, românii îi devansează pe bulgari, letonieni, lituanieni şi maltezi.