Trucuri din bucătărie: cum obţii un cheesecake perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daca vrei sa obţii un cheesecake cremos, urmeaza sfaturile noastre.

Ţi se poate întâmpla şi ţie. Chiar dacă alegi reţeta perfectă de cheesecake, te înarmezi cu cele mai bune ingrediente şi petreci câteva ore bune în bucătărie, uneori rezultatul este dezamăgitor, iar desertul nu se ridică la înălţimea aşteptărilor tale.

Există câteva motive pentru care cheesecake-ul nu iese aşa cum trebuie. Aşa că în acest articol îţi vom oferi câteva ponturi „câştigătoare“.

1. Mare atenţie la temperatură!

În primul rând, trebuie să urmezi instrucţiunile din reţetă şi să laşi cheesecake-ul să se răcească. Multe reţete subliniază că este nevoie de cel puţin 6 ore sau să laşi desertul peste noapte la frigider. Poate ţi se pare prea mult, dar această etapă este cu adevărat necesară dacă vrei un cheesecake complet întărit, care va ieşi cu uşurinţă din forma rotundă. În al doilea rând, nu uita că cheesecake-ul are cel mai bun gust atunci când este servit la temperatura camerei. Aşa că după ce l-ai răcit bine, lasă-l la temperatura camerei 20-30 de minute, înainte de a-l servi.

2. Crema de brânză trebuie să fie moale şi nu foarte rece

Este o regulă extrem de importantă. Lasă crema de brânză să ajungă la temperatura camerei înainte de a prepara cheesecake-ul. La fel ca în cazul regulii referitoare la o formă cu pereţi detaşabili, şi aceasta ce ţine de temperatura brânzei este o regulă de aur. Dacă vrei un cheesecake fără cocoloaşe, cu o consistenţă cremoasă şi omogenă, nu sări peste acest truc.

Descoperă AICI alte trucuri prin care obţine cel mai cremos cheesecake.