Show la inaugurarea lui „Ilie Oană”. Petrolul - România 3-4

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inaugurarea noului Stadion Ilie Oană, un real succes

15.000 de ploieşteni au asistat la meciul dintre Gloriile Petrolului şi Generaţia de Aur, scor 3-4

Nu impresionează precum „Arena Naţională", însă noul stadion din Ploieşti este o bijuterie locală. Cochetă, modernă şi cu o acustică deosebită, arena „Ilie Oană" a fost inaugurată aseară, într-un show grandios, la care au luat parte 15.000 de oameni.

După ce o orchestră a intonat imnurile Petrolului şi pe cel al naţionalei României, a urmat meciul demonstrativ dintre „Gloriile Petrolului" şi „Generaţia de Aur". Pentru „găzari" s-au aflat în teren foşti jucători precum Răchită, Liliac, Zmoleanu, O. Grigore, Zafiris, Grama sau Baştină, antrenaţi de Ion Marin. Adversarii lor s-au numit Hagi, Gică Popescu, Viorel Moldovan sau Bumbescu. Printre VIP-urile care au ţinut să fie de faţă la inaugurarea lui „Ilie Oană" s-au numărat Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac.

Pe teren, „Generaţia de Aur" a făcut legea. Cu Hagi în mare formă şi cu poftă de dribling. „Regele" s-a pus în slujba lui Moldovan, care a înscris de trei ori. Şi Marian Ivan a înscris pentru jucătorii de „aur". La petrolişti, înainte ca actualul antrenor Vivi Răchită (din penalty) şi Grama să marcheze, Zmoleanu a trimis un lob de senzaţie în poarta „oaspeţilor", care, în cele din urmă, s-au impus cu 4-3. Meciul a durat 50 de minute (2 reprize a câte 25 de minute).