Şantierul Damen Mangalia vrea să angajeze sute de lăcătuşi, sudori şi alţi specialişti în domeniu
0Damen Shipyards Mangalia, unul dintre cele mai mari șantiere maritime din sud-estul Europei, a lansat, miercuri, o campanie de recrutare a forței de muncă, pentru a completa echipa cu 227 de noi membri.
„Am decis să extindem şi să dezvoltăm echipele, în mod special cele direct productive, care aduc plus valoare în şantier, să îmbunătăţim procesele în corelaţie cu cerinţele pieţei de profil, să eficientizăm comunicarea şi să accelerăm programele de creştere a eficienţei şi productivităţii în şantier. Actualul plan de producţie cere o suplimentare a angajaţilor calificaţi şi necalificaţi, cu posibilitatea calificării la locul de muncă. Ne dorim să ne creştem echipa, dar mai mult decât atât, ne dorim să creştem activitatea la Şantierul Damen Mangalia, pentru ca, în final, să ajungem la o dezvoltare considerabilă a economiei regionale şi să fim un jucător relevant în industria de profil pe termen mediu şi lung", a declarat Liana Constantin, corporate affairs director al Damen Shipyards Mangalia.
Cele mai căutate meserii
Damen Shipyards Mangalia caută forţă de muncă pentru următoarele meserii specifice domeniului naval: lăcătuşi, sudori, tubulatori, mecanici, maiştri producţie şi alţi specialişti în domeniu.
„Pentru a sprijini noua generaţie de constructori de nave, Şantierul Damen Shipyards Mangalia pune la dispoziţie cursuri de formare şi cazare, oferind oportunităţi de carieră pe termen lung, într-un mediu stabil, competitiv, multicultural şi de ce nu, temporar internaţional, promovând iniţiativa şi munca în echipă", arată compania.
Şantierul Naval Damen Mangalia este situat pe coasta Mării Negre şi funcţionează ca un joint venture între Ministerul Economiei, reprezentat prin Şantierul Naval 2 Mai S.A. Mangalia şi Damen Holding B.V. Acesta din urmă a preluat şi deţine managementul operaţional al şantierului, începând cu data de 20 iulie 2018.
Şantierul dispune de trei docuri, având o lungime totală de 982 de metri şi un spaţiu de andocare ce se întinde pe 1,6 kilometri şi poate asigura o capacitate totală de debitare a tablei de 15.000 tone/lună. Docurile, cu o lăţime de 48 şi 60 de metri, permit abordarea construcţiei şi conversiei de nave şi structuri maritime de mari dimensiuni, precum nave şi structuri offshore.
Suprafaţa totală a şantierului de aproximativ 1 milion m2 face din acesta cel mai mare şantier din România, unul dintre cele mai mari din Europa şi cel mai mare din cadrul Grupului Damen.
Pe lângă construcţia de nave noi, Damen Mangalia are expertiză în reparaţii şi conversii navale şi o divizie specială dedicată acestor activităţi, amplasarea strategică a şantierului la Marea Neagră constituindu-se într-un factor cu potenţial ridicat în acest sector al industriei navale.