Fructele bogate în fibre care îmbunătăţesc digestia şi au efecte nebănuite asupra vieţii sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curmalele sunt fructe uscate aflate la mare căutare în sezonul rece. Cu doar cinci curmale pe zi îţi asiguri doza necesară de energie. În plus, datorită abundenţei în fibre, curmalele te ajută să scapi de probleme digestive şi fac minuni pentru viaţa sexuală.

Aceste fructe dulci şi cremoase au nenumărate beneficii care se datorează compoziţiei lor speciale: fibre, zaharuri, acizi graşi esenţiali, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, mangan, cupru şi magneziu.

Curmalele pot face parte atât dintr-o cură de reglare a greutăţii corporale, cât şi din tratamentul diverselor afecţiuni, precum constipaţia, problemele cardiace, anemia, disfuncţiile sexuale, tulburările depresive.

Curmalele reglează greutatea corporală

Curmalele sunt clasificate de nutriţionişti drept surse foarte sănătoase de zaharuri naturale, care contribuie la digerarea eficientă a hranei. Aceste fructe dulci, cu gust mieros suplimentează rezervele energetice după 30 de minute de la consumul lor. Curmalele mai conţin grăsimi nesaturate, proteine şi multe vitamine esenţiale, un mix excelent de substanţe nutritive care vin în ajutorul persoanelor subponderale pentru a ajunge la o greutate ideală.

Tratează tulburările digestive şi ţin cancerul departe

În scopul prevenirii cancerelor din sfera digestivă, Societatea Americană a Cancerului recomandă consumul zilnic de 20-35 g de fibre solubile, care pot fi preluate şi din curmale. Tot datorită fibrelor, curmalele au efect laxativ, de aceea sunt bune în combaterea constipaţiei. Cantitatea de prebiotice şi zaharuri bune din curmale contribuie la echilibrul florei intestinale, susţinând funcţia de barieră împotriva infecţiilor.

Dau energie şi revitalizează sistemul nervos

Considerate a fi stimulente energetice naturale, curmalele au un efect tonic asupra organismului, furnizând zaharuri naturale. Ele sunt recomandate sportivilor şi persoanelor care au o viaţă foarte activă. Totodată, fiind bogate în potasiu şi sărace în sodiu, curmalele echilibrează activitatea sistemului nervos.

Curmalele ajută şi inima să funcţioneze optim, întărind muşchiul cardiac. În plus, fibrele şi grăsimile „bune” din curmale ajută la scăderea colesterolului. Consumă de două ori pe săptămână curmale, pentru a beneficia de toate aceste avantaje.

Îmbunătăţesc viaţa sexuală

Curmalele sunt benefice şi pentru viaţa sexuală, crescând dorinţa sexuală la femei şi contribuind la tratarea disfuncţiilor erectile la bărbaţi. O mână de curmale, pusă la înmuiat peste noapte într-un bol cu lapte de capră şi consumată dimineaţa cu pudră de cardamom şi miere, funcţionează ca un tonic puternic pentru aparatul reproducător feminin şi masculin.


 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite