Scandal în Parlament. Parlamentarii AUR au intrat în biroul șefului Camerei Deputaților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele AUR, George Simion, a intrat cu mai mulți deputați ai formațiunii politice în biroul șefului Cammerei Deputaților, pentru a contesta sancționarea parlamentarilor AUR cu limitarea la 10 secunde a luărilor de cuvânt pentru 5 deputați. 

FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Update: 

Parlamentarii AUR au transmis ulterior scandalului din biroul șefului Camerei Deputaților un comunicat de presă prin care au solicitat măsuri împotriva șefului deputaților PSD. 

Îi solicităm președintelui PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, să ia măsuri împotriva liderului grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, similare cu cele pe care le-au impus parlamentarilor AUR”, au transmis deputații AUR ulterior într-un comunicat de presă, acuzând că parlamentarii puterii „pot jigni, pot încălca orice fel de reguli, fără a fi nici măcar mustrați”. 

Depuutații au relatat că „președintele AUR, George Simion, împreună de mai mulți parlamentari ai partidului au mers la biroul președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru a-i solicita acestuia o audiență cu privire la abuzurile coaliției majoritare din Parlament asupra parlamentarilor AUR”, susținând că „reprezentanții AUR au vrut să afle de la președintele Camerei Deputaților care este opinia sa cu privire la modul dictatorial în care conducerea instituției a redus la tăcere opoziția”.

În loc să accepte dialogul cu parlamentarii opoziției, reprezentanții puterii au acționat agresiv prin liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, cel care s-a comportat asemenea unui bodyguard al lui Marcel Ciolacu, aruncând tot felul de invective la adresa parlamentarilor AUR și a partidului AUR. Iată doar o parte din multitudinea de injurii adresate de către deputatul Alfred Simonis parlamentarilor AUR: partid de interlopi, partid de imbecili, partid de golani, fasciști, naziști, dar și multe altele”, au mai relatat parlamentarii AUR.

***

„Vrem să vorbim cu domnul Ciolacu, el este conducătorul acestei instituţii. Am venit să ne programăm. Haideţi să ne înscriem toţi deputaţii”, a spus George Simion, intrând în biroul șefului Camerei Deputaților. 

La discuții au fost prezenți și liderul deputaților PSD, Alfred Simonis și vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu.

Șeful deputaților PSD a avut un schimb de replici cu șeful AUR. „Ai venit cu interlopii după tine? Ai niște interlopi, niște huligani (...) Eşti cunoscut ca un agent sovietic. Există informații. (...) Ai băgat în Parlament nişte infractori, nişte golani”, i-a spus Alfred Simonis șefului AUR. 

La rândul său, George Simion a replicat: „Care sunt interlopii? Voi v-aţi bătut joc. Dumneavoastră aţi furat din buzunare, în Anglia”

Unul dintre parlamentarii AUR a intervenit zicând: „O să am grijă de dumneata”, moment în care șeful deputaților PSD a continuat: „De unde ai luat banii ca să finanțezi partidul? De ce vă dă Moscova bani, auziți ce zice acest personaj. Cum o să ai grijă de mine? Ești un fascist, un nazist, i-ați interlopii și ieși afară”, a mai spus Alfred Simonis.  

Șeful AUR și-a încheiat vizita în biroul președintelui Camerei Deputaților, programând toți deputații AUR pentru o întâlnire cu șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. 

În biroul șefului PSD au fost mai mulți parlamentari AUR, alături de președintele de partid, George Simion, acuzând o ilegalitate prin sancționarea impusă parlamentarilor AUR care au întrerupt ședința de plen în care a fost dezbătut proiectul privind prevenirea separării copilului de părinți. 

Parlamentarii au fost sancționați alături de un alt deputat neafiliat și cu diminuarea indemnizației la 50% pentru o perioadă de 6 luni. Până acum, au depus contestației împotriva măsurilor Cirprian Titi-Stoica, Dămureanu Ringo și parlamentarul neafiliat Dumitru Coarnă. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite