Wesley Sneijder, „înger şi demon“ pentru Turcia. A îngropat naţionala, a salvat o echipă de club

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galatasaray a învins-o dramatic pe Juventus (1-0) şi s-a calificat în optimile Ligii Campionilor. Eroul turcilor a fost olandezul Sneijder, care a marcat golul decisiv cu cinci minute înainte de final.

Demon pentru naţionala Turciei, înger pentru Galatasaray. Pe 15 octombrie, pe „Sukru Saracoglu“, Wesley Sneijder (29 de ani) marca în startul reprizei secunde pentru Olanda, în disputa cu selecţionata lui Terim. Era golul de 2-0, cel care turna plumb în ghetele „ienicerilor“ şi le răpea orice şansă de a juca barajul de Mondiale. 

Două luni mai târziu, mijlocaşul batav a devenit eroul unei echipe de club din Turcia. Tot la Istanbul, dar pe „Turk Telecom“. Galatasaray era obligată să câştige în faţa lui Juventus, pentru a o depăşi în clasament şi a obţine locul 2, care aducea calificarea în optimile Ligii Campionilor. 

Început marţi şi continuat miercuri, ultimul meci al grupei B se ducea spre un 0-0 care o califica pe Juventus. 

Colaborarea perfectă Drogba-Sneijder

Doar că a venit minutul 85, când starurile turcilor au conlucrat perfect şi şi-au meritat salariile. Pasă lungă, deviere Drogba, iar Sneijder îl bate pe Buffon cu un şut la colţul lung. Un gol cât o calificare, şi care aduce în conturile Galatei câteva milioane de euro. 

„Ăsta n-a fost fotbal! Marţi s-a amânat pentru că terenul era în condiţii improprii pentru fotbal, miercuri n-a mai fost aşa? Drogba mi-a spus că terenul a fost acelaşi pentru ambele echipe. Nu-i adevărat, pentru că noi nu ne-am putut practica stilul obişnuit de joc“, s-a lamentat Antonio Conte, antrenorul italienilor, după ratarea calificării.

Galata se duce în optimile Ligii Campionilor, iar Juventus în „16“-imile Ligii Europa, dar visează la finala din 14 mai, de pe propriul teren. 

Partida Galatasaray - Juventus s-a reluat miercuri, de la ora 15.00, după ce marţi seară a fost suspendată în minutul 31, la 0-0, din cauza căderilor masive de zăpadă pe arena „Turk Telecom“

Vezi şi 

VIDEO Daruri de la batavi. Olanda a câştigat la Istanbul, 2-o cu Turcia, şi ne-a trimis la baraj

VIDEO Paradoxul lui Wesley Sneijder: joacă la Galatasaray, dar a îngropat sperenţele turcilor pentru Mondiale. De ce a fost special olandezul la Istanbul

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite