VIDEO Primele cuvinte ale unui „extraterestru“: Ce a spus Eliud Kipchoge după ce şi-a câştigat locul în istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliud Kipchoge a făcut o cursă ireală, sâmbătă dimineaţă, la Viena, devenind primul atlet din istorie care a parcurs distanţa maratonului (42.195 de kilometri) în mai puţin de două ore.

Cine s-a trezit, sâmbătă dimineaţă, pentru a urmări, live, cursa lui Eliud Kipchoge din parcul Prater, la Viena, a asistat la imagini care vor rămâne pentru totdeauna în istoria sportului mondial!

Cu o performanţă senzaţională, Kipchoge a parcurs distanţa de 42.195 de kilometri după 1 oră, 59 de minute şi 40 de secunde. Chiar dacă recordul său nu va fi omologat de Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF), deoarece au existat alergători pe post de „iepure“, dar şi alte condiţii artificiale create de organizatori, performanţa lui Kipchoge a emoţionat întreaga planetă.

Timpul cel mai bun scos de Kipchoge pe un kilometru a fost de 2 minute şi 48 de secunde. Iar cel mai „slab“ timp pe aceeaşi distanţă a însemnat 2 minute şi 52 de secunde. Per total, Kipchoge a parcurs distanţa cu un ritm mediu de 2 minute şi 50 de secunde!

Pe marginea traseului, au existat câţiva spectatori care, de mai multe ori, au încercat să alerge cot la cot cu Kipchoge. Au reuşit doar pentru câteva secunde! Asta în timp ce atletul din Kenya a menţinut viteza sa şocantă pe distanţa de 42 de kilometri!

La finalul cursei sale magnifice, Kipchoge a acordat un interviu emoţionant.

Ce a spus Eliud Kipchoge?

*Mă simt bine! La 6 mai 1954, Roger Bannister a devenit primul om care a alergat o milă în mai puţin de 4 minute (n.r. - un kilometru în 2 minute, 29 de secunde). A trebuit să aşteptăm 63 de ani după acel moment ca să scriem, din nou, istorie.

*Sunt sigur că ceea ce am reuşit eu, astăzi, va inspira mulţi oameni. 

*Mă aştept ca, pe viitor, mai mulţi oameni să facă maratonul în mai puţin de 2 ore.

*Această performanţă înseamnă mult pentru Kenya.

*Împreună, prin alergare, putem face această lume una mai frumoasă, mai paşnică. 

*Le mulţumesc tuturor celor care m-au urmărit, astăzi dimineaţă, pe Youtube, pe Facebook, pe ecranul telefonului mobil. Vă mulţumesc din suflet. Am scris istorie împreună.

VEZI INTERVIUL ACORDAT DE ELIUD KIPCHOGE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite