VIDEO Autorităţile ar trebui să fie mai curajoase în chestiunea reluării manifestărilor sportive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile române ar trebui să fie mult mai curajoase în chestiunea reluării şi gestionării manifestărilor sportive, fără a face rabat de la normele de distanţare socială impuse de actuala pandemie.

Amir Kiarash, jurnalist al cotidianului Adevărul, spune că cei care ne conduc ar putea să ia exemplu de la omologii lor din vestul continentului sau de peste Ocean care tratează diferit chestiunea reluării competiţiilor sportive.

„Observ o frică foarte mare în rândul celor care trebuie să ia decizii în aceste chestiuni. Or, nu trebuie uitat că sportul poate fi un bandaj foarte bun în aceste vremuri grele”, a arătat Amir Kiarash la ediţia de marţi a emisiunii online „Ora Adevărului”, care se difuzează în fiecare zi, de luni până vineri, pe canalele de Facebook şi Youtube Adevărul. Amir Kiarash a atras atenţia şi asupra unui scenariu care ar putea să dea de gândit oficialilor FRF şi LPF. „Ce s-a va întâmpla în clipa în care, Liga 1 o dată reluată, va cunoaşte primul caz de coronavirus în rândul jucătorilor unei anume echipe? Cum se vor omologa rezultatele, dat fiind că nu va exista timp pentru reprogramarea partidelor?”. Aşa au sunat întrebările colegului nostru, rămase deocamdată fără niciun răspuns.

Rugat să comenteze şi unele afirmaţii mai exotice din lumea sportului, cu care ne-am amuzat în ultima perioadă de timp, Amir Kiarash a indicat că i s-a părut uşor amuzantă „competiţia” deschisă de Mitică Dragomir, fostul şef al LPF, şi de antrenorul Marius Şumudică, pe tema întâietăţii contactării cu noul coronavirus. După cum nu l-a uitat nici pe Gigi Becali, care nu ratează aproape niciun moment pentru a-şi face cunoscute propriile opinii asupra evenimentelor din viaţa noastră, cea mai recentă fiind cea legată de explicaţia numărului oficial de români care au pierdut lupta cu COVID 19.

Pe de altă parte, Amir Kiarash crede că întâlnirea cu marile competiţii sportive ale lumii nu va putea fi concretizată în viitorul apropiat, colegul nostru mizând mai degrabă pe modificări după identificarea unui tratament specific contra COVID 19 decât pe realizarea în scurt timp a unui vaccin eficient.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite