Victor Piţurcă: "Din 2016, vreau să antrenez o echipă de club. Lui Olăroiu i s-ar potrivi funcţia de selecţioner". Ce a spus despre Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă, selecţioner România
Victor Piţurcă, selecţioner România

Victor Piţurcă a vorbit la DolceSport despre relaţia cu Răzvan Burleanu, despre echipa naţională, dar a atins şi subiectul Universitatea Craiova. Piţi vrea să renunţe după EURO 2016 la naţională şi să accepte oferta unei echipe de club.

Victor Piţurcă:

Din punct de vedere organizatoric, eu am avut la dispoziţie absolut tot şi pe timpul lui Mircea Sandu, la fel şi acum. Răzvan Burleanu este deschis la orice nou, a acceptat şi acel sistem de monitorizare a jucătorilor, care ne va ajuta, chiar dacă a costat Federaţia ceva bani.

Până acum, nu a apărut vreun jucător nou pe care ne-am putea baza în viitorul apropiat, dar mai este timp. Avem în vedere câţiva jucători, eu sper să confirme. Nu vreau să dau nume pentru că am apucat să spun de Vâlceanu, şi el n-a jucat extraordinar la naţionala lui Costel Gâlcă.

Avem nevoie de centre de juniori în fiecare zonă a ţării, dar e nevoie de ajutor şi din partea autorităţilor locale şi de o implicare a politicului. Domnul preşedinte şi domnul prim-ministru iubesc fotbalul şi sportul.

Ieri discutam la Federaţie cu stafful meu despre meciul cu Feroe din primăvara anului viitor şi am putea merge la Ploieşti. Şi la Cluj am vrea să jucăm. Echipa naţională ar trebui să meargă pe toate stadioanele din ţară, acolo unde se oate juca, bineînţeles.

Dacă Universitatea Craiova va intra în faliment, vor intra toţi creditorii la masa credală. Eu sunt cel mai mare, am de luat 7 milioane de euro de la Adrian Mititelu. Am rămas cu 1,5 milioane de euro băgaţi în echipa lui Mititelu, să vedem de unde îi mai iau. Sunt convins că suporterii olteni vor veni lângă această nouă echipă.  

Din 2016, vreau să antrenez o echipă de club, e mai multă activitate. Nu pot să lucrez şi la naţională, şi la o echipă de club. În 1996, când eram antrenor la naţionala de tineret, am avut o discuţie cu George Copos, puteam să merg la Rapid, să fiu în paralel, dar nu am vrut. Probabil voi antrena în străinătate, la noi în ţară sunt mari probleme financiare.

Când am plecat de la Craiova, am avut o discuţie cu Ioan Niculae, de la Astra, dar a rămas la nivel de discuţie. 

Cred că trebuie să fii născut să fii selecţioner. Răzvan Lucescu e un antrenor excelent, dar e vorba de experienţă. La naţională, pierzi două-trei meciuri şi ai ratat calificarea. Cred că lui Olăroiu i s-ar potrivi funcţia de selecţioner, e un antrenor meticulos. Şi Dan Petrescu ar putea fi, Ioan Sabău. Viorel Moldovan are rezultate contradictorii, eu n-aş putea să antrenez în situaţia lui. Un antrenor străin ar avea nevoie de un an ca să cunoască fotbalul românesc. 

Mutu a greşit faţă de mine şi este un capitol închis. Poate să marcheze şi 100 de goluri, s-a încheiat pentru el când mi-a adus acele acuzaţii. Mi-a greşit şi omul, şi jucătorul Mutu. 

Pe Reghecampf l-am avut antrenor la tineret. Era varianta a 3-a, după Contra şi Stoican.Orice relaţie între mine şi acest om e încheiată. Eu am fost ponderat în declaraţii în ceea ce-l priveşte. Acum cred că nu o să mai atace, că îi e frică de Comisii. Eu nu am analizat niciodată un meci pierdut de altcineva. Asta se face în Africa, dacă şi acolo se întâmplă lucrurile astea. Pur şi simplu nu vreau să am de-a face cu omul Reghecampf.

Nicuşor Stanciu nu a urcat cum trebuia să o facă în ultimul timp. Dimpotrivă. În câteva meciuri a fost schimbat şi în prima repriză. Depinde de el. A contat şi episodul de la tineret, dar a trecut. Era important să revină la lotul de tineret, n-au mai revenit. Dar acum mă interesează evoluţiile de la echipa de club. Dacă joacă bine şi marchează, poate fi o soluţie pentru echipa mare.

Chiricheş mă îngrijorează. Cred că nu e pus la punct cu pregătirea fizică. În Anglia, dacă nu eşti atent, te execută imediat un atacant.

Vă spun eu de ce nu joacă Maxim acum la club. Echipa joacă mai mult defensiv acum, au primit foarte multe goluri. Orice gol se contabilizează şi Maxim nu e foarte bun în defensivă. Sunt bucuros că a marcat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite