Steaua – Dinamo, sâmbătă, ora 21.00 / Campionii visează la un scor-fluviu, la fel ca la meciul din 1998

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua a câştigat cu 2-1 partida din tur, Latovlevici marcând un supergol FOTO Rpressport.ro
Steaua a câştigat cu 2-1 partida din tur, Latovlevici marcând un supergol FOTO Rpressport.ro

Ascensiunea Stelei şi decăderea lui Dinamo din ultimii ani conduc la un meci disproporţionat, cu o favorită clară şi o victimă sigură. Campionii speră într-o victorie categorică, precum cea din 1998. Meciul Steaua-Dinamo e sâmbătă, de la ora 21.00, în direct pe DigiSport.

Specialişti şi „oracole” din fotbalul românesc, cu toţii au anticipat acelaşi verdict pentru meciul de sâmbătă dintre Steaua şi Dinamo: echipa din Ghencea va câştiga, la fel cum s-a întâmplat în ultimele cinci jocuri din campionat, şi o va face fără emoţii. Pentru roş-albaştri vorbesc rezultatele şi valoarea lotului, „câinii” mizează doar pe cuvinte mari, ca ambiţie, orgoliu, pasiune, revanşă. 

În acest an, Steaua a dat 11 goluri în 3 meciuri, punând la socoteală şi amicalele cu Chiajna, în vreme ce Dinamo a luat bătaie de la Viitorul pe teren propriu. „Niciodată n-a fost atât de dezechilibrat acest meci”, transmite şi Mircea Lucescu din Ucraina, iar bookmakerii au fixat o cotă mică pentru un succes al Stelei, 1.40, în vreme ce un succes al lui Dinamo înmulţeşte de 9 ori suma pariată de cei care mizează pe outsideri.
Aşadar, sunt create toate premisele ca echipa din Ghencea să se impună, iar steliştii visează chiar la un scor mare, precum în disputele cu Chiajna sau „U” Cluj. „E datoria noastră să menţinem o medie ridicată de goluri şi după jocul cu Dinamo”, a punctat Nicuşor Stanciu, mijlocaşul echipei din Ghencea.
Vorbele sale sunt lipsite de acoperire „statistică”, pentru că Steaua, evident superioară în ultimii ani, n-a reuşit s-o bată rău pe Dinamo, victoriile fiind la maxim două goluri. De altfel, de foarte puţine ori s-a întâmplat să se înregistreze scoruri “de maidan” în istoria de 66 de ani a derbyului.

CUM A FOST REGHECAMPF ÎNDEPĂRTAT DE DINAMO

“Manita” stelistă l-a destituit pe Hizo
Meciul dintre cele două echipe în care s-a afişat cel mai mare decalaj s-a jucat pe stadionul din Ghencea în urmă cu 16 ani. Pe 4 aprilie 1998, Steaua o punea la punct pe Dinamo cu un net 5-0, iar la finalul acelui sezon echipa lui Lăcătuş şi Rotariu câştiga ultimul dintre cele şase titluri consecutive ale anilor '90.
Partida a fost una perfectă pentru “militari”, Dănciulescu (de două ori), Rotariu, Denis Şerban şi Ciocoiu punctând în faţa a doar 15.000 de suporteri. Interesant este că Dănciulescu şi Denis Şerban au ajuns mai târziu la Dinamo, iar marea speranţă a “câinilor” de astăzi, Dorin Rotariu, este nepotul lui Iosif Rotariu, unul dintre “veteranii” Stelei de atunci. „A fost unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am reuşit în carieră. Aveam 36 de ani, dar le-am dat gol dinamoviştilor din lovitură liberă", şi-a reamintit fosta glorie a Stelei.
Lipsită atunci de câţiva fotbalişti de bază, precum Mihai Tararache, Florentin Petre sau Augustin Călin, Dinamo a înghiţit această umilinţă şi din cauza erorilor comise de portarul Ştefan Preda şi de fundaşul Florin Bătrânu. La finalul partidei, antrenorul Viorel Hizo a demisionat de la Dinamo, fiind înlocuit de Cornel Dinu, care a revenit “în iarbă” de la birouri.
Răchită şi Hîldan s-au bătut pe teren
Simbol al echipei dinamoviste, Cătălin Hîldan a acceptat cu greu categorica înfrângere şi, înspre finalul partidei, a intrat într-o dispută cu Vivi Răchită, conflict presărat cu câţiva pumni bine ţintiţi. Ambii au fost eliminaţi, prilej perfect să-şi continue meciul şi la vestiare.
O picanterie legată de acel joc spune că antrenorul Stelei, Mihai Stoichiţă, a alergat prin baruri după „rebelii" Cristi Ciocoiu şi Iulian Miu cu o seară înaintea partidei. Atacantul a intrat în meci în repriza a doua, în locul lui Marius Lăcătuş, şi a reuşit să marcheze ultimul gol al partidei.

Steaua 5
Ritli - Ad. Matei, Răchită, Lincar - Reghecampf, D. Şerban (Coporan 65), Rotariu, C. Munteanu, Militaru - Lăcătuş (Ciocoiu 65), Dănciulescu (Hrib 70). Antrenor: Mihai Stoichiţă
Dinamo 0
Preda - C. Dobre, Ciobotariu, Fl. Batrânu, D. Florea - Contra, M. Nicolae (R. Voinea 40), Hîldan, Tâlvan - E. Neagoe (D. Rednic 52), Mihalcea. Antrenor: Viorel Hizo

Goluri: Dănciulescu 19, 64, Rotariu 35, D. Şerban 57, Ciocoiu 86
Eliminaţi: Răchită 81, Ciocoiu 89 / Hîldan 81
Stadion„Ghencea": 15.000
Data: 04.04.1998

Telex
Halep porneşte meciul. Simona Halep va da lovitura de începere a derbyului Steaua – Dinamo. Jucătoarea aflată  pe locul 7 în clasamentul WTA a spus că ţine cu Steaua, afirmaţie ce ar putea să îi atragă fluierăturile dinamoviştilor.
Atac intern. Preşedintele Constantin Anghelache nu înţelege cum Dinamo a pierdut cu Viitorul, sugerând un blat cu implicarea antrenorului Stoican “A fost o piesă în două acte. Schimbările se fac pentru a consolida rezultatul, la noi a fost invers”.
Liber la torţe. Preşedintele LPF Gino Iorgulescu a afirmat că este de acord ca cele două galerii să folosească torţe pentru realizarea unei atmosfere încinse. Pe vremea lui Dragomir, materialele pirotehnice erau interzise.
Prime pentru “câini”. Ionuţ Negoiţă le-a promis jucătorilor că vor fi răsplătiţi în cazul în care se vor impune în Ghencea, aproximativ 50.000 de euro urmând să fie împărţiţi de fotbalişti.
Lucescu nu vine la Dinamo. Deşi a fost dat ca înlocuitor al lui Flavius Stoican, Răzvan Lucescu nu are de gând să antreneze prea curând în România. “Am vorbit cu el, nu e plauzibilă o trecere a lui la Dinamo. Va mai trece mult timp până când va reveni în ţară”, susţine Mircea Lucescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite