Simona Halep şi coincidenţele în care nu mai crede nimeni. Accidentările ei apar înaintea marilor turnee, Serena şi Şarapova fac la fel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivând o accidentare la tendonul lui Ahile, Simona Halep a abandonat prima competiţie a anului. A procedat la fel şi sezonul trecut, înainte unor turnee ca Australian Open, US Open, Turneul Campioanelor sau Indian Wells.

Simona Halep a renunţat la turneul de la Brisbane pentru a se putea concentra pe Australian Open, primul Grand Slam al anului.

De altfel, în preajma turneelor de Grand Slam, jucătoarele de top îşi păstrează forţele. E cazul Serenei Williams, care a dus ieri doar un set în Cupa Hopman, al Mariei Şarapova, care s-a retras de la Brisbane cu o accidentare uşoară la braţ, dar şi al Simonei Halep. Românca dă vina pe o durere la tendonul lui Ahile, o accidentare mai veche care continuă să o sâcâie şi care a revenit chiar acum, înaintea meciului cu Victoria Azarenka din optimile turneului de la Brisbane. Cu toate acestea, spune Simona, accidentarea nu e atât de serioasă încât să o oprească să joace săptămâna viitoare la turneul de la Sydney, ceea ce ar trebui să fie ultima repetiţie înaintea primului Grand Slam al anului - Australian Open.

"Am avut probleme cu tendonul lui Ahile încă din august, dar părea că mi-a trecut. Acum însă problemele au revenit şi în ultimele săptămâni am simţit din nou durerea. Am crezut că voi fi pregătită să joc aici, să-mi încep anul la Brisbane, dar nu cred că pot duce un meci întreg. Consider că e mai important să-mi revin complet, astfel că voi lua o scurtă pauză. Planul meu este să joc la Sydney. De fapt, chiar mâine voi pleca acolo. Accidentarea nu este una periculoasă, am făcut o radiografie şi nu e nimic serios. Există totuşi o inflamaţie a acelei zone, am nevoie de doar câteva zile de pauză”, a spus Halep.

Anul trecut a durut-o stomacul
Totuşi, n-ar fi o mare surpriză ca Simona să nu joace deloc nici la Sydney sau să intre pentru un meci ori două, după care să renunţe şi să meargă la Melbourne. Aşa s-a întâmplat anul trecut când, motivând o problemă stomacală, Halep a sărit peste întrecerea de la Sydney pentru a fi sută la sută aptă pentru marea confruntare de la Australian Open. Sau înainte de US Open, când Simona le-a spus organizatorilor de la New Haven că o doare piciorul stâng şi nu poate să forţeze chiar înainte de ultimul Grand Slam al anului.

Aşadar, vorbim de câteva decizii bine gândite ale jucătoarelor, care lasă loc de interpretări, dar nu pot fi niciodată contestate cu voce tare. E curios totuşi cum, după multe săptămâni în care nu au jucat niciun meci oficial, tenismene ca Şarapova sau Halep nu reuşesc să ducă măcar un meci, chiar şi cu adversare puternice, precum Makarova sau Azarenka. Cei mai afectaţi sunt, bineînţeles, organizatorii turneelor, iar cei de la Brisbane au primit o dublă lovitură. „Suntem trişti să vedem că Simona s-a retras şi sunt dezamagită pentru fanii noştri, întrucât ştiu că abia aşteptau să o vadă jucând", a declarat directorul turneului, Cam Pearson.

„Ne mai strici multe tablouri?”
A existat totuşi cineva care a avut curajul să comenteze abandonurile Simonei Halep şi Mariei Şarapova de la Brisbane. E vorba de italianca Sara Errani care a avut un mesaj dur pentru Simona Halep.

Cum a motivat Simona abandonurile din 2015

Sydney (înainte de Australian Open) –  Cu problemele la stomac nu ştii niciodată, dar sper să mă refac în două, trei zile şi să pot să mă pregătesc pentru Australian Open.

Doha (înainte de Indian Wells)  – Sunt obosită, foarte obosită. Am dureri peste tot, dar este normal. Am avut meciuri grele şi duminică voi urma din nou un tratament. Toate mă dor, coastele, glezna, dar sper că voi fi bine săptămâna viitoare şi că mă voi recupera rapid.

Toronto (s-a oprit în finala cu Bencici) - În primul set am simţit ceva dureri musculare, iar dupa aceea durerea s-a mutat la genunchi. În setul al doilea m-am simţit rau, aveam crampe stomacale şi ameţeli din cauza căldurii.

New Haven (înainte de US Open) - Am avut câteva săptămâni dificile din cauza cărora resimt o durere la piciorul stâng şi nu pot să forţez să joc când sunt aşa de aproape de US Open.

Beijing (înainte de Turneul Campioanelor) - Resimt dureri la tendonul lui Ahile. Se înrăutăţeşte. Am crezut că merge spre mai bine şi că pot juca, dar nu este aşa  şi nu vreau să forţez. Este o accidentare păcătoasă, de fiecare dată este riscant să continui cu tendonul.

Cine s-a menajat în startul anului

Serena Williams - a jucat doar un set în Cupa Hopman

Petra Kvitova - a jucat doar un set la Shenzen

Simona Halep şi Maria Şarapova - s-au retras de la Brisbane, 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite