Românul Savu, după ce-a apărat pe „Camp Nou“: „Jucătorii Barcelonei sunt nişte băieţi de treabă“. Ce-a spus de Puyol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Savu, goalkeeper-ul Cartagenei, a apărat în returul din Cupă cu Barcelona, de marţi seară, de pe „Camp Nou“ şi e fericit că n-a încasat decât trei goluri. Fostul junior al Stelei, care şi-a continuat apoi cariera la Sportul, Ceahlăul Piatra Neamţ, Chiajna sau Brăneşti, a povestit pentru „Adevărul“ cum a decurs întâlnirea de gradul III cu „extratereştrii“ Barcelonei.

Singura şansă ca un român să joace pe stadionul Barcelonei e din postura de adversar. Săpunaru, Torje, Marica sau Rusescu au o dată pe an ocazia asta, pentru că evoluează în Primera, dar pentru românii din eşaloanele secunde, şansele sunt de unu la un milion. Un compatriot şi-a îndeplinit însă acest vis.

Cine s-a uitat marţi seara la Barcelona – Cartagena, 3-0, a avut un şoc. La citirea echipelor, în poarta micuţei echipe din Liga a III-a apărea George Savu, un nume puţin cunoscut microbiştilor români. 

 Puyol e un băiat de nota 10

Aflat de doar un an şi jumătate în Spania, portarul de 30 de ani a fost desemnat să apere reduta Cartagenei în returul din Cupa Spaniei. Cum s-a ajuns aici? Povesteşte chiar Savu: „Cu toţii ne-am îndeplinit un vis la acest joc. Eu trebuia să apăr în ambele meciuri, pentru că joc mai ales în partidele din Cupă. Dar, pentru că am căzut cu Barcelona, antrenorul a propus să jucăm toţi şi să-l las şi pe celălalt portar un joc. Am ales eu să apăr în retur, pe <Camp Nou>, e clar“!. 

Deşi avea temeri înaintea meciului să nu încaseze cumva nouă-zece goluri, Savu s-a declarat până la urmă mulţumit după ce n-a scos mingea din plasă decât de trei ori, învins fiind de Pedro (30), Neymar (87) şi un coechipier, Mariano (67).    

„Din fericire, apărarea a jucat foarte bine şi nu m-am făcut de râs. Am luat doar trei goluri şi e foarte bine având în vedere că Barcelona poate să-i dea oricui şase sau şapte. Sincer, şi eu credeam că cei de la Barca sunt nişte <extratereştri>, dar sunt nişte băieţi foarte de treabă. Chiar am fost surprins. Am reuşit să fac schimb de tricou cu Pinto, portarul lor, dar mi-ar fi plăcut să joace Valdes, pentru că el e preferatul meu. Apoi, Puyol e un băiat de nota 10“, a mai spus Savu. 

Pentru Carles Puyol returul cu Cartagena a fost prima după nouă luni de absenţă, căpitanul Barcelonei având probleme din cauza unor accidentări. Până marţi, ultimul meci în care evoluase Puyol fusese cel cu Milan (3-0), din Liga Campionilor, din martie. 

image

S-a pozat cu Iniesta

La finalul meciului, toţi jucătorii Cartagenei au sărit la vestiare pe mult mai celebri lor adversari, dezbrăcându-i de tricouri şi chiar de şorturi. Apoi, fiecare a vrut să facă poze cu fiecare, iar George Savu a apucat să se fotografieze cu campionul mondial, Iniesta. Acesta n-a avut nicio problemă să se afişeze în indinspensabili, între cei doi portari ai echipei din Liga a III-a, Savu, în dreapta, şi Raffa, cel în costum.

Fost junior la Steaua

Fost junior al Stelei, Savu a fost promovat la 17 ani la echipa de seniori de către Victor Piţurcă, fiind coleg de generaţie cu fiul actualului selecţioner. Dar accesul spre poarta Stelei i-a fost blocat atunci de un Tudor, Nae sau Tibi Lung, aşa că Savu şi-a continuat cariera la Sportul, Ceahlăul Piatra Neamţ, Concordia sau Victor Brăneşti. 

Din 2012 a ajuns în Spania, prin intermediul unui fost coechipier de la Sportul. A debutat la Atlético Sanluqueño Club de Fútbol, din divizia a treia spaniolă, apoi l-a transferat la Cartagena, după ce l-a remarcat la un meci direct, tot în Cupa Regelui. Savu este singurul stranier al Cartagenei, care mai are în loc câţiva argentinieni, dar cu dubla cetăţenie. 

Marica Getafe FOTO

Marica, după Savu. Trei meciuri cu Barcelona, într-o lună

Următorul adversar al Barcelonei, în optimile Cupei Spaniei este Getafe, care a trecut după 1-1 (tur) şi 4-1 (retur) de Girona. În prima manşă Ciprian Marica marcase golul egalizator al lui Getafe, dar la returul de marţi românul n-a evoluat, din cauza unei gastroenterite

Manşa tur se joacă pe 8 ianuarie, pe „Camp Nou“, iar returul pe „Coliseum Alfonso Pérez“, o săptămâna mai târziu. De altfel, Getafe şi Barcelona se întâlnesc şi duminică (18.00), în ultima etapă din Spania din acest an, la Madrid. 

Citeşte şi 

CUPA SPANIEI Getafe s-a calificat fără Marica, Elche a fost eliminată cu Săpunaru integralist. Rezultatele din 16-imi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite