România, tragere la sorţi cu noroc în Cupa Davis: Cu cine vor juca tricolorii pentru a-şi începe revenirea în lumea bună a tenisului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă fetele sunt în elita competiţiei în Fed Cup, în schimb, în Cupa Davis, băieţii au retrogradat până în Grupa a II-a din zona Europa / Africa.

România va înfrunta Zimbabwe pe teren propriu în primul tur al Grupei a II-a valorice din Zona Europa / Africa a Cupei Davis. 

În funcţie de preferinţele românilor, partidele se vor juca fie în aprilie (5-6), fie în septembrie (13-14 sau 14-15). România şi Zimbabwe s-au înfruntat o singură dată în Cupa Davis, în 2000, la Harare, când tricolorii au câştigat cu 3-2, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) şi perechea Andrei Pavel /Gabriel Trifu. 

Căpitanul echipei din Zimbabwe e Gwinyai Tongoona, iar această ţară are doar doi jucători în clasamentul ATP de simplu: Takanyi Garanganga (28 de ani), locul 431 mondial, şi Benjamin Lock (25 de ani), aflat pe 554. 

În ierarhia de dublu, Lock ocupă poziţia a 262-a, Courtney John Lock (22 de ani) se află pe 679, iar Garanganga e pe 808.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite