România şi-a aflat viitoarea adversară din Cupa Davis. Când şi unde va avea loc confruntare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a evitat cele mai puternice adversare la tragerea la sorţi a partidelor din Grupa I Mondială şi va înfrunta, în toamnă, Portugalia, a zecea pe lista cu 12 naţiuni capi de serie.

Echipa de Cupa Davis a României s-a aflat în urna a doua a tragerii la sorţi de vineri. Portugalia are în prezent un singur jucător în prima sută mondială - pe Joao Sousa, locul 66 ATP.

România este la două confruntări distanţă de calificarea la Turneul Final al Cupei Davis, ediţia 2021. Primul pas îl va face pe teren propriu, în toamnnă - dacă situaţia o va permite, fie în perioada 18-19 septembrie, fie în perioada 19-20 septembrie.

Echipa de Cupa Davis a României nu s-a mai reunit din aprilie 2019, când, cu Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea, a obţinut o victorie cu 4-1 la Piatra Neamţ în faţa reprezentativei similare din Zimbabwe. România ar fi trebuit să înfrunte China în acestă lună, însă asiaticii au declarat forfait, din cauza epidemiei de coronavirus.

Gabi Trifu îşi va conduce echipa împotriva unuia dintre adversarii mai facili ce îi puteau ieşi în cale, România evitând echipe puternice precum Argentina, Belgia, Japonia sau Chile. Cu o victorie, România s-ar califica la barajul din primăvara lui 2021 pentru calificarea la Turneul Final al Cupei Davis.

Tabloul complet din Cupa Davis - Grupa Mondială I: (# - poziţia pe lista capilor de serie):

Belgia (#1) - Bolivia

Argentina (#2) - Belarus

Japonia (#3) - Pakistan

Olanda (#4) - Uruguay

Chile (#5) - Slovacia

India (#6) - Finlanda

Uzbekistan (#7) - Norvegia

Brazilia (#8) - Liban

Coreea (#9) - Noua Zeelandă

Portugalia (#10) - România

Bosnia şi Herţegovina (#11) - Peru

Israel (#12) - Ucraina

 Argentina este singura echipă de pe lista capilor de serie care va disputa meciul din septembrie din Grupa Mondială I a Cupei Davis pe teren propriu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite